niedziela, 02 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
egzamin-kat.A

suzuki gn 250 w WORD- jeśli ktoś na nim zdawał, to chciałbym się dowiedzieć jak chodzi, a dokładniej jakie ma obroty na egzaminie? czy wystarczy wrzucić bieg i jechać czy trzeba operować manetką i sprzęgłem, różnie słyszałem a na kursie są wysokie obroty i nie trzeba się wysilać.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: egzamin-kat.A

Czlowieku, jesli chociaz raz w zyciu jezdziles motocyklem to chyba wyczujesz czy sam bedzie szedl czy trzeba pomagac sprzeglem.Proste

heheh dokładnie. zgadzam się z powyższą opinią

co za barany... jest różnica przy zdawaniu jak sam jedzie a jak trzeba operować gazem i sprzęgłem, tym bardziej jak na kursie nie musiałem tego robić. Widać że nie macie pojęcia o czym piszę, więc morda w kubeł...

Koleżko sam zdawalem i od paru lat jezdze motocyklem wiec nie pier... ze nie mam pojecia. W przeciwienstwie do Ciebie nie pytalem sie na forum czy trzeba uzywac sprzegla czy nie,poprostu poszedlem,zdalem i podziekowalem :)

OjciecR. ma rację :

a ja bym nie ganił pytającego, bo nie jest to takie głupie pytanie dla osoby zaczynającej swą przygodę z jednośladami,

sam nie bardzo wiem o co biega, do czego przyznaję się" bez bicia" i głupie komentarze "chłopków " którzy jeżdzili całe życie po polnych ścieżkach na " komarkach" , " simsonkach ", " rometach", czy WFM-kach, WSK-elkach , MZ-kach innym badziewiu, mnie nie interesują,

osobiście marzę o "ciężkim" motocyklu typu "harley davidson", a nigdy nie miałem okazji nauczyć się powozić takim pojazdem, wychowywałem się w mieście, gdzie raczej trudno było o garaże i motocykle ( nie to co na wsiach, gdzie młodzież miała dostęp głównie do jednośladów),

nadmieniam, że lat temu ... dzieścia... , jak kończyłem technikum samochodowe o specjalności technik-mechanik pojazdów samochodowych , takiej możliwości nie miałem, a obecnie mam od ...dziestu ... lat kat. B, C +E i może to niedużo ale nie będąc nigdy kierowcą zawodowym przejechałem ok. 2 000 000 km.

... systematycznie, dbam o formę i zachowanie dobrej sprawności ,( nie tylko fizycznej), zostało mi to po wyczynowym uprawianiu pewnych dyscyplin sportowych, pomimo swego " starczego " wieku , doświadczenia na " ulicy" i nie tylko, pomimo albo dla 103 kg i 188 cm nie KUCAM przed nikim , a jak są jakieś wąty to możemy sobie wyjaśnić !

... a ja mam ochotę słuchać rad ludzi bardziej doświadczonych i uczyć się od Nich ,

PS :
stać mnie teraz na realizację marzeń i mogę sobie pozwolić na ekstrawagancję i kupno takiej maszyny, muszę tylko gdzieś zdobyć doświadczenie i pobrać nauki od ludzi doświadczonych i ekspertów w w/w temacie .

Nie chodzilo mi o ganienie kogos.Poprostu moim zdaniem do egzaminu przystepuje sie wtedy,kiedy uwazam ze mam odpowiednie umiejetnosci zeby go zdac.Tłumaczenie ze na kursie jezdzilem takim,w ktorym nie trzeba uzywac sprzegla moim zdaniem jest śmieszne.Czlowiekowi ktory umie jezdzic/przemieszczac sie motocyklem bedzie obojetne czy wsiadzie na harleya,scigacza czy turystyka.Takie jest moje zdanie.

rolnik, wiem że jesteś zajebistym znawcą tematu, ale pozwól że w łopatologiczny sposób wytłumaczę tobie w czym rzecz. Na kursie obroty są 1200-1500, nie trzeba używać manetki ni sprzęgła, na egzaminie dostajesz moto z 600 obrotami i nie mając nawyków na ósemce wyjedziesz za linie albo się podeprzesz i jesteś udupiony. A opowiadał mi to koleś, którego taka sytuacja zastała i nie umiał sobie z tym w stresie i na szybko poradzić, więc oblał. I aby się tego ustrzec pytam o doświadczenia ludzi z egzaminu z tym moto. Mam też pytanie czy egzaminator nie będzie robił problemów jak sobie te obroty podkręce przed startem? Rolnik mam nadzieję że zrozumiałeś, lecz tak naprawdę od ciebie nie oczekuje odpowiedzi, bo ewidentnie jesteś ignorantem, albo nie masz pojęcia o rzeczy.

umiesz jeździć masz pojecie o jeździe to zdasz powinieneś sam wyczuć maszynę a jeżeli nie zrobisz tego w ciągu 2 prób to trudno widocznie się jeszcze nie nadajesz tylko zdobądź lepsza praktykę... bo jesli masz problem ze zdaniem na tym śmiesznym motorku to co będzie jeśli przesiądziesz się na coś dużo mocniejszego... ( to chyba tobą pozamiata ) !!

jak to ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem, takie rady nie są mi potrzebne...

OjciecR. jak jak chodziłem na kurs to jeździłem yamaszką szła bez gazu tak samo jak i na egzaminie miałem yamachę trochę starsza również szła bez gazu. Więc wydaję mi się że suzuki też pójdzie beż gazu

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org