środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Obniżka czynszu w ŁSM- podstęp?

Jakie są powody obniżki czynszu w Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej? Czy można powiązać ten zadziwiający fakt ze zwrotem nadpłat za CO?
Szukam ciekawych odpowiedzi.

Nikuś

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Obniżka czynszu w ŁSM- podstęp?

twoja teoria jest słuszna.
dodam nawet, że społdzielnia dała takie info przed rozpoczęciem zliczania ubiegłego roku.

słusznie!

obnizki?ja dostalem kilka dni temu pismo ze czynsz mam podniesiony w sumie o 25zl.rozliczenie CO to juz inna sprawa.

Jeżeli ktoś ma nadpłate i zwrot za ogrzewanie to obnizona jest zaliczka pobierana za ogrzewanie przez nastepny rok dlatego moze byc zmiejszona oplata za czynsz

marysialomp

prezes sie zmienił jakoś nie dawno, chyba w tym roku, dlatego może te całe zamieszanie

Jeżeli w tamtym roku miałem nadpłatę za zużycie 29 " kresek " w wysokości ok. 600 zł , a w tym roku za zużycie 26 kresek obniżono mi roczny { ?} czynsz o 12 zł miesięcznie , to jakby nie liczyć zaoszczędziłem tylko 144 zł . ???!

Każde tego typu " reformy " zawsze walą w lokatora . Spółdzielnia nie może być stratna ?

Ja mam obniżony czynsz o złotówkę. Zwrot 100zł za c.o.

A co to za myk, że pobierane są przedpłaty w ciągu 12 miesięcy, a rozliczenie obejmuje tylko 11 miesięcy? (czyli okres 01.10.2010 - 31.08.2011). A gdzie przedpłata za wrzesień?Na następny rok przenoszą czy na poczet swoich wydatków?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org