Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ŁOMŻO!!!! ŚPISZ czy UMIERASZ ??????? |
Co się dzieje w naszym kochanym mieście ????? "O CO KAMAN" ponad 60 tysięcy mieszkańców , w tym 40 tys. w wieku produkcyjnym i, a Łomża zapadła w śpiączkę czy umiera ??????? W kinie na seansie 6 osób , w piątek wieczorem na dyskotece dla ludzi 30+ w "Amnesii" pusty parkiet , w "Yam Caffe " fakt , że było sporo , ale wiadomo młodszej młodzieży .Co robi reszta ????????? Czy Łomżyniacy się nie bawią ????? Siedzicie przed telewizorem i komputerem .Jak ma się coś dziać w Łomży jak większość żyje w letargu i wiecznie narzeka zamiast ruszyć tyłki . Tylu internautów w Łomży ,ale nie potraficie się zorganizować i spotkać . Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje ? Rozumiem ,zarobki niskie ,ale zawsze jakieś zaskórniaki każdy ma żeby wyjść chociażby raz w miesiącu trochę się "odchamić " jakaś rotacja by była jedni w tym tygodniu inni w drugim .......o tu nic się nie dzieje !!!!!!:( Interesuje mnie konstruktywna rozmowa na ten temat , bo nie mogę tego zrozumieć .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ŁOMŻO!!!! ŚPISZ czy UMIERASZ ??????? |
z zalem mi to stwierdzic ale lomza stala sie miastem wymarlym.nie ma zadnej dyskoteki doslownie nic.godz 9 wieczor a na ulicach pustki.w weekendy rowniez.ludzie WAKE UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Dlaczego tak jest ?????
|
|
o to trzeba sie sytac nazych lomzyniakow....i oczywiscie rade miasta ktora nic nie robi w celu uatrakcyjnienia. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
fukk sorki za bledy w pisowni ale moj com chodzi swoimi drogami....:)) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Czas najwyzszy wysilic szare komorki- moze nasi szanowni forumowicze napisza czego w lomzy brakuje.ale tak na powaznie i nie uzywac slow "wszystkiego" bo to oczywiste.jakies pomysly na bussiness prosze..... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Pytam łomżyniaków ;) Wydaje mi się , że to zależy od ludzi "czy im się chce " ,a łomżyniakom widzę ,że nic się nie chce . Uatrakcyjnienie Łomży swoją drogą ,mam nadzieję ,że Rada Miasta coś zmieni w ty kierunku , ale wiele zależy tak naprawdę od nas , od naszego nastawienia .
|
|
zgadzam sie z toba.lecz zeby przyciagnac ludzi trzeba cos robic w tym kierunku a nie posadzic dupe przed compem i czytac fora i zastanawiac sie co jak i dlaczego.ja od jakiegos czasu wpadam do lomzy raz na kilka miesiecy i zawsze jest coraz nudniej pusciej jednym slowem gorzej. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
właśnie trafna uwaga lenistwo przez nas przemawia,u niektórych brak kasy a jeszcze u innych brak na to czasu każdy żyje oby żyć ludzie stali się ograniczeni w potrzebach i widocznie te potrzeby to nie są wyjściówki z towarzystwem na Łomżę tylko siedzenie przed monitorem lub spędzanie czasu z rodziną przy tv nie mam pojęcia ,ja też często nie wychodzę z braku czasu po prostu ,ale raz w tygodniu się robi zawsze wypadzik :)no i kalesoniki mam nadzieję że właśnie w ten czwartek będę miała odskocznie od codziennej monotonii?
|
|
kto z tym 30latków ma się bawić - niestety na weekendy ludzie jadą do rodziny na wsi i tam piją tani alkohol i zagryzają swojskim jadłem. zawsze mam wtedy pusty parking przed blokiem. ewentualnie pod grzybek się przejdą walną 2-3 piwka i do domu koło 23. ![]() http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
mozna zrozumiec brak czasu w tyg mozna zrozumiec niezbyt wysokie zarobki ale naewno nie da sie zrozumiec pustych ulic braku zycia i siedzenia rzed kompem w weekendy. Lomzyniacy obudzcie sie trzeba lomze do zycia przywrocic.wiem nie ma tu barow w ktorych mozna pobawic sie normalnie bez chamstwa itd nie ma zadnej dyskoteki ale jednak cos trzeba wymyslic Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Nie dajmy się otumanić internetowi .Relacje międzyludzkie ograniczają się do portali społecznościowych , klikania- "lubię to" to nie jest normalne życie !!!!! LegendarnyObywatel Nie każdy ma rodzinę na wsi i nie każdy ma samochód !
|
|
Jacy ludzie takie miasto.Umieranie trwa od lat i trudno jest teraz to wszytko zmienic. Ludzie mają średnie lub wręcz małe zarobki studenci mało kiedy wracają po studiach do rodzinnego miasta. Miasto nic(!) nie robi by miasto uatrakcyjnić a mi się czasami wydaje że to jest poprostu działanie celowe...
|
|
martuchnam Myślę ,że tu nie chodzi o to ,ze nie ma gdzie pójść . Jest dyskotek i barów full ,zamykają się bo z czego mają się utrzymać na rynku , łomżyniacy nie wychodzą ...........zmieniają się właściciele i nazwy .Taka prawda !
|
|
qawqaz Jakby każdy zaczął coś zmieniać w swoim myśleniu i podejściu do życia to byłoby inaczej !
|
|
Ci lomzyniacy ktorzy mieli tworcza inicjatywe dawno Lomze opuscili. I dzialaja ale tam gdzie sa mozliwosc do rozwoju. co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz
|
|
co prawda to prawda.w zeszły piątek byłam z chłopakiem w jednym pubie,to nas wyprosili ok 24tej,bo zamykali.więc poszlismy do innego.a tam zdążyliśmy posiedziec godzinke i tez zamykali bo ruch mały.więc gdzie się bawi towarzystwo ok 30-tki?
|
|
hansklos Ale "MY " zostaliśmy ,mieszkamy w Łomży i żyjemy tu ! Ale co to za życie ?
|
|
gosik83 O to chodzi że nigdzie .się nie bawi . Ja tego nie rozumiem . ....... chyba ,że na domówkach siedzą , ale przecież nie WSZYSCY !
|
|
Weżcie również pod uwagę że Łomżybezrobocie sięga 16% więc nie każdego też stać albo wychodzi sporadycznie. To jest błędne koło, w momencie jak ludzie pracują i zarabiają to i zaczynają wydawać. Chociażw Łomży to najwążniejsze to pokazać się co jakiś czas w dobrym samochodzie i **** że na paliwo brakuje ale fura jest mogą ludzie postać z kolegami na parkingach. haha :)
|
|
qawqaz Zgadza się ,wszystko na pokaz , jak by nie mieli kasy to takie samochody po Łomży by nie jeździły hehe Są ludzie w trudnej sytuacji to prawda ,ale przecież nie wszyscy , raz w miesiącu 50 zł (wejściówka ,3 piwka , taksówka )można przeznaczyć na wyjście , tak mi się wydaje .
|
|
Obudź się, nic nie będzie potem Przed nami nie był tu nikt Obudź się, po co te tęsknoty Cały ten świat dziś to My... http://www.youtube.com/watch?v=h40mSIIxgdk&feature=related
|
|
dziadka_kalesony wybierasz się dziś do Amnesii :) ?
|
|
Trucker Nie ,dzisiaj nie wybieram się na dyskotekę .Idę na Juwenalia na koncert
|
|
Rozumiem , fakt , wczoraj łomżyńskie lokale świeciły wyjątkowymi pustkami , Amnesia była zamykana już ok 2.30 . Na dzisiejszych Juwenaliach , z tego co zerknąłem jest już sporo ludzi , zapewne do wieczora jeszcze przybędzie odwiedzających. A ja niestety ruszam do pracy , może dziś też spotkam kogoś , kto pobierał nad ranem pieniądze z bankomatu na Dwornej :)
|
|
odpowiedź jest bardzo prosta. Kto nie ma miedzi, ten w domu siedzi. A kto ma, odpala autko i kraj otworem stoi. Czego tu siedzieć? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Trucker Ktoś musi pracować ,żeby ktoś mógł się bawić :) , szczególnie jak wraca się do domu nad ranem ;) Pozdrawiam :):):)
|
|
dziadka_kalesony i tą oto odpowiedzią dałaś mi nie lada zagadkę....pozdrawiam i życzę miłej zabawy :)
|
|
stefanek1 Swoją drogą mądre powiedzenie :) Ale nie trzeba tej miedzi mieć nie wiadomo ile , żeby wyjść raz na jakiś czas do kina ,czy potańczyć . Kto ma autko to wsiada ,kto nie ma wsiada w PKS ,ale to przecież też raz na jakiś czas takie wycieczki . "Czego tu siedzieć ?-"Wyjść do ludzi :):):)
|
|
Trucker Kto to wie może się spotkamy jak będę wracać z koncertu ;) Dziękuje :) Miłej pracy życzę :):):)
|
|
Jeśli twoje miasto umiera po 20 więc że coś się z nim dzieje !
|
|
Dziś niedizela i knajpy po 20 zamkniete ! ![]() http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
śLeDcZy Dzieje się i to źle z Łomżą :( LegendarnyObywatel Dziś niedziela , bawmy się w piątki i soboty , a dzisiaj iść na spacer ,a wieczorem lulu spać ....trzeba się wyspać ,rano do pracy trza wstać ;)
|
|
wszystkim polecam na wieczor pawlaznavary WE...................................blondyn wysoki
|
|
Już prawie południe , zatem najwyższa pora aby niesprecyzowane plany zostały zmienione :)
|
|
Trucker Trzeba odespać wczorajsze Juwenalia ;)
|
|
dziadka_kalesony , odespałem - od 6.30 do 11.00 :)
|
|
Trucker dziadka_kalesony jeszcze śpiące ;) Pozdrawiam :)
|
|
dziadka_kalesony , uważaj , między godziną 17 a 22 będę wypatrywał Ciebie ;)
|
|
Takie są uroki życia w mieście . Wszystko ma swoje dobre i złe strony . Trzeba iść na kompromis i postarać się zrozumieć racje drugiej strony . Wiem , zaraz podniosą się głosy , że łatwo powiedzieć jak się nie mieszka na osiedlu Jantar . Współczuję lokatorom , którzy to musieli znosić te dzikie ekscesy hołoty . Tak - HOŁOTY - ponieważ inaczej nie można nazwać uczestników tych nocnych wybryków . Nie wsadzajmy jednak wszystkich do jednego worka . Była to tylko część uczestników koncertu/ Juwenaliów . ( niewielka , nieliczna chociaż uciążliwie głośna ) . Normalni kulturalni ludzie spokojnie wrócili do domów . Imprezy tego typu są Łomży potrzebne , przecież tu jest kulturalna posucha , prawie pustynia . Młodość swoje prawa ma - chce nie tylko chleba , ale i igrzysk . Z chlebem , wiadomo jak jest - bezrobocie , brak pracy (dobrej roboty za uczciwe pieniądze), igrzyska ??? - sfera kulturalno-rozrywkowa leży " na łopatkach". Leży to nie znaczy , że już jest przegrana , trzeba walczyć do końca . Próbujmy to zmienić . Trzeba rozruszać Łomżę , trzeba Ją obudzić z letargu !!!!! Łomżą powoli wymiera i gnuśnieje . Nie można do tego dopuścić !!!!!! Co Łomża ma do zaoferowania młodym ludziom ? Co młodzieży ??? Jak tak dalej pójdzie to wkrótce ostatni zgasi światło . Co do kwestii nocnych wybryków , to są przecież odpowiednie służby. Lokalizacja imprezy niezbyt udana , można to zmienić . Zastosować takie rozwiązanie , aby WILK BYŁ SYTY I OWCA CAŁA . Nie rozumie też CO MA PIERNIK DO WIATRAKA ???????????????? Co , Prezydent jest temu winny ???? Te nocne ekscesy to chyba nie On osobiście ? Czyżby ? Czego to wódka z ludzi nie robi ? To co ? - ma pozamykać lokale , zlikwidować ogródki piwne , zakazać organizacji imprez sportowych , organizacji koncertów i imprez plenerowych , może najlepiej wprowadzić godzinę policyjną - tak od 20:00 Trzeba było inaczej głosować . Teraz TO CIERP CIAŁO JAK SIĘ CHCIAŁO . Był przecież inny wybór . < kandydat partii o JEDYNIE SŁUSZNYCH POGLĄDACH , dobry katolik - łatwiej byłoby wprowadzić królestwo KLECHISTANU . Patrz , poprzednik - korzenie w ZCHN -ie , a jakie efekty ????????????? Uprzedzam oszołomów , pseudopatriotów , kabotynów i innych frustratów , że nie jestem sympatykiem SLD , nie jestem Żydem , nie mam nic wspólnego z komuchami czy też gejami . Jak dla mnie , nieważne kto rządzi , ważne JAK ?? Liczą się efekty , poczekamy - ocenimy . ŁOMŻA potrzebuje dobrego gospodarza !!!!!!!! To miasto zasługuje na więcej .
|
|
No właśnie , jak w tytule . Pokarzmy , że nie śpimy i nie umieramy . Ciekawa inicjatywa - przeczytajcie post " Wygraj(my) plac zabaw dla Łomży " .
|
|
GŁOSUJEMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Spi
|
|
Trochę potarmosić to się budzi ;) Łomża 20 lat temu http://www.youtube.com/watch?v=skymq2V_-Tg Moje miasto Łomża http://www.youtube.com/watch?v=jlUV3PV1RvA .....tu chodzą do tyłu miejskie zegary. Dworcowe upiory wtulone we wnękę poznają żeś wrócił z dalekiej podróży ...
|
|
dziadka kalesony Życie to nie tylko puby i imprezy plenerowe.Ludzie z Łomży wyjeżdżają z miasta by także pozwiedzać, pobyć z rodziną w innych zakątkach Polski. Jak ktoś ma full czasu i brak mu towarzystwa to chodzi po pubach. Wiele osób jednak wybiera spotkania w domach u znajomych chociaż ja lubię od czasu do czasu wyjść z koleżankami "poszaleć".Nie uważam,że Łomża to wymarłe miasto. Nie oceniajmy mieszkańców i stylu ich życia po frekwencji w Amnesji czy Jamie:))
|
|
mouse Oczywiście ,że nie ,pisałam to dwa miesiące temu ,takie były moje obserwacje na tamtą chwilę . Dalej jednak uważam ,że Łomża śpi ;) Wolę muzykę na żywo ;) Polski Rock i nie tylko ;)
|
|
Temat z przed dwóch miesięcy , obecnie zauważam zmiany ,są wakacje więcej ludzi wychodzi chociażby potańczyć ;)
|
|
Wakacje się skończą to jeszcze więcej ludzi będzie w klubach. Przywiozą świeża gotóweczke z zagranicy :)
|
|
zwykle ludzie pracują od poniedziałku do piątku czy soboty, trudno, żeby jeszcze im się chciało wychodzić, skoro potrzebują odpoczynku bądź posiedzenia z rodziną, grillowania itd. jeśli już robią sobie irlopy i są przy kasie to ruszają na mazury czy nad morze. Poza tym zarobki i koszty takich imprez robią swoje, po co ktoś ma płacić 15 zł na wstęp, skoro to prawie flaszka którą można rozparcelować przy grillu. ktoś napisał, żeby wyjść i się odchamić... niestety w takich miejscach jak jama itp idzie się zchamić a nie odchamić! :))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |