czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ŁOMŻO!!!! ŚPISZ czy UMIERASZ ???????

Co się dzieje w naszym kochanym mieście ????? "O CO KAMAN" ponad 60 tysięcy mieszkańców , w tym 40 tys. w wieku produkcyjnym i, a Łomża zapadła w śpiączkę czy umiera ??????? W kinie na seansie 6 osób , w piątek wieczorem na dyskotece dla ludzi 30+ w "Amnesii" pusty parkiet , w "Yam Caffe " fakt , że było sporo , ale wiadomo młodszej młodzieży .Co robi reszta ????????? Czy Łomżyniacy się nie bawią ????? Siedzicie przed telewizorem i komputerem .Jak ma się coś dziać w Łomży jak większość żyje w letargu i wiecznie narzeka zamiast ruszyć tyłki . Tylu internautów w Łomży ,ale nie potraficie się zorganizować i spotkać .
Zastanawiam się dlaczego tak się dzieje ? Rozumiem ,zarobki niskie ,ale zawsze jakieś zaskórniaki każdy ma żeby wyjść chociażby raz w miesiącu trochę się "odchamić " jakaś rotacja by była jedni w tym tygodniu inni w drugim .......o tu nic się nie dzieje !!!!!!:(
Interesuje mnie konstruktywna rozmowa na ten temat , bo nie mogę tego zrozumieć .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ŁOMŻO!!!! ŚPISZ czy UMIERASZ ???????

z zalem mi to stwierdzic ale lomza stala sie miastem wymarlym.nie ma zadnej dyskoteki doslownie nic.godz 9 wieczor a na ulicach pustki.w weekendy rowniez.ludzie WAKE UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Dlaczego tak jest ?????

o to trzeba sie sytac nazych lomzyniakow....i oczywiscie rade miasta ktora nic nie robi w celu uatrakcyjnienia.

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

fukk sorki za bledy w pisowni ale moj com chodzi swoimi drogami....:))

Czas najwyzszy wysilic szare komorki- moze nasi szanowni forumowicze napisza czego w lomzy brakuje.ale tak na powaznie i nie uzywac slow "wszystkiego" bo to oczywiste.jakies pomysly na bussiness prosze.....

Pytam łomżyniaków ;)
Wydaje mi się , że to zależy od ludzi "czy im się chce " ,a łomżyniakom widzę ,że nic się nie chce .

Uatrakcyjnienie Łomży swoją drogą ,mam nadzieję ,że Rada Miasta coś zmieni w ty kierunku , ale wiele zależy tak naprawdę od nas , od naszego nastawienia .

zgadzam sie z toba.lecz zeby przyciagnac ludzi trzeba cos robic w tym kierunku a nie posadzic dupe przed compem i czytac fora i zastanawiac sie co jak i dlaczego.ja od jakiegos czasu wpadam do lomzy raz na kilka miesiecy i zawsze jest coraz nudniej pusciej jednym slowem gorzej.

właśnie trafna uwaga lenistwo przez nas przemawia,u niektórych brak kasy a jeszcze u innych brak na to czasu każdy żyje oby żyć ludzie stali się ograniczeni w potrzebach i widocznie te potrzeby to nie są wyjściówki z towarzystwem na Łomżę tylko siedzenie przed monitorem lub spędzanie czasu z rodziną przy tv nie mam pojęcia ,ja też często nie wychodzę z braku czasu po prostu ,ale raz w tygodniu się robi zawsze wypadzik :)no i kalesoniki mam nadzieję że właśnie w ten czwartek będę miała odskocznie od codziennej monotonii?

kto z tym 30latków ma się bawić - niestety na weekendy ludzie jadą do rodziny na wsi i tam piją tani alkohol i zagryzają swojskim jadłem. zawsze mam wtedy pusty parking przed blokiem.

ewentualnie pod grzybek się przejdą walną 2-3 piwka i do domu koło 23.

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

mozna zrozumiec brak czasu w tyg mozna zrozumiec niezbyt wysokie zarobki ale naewno nie da sie zrozumiec pustych ulic braku zycia i siedzenia rzed kompem w weekendy.
Lomzyniacy obudzcie sie trzeba lomze do zycia przywrocic.wiem nie ma tu barow w ktorych mozna pobawic sie normalnie bez chamstwa itd nie ma zadnej dyskoteki ale jednak cos trzeba wymyslic

Nie dajmy się otumanić internetowi .Relacje międzyludzkie ograniczają się do portali społecznościowych , klikania- "lubię to" to nie jest normalne życie !!!!!

LegendarnyObywatel

Nie każdy ma rodzinę na wsi i nie każdy ma samochód !

Jacy ludzie takie miasto.Umieranie trwa od lat i trudno jest teraz to wszytko zmienic. Ludzie mają średnie lub wręcz małe zarobki studenci mało kiedy wracają po studiach do rodzinnego miasta. Miasto nic(!) nie robi by miasto uatrakcyjnić a mi się czasami wydaje że to jest poprostu działanie celowe...

martuchnam

Myślę ,że tu nie chodzi o to ,ze nie ma gdzie pójść . Jest dyskotek i barów full ,zamykają się bo z czego mają się utrzymać na rynku , łomżyniacy nie wychodzą ...........zmieniają się właściciele i nazwy .Taka prawda !

qawqaz

Jakby każdy zaczął coś zmieniać w swoim myśleniu i podejściu do życia to byłoby inaczej !

Ci lomzyniacy ktorzy mieli tworcza inicjatywe dawno Lomze opuscili. I dzialaja ale tam gdzie sa mozliwosc do rozwoju.

co się martwisz co się smucisz ze wsi jesteś na wieś wrócisz

co prawda to prawda.w zeszły piątek byłam z chłopakiem w jednym pubie,to nas wyprosili ok 24tej,bo zamykali.więc poszlismy do innego.a tam zdążyliśmy posiedziec godzinke i tez zamykali bo ruch mały.więc gdzie się bawi towarzystwo ok 30-tki?

hansklos

Ale "MY " zostaliśmy ,mieszkamy w Łomży i żyjemy tu ! Ale co to za życie ?

gosik83

O to chodzi że nigdzie .się nie bawi . Ja tego nie rozumiem . ....... chyba ,że na domówkach siedzą , ale przecież nie WSZYSCY !

Weżcie również pod uwagę że Łomżybezrobocie sięga 16% więc nie każdego też stać albo wychodzi sporadycznie. To jest błędne koło, w momencie jak ludzie pracują i zarabiają to i zaczynają wydawać. Chociażw Łomży to najwążniejsze to pokazać się co jakiś czas w dobrym samochodzie i **** że na paliwo brakuje ale fura jest mogą ludzie postać z kolegami na parkingach. haha :)

qawqaz

Zgadza się ,wszystko na pokaz , jak by nie mieli kasy to takie samochody po Łomży by nie jeździły hehe

Są ludzie w trudnej sytuacji to prawda ,ale przecież nie wszyscy , raz w miesiącu 50 zł (wejściówka ,3 piwka , taksówka )można przeznaczyć na wyjście , tak mi się wydaje .

Obudź się, nic nie będzie potem

Przed nami nie był tu nikt

Obudź się, po co te tęsknoty

Cały ten świat dziś to My...

http://www.youtube.com/watch?v=h40mSIIxgdk&feature=related

dziadka_kalesony wybierasz się dziś do Amnesii :) ?

Trucker

Nie ,dzisiaj nie wybieram się na dyskotekę .Idę na Juwenalia na koncert

Rozumiem , fakt , wczoraj łomżyńskie lokale świeciły wyjątkowymi pustkami , Amnesia była zamykana już ok 2.30 . Na dzisiejszych Juwenaliach , z tego co zerknąłem jest już sporo ludzi , zapewne do wieczora jeszcze przybędzie odwiedzających. A ja niestety ruszam do pracy , może dziś też spotkam kogoś , kto pobierał nad ranem pieniądze z bankomatu na Dwornej :)

odpowiedź jest bardzo prosta.
Kto nie ma miedzi, ten w domu siedzi.
A kto ma, odpala autko i kraj otworem stoi.
Czego tu siedzieć?

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Trucker

Ktoś musi pracować ,żeby ktoś mógł się bawić :) , szczególnie jak wraca się do domu nad ranem ;)
Pozdrawiam :):):)

dziadka_kalesony i tą oto odpowiedzią dałaś mi nie lada zagadkę....pozdrawiam i życzę miłej zabawy :)

stefanek1

Swoją drogą mądre powiedzenie :)

Ale nie trzeba tej miedzi mieć nie wiadomo ile , żeby wyjść raz na jakiś czas do kina ,czy potańczyć .
Kto ma autko to wsiada ,kto nie ma wsiada w PKS ,ale to przecież też raz na jakiś czas takie wycieczki .
"Czego tu siedzieć ?-"Wyjść do ludzi :):):)

Trucker

Kto to wie może się spotkamy jak będę wracać z koncertu ;)
Dziękuje :)
Miłej pracy życzę :):):)

Jeśli twoje miasto umiera po 20 więc że coś się z nim dzieje !

Dziś niedizela i knajpy po 20 zamkniete !

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

śLeDcZy

Dzieje się i to źle z Łomżą :(

LegendarnyObywatel

Dziś niedziela , bawmy się w piątki i soboty , a dzisiaj iść na spacer ,a wieczorem lulu spać ....trzeba się wyspać ,rano do pracy trza wstać ;)

wszystkim polecam na wieczor pawlaznavary WE...................................blondyn wysoki

Już prawie południe , zatem najwyższa pora aby niesprecyzowane plany zostały zmienione :)

Trucker

Trzeba odespać wczorajsze Juwenalia ;)

dziadka_kalesony , odespałem - od 6.30 do 11.00 :)

Trucker

dziadka_kalesony jeszcze śpiące ;)

Pozdrawiam :)

dziadka_kalesony , uważaj , między godziną 17 a 22 będę wypatrywał Ciebie ;)

Takie są uroki życia w mieście . Wszystko ma swoje dobre i złe strony .
Trzeba iść na kompromis i postarać się zrozumieć racje drugiej strony .
Wiem , zaraz podniosą się głosy , że łatwo powiedzieć jak się nie mieszka na osiedlu Jantar . Współczuję lokatorom , którzy to musieli znosić te dzikie ekscesy hołoty . Tak - HOŁOTY - ponieważ inaczej nie można nazwać uczestników tych nocnych wybryków . Nie wsadzajmy jednak wszystkich do jednego worka . Była to tylko część uczestników koncertu/ Juwenaliów . ( niewielka , nieliczna chociaż uciążliwie głośna ) . Normalni kulturalni ludzie spokojnie wrócili do domów .
Imprezy tego typu są Łomży potrzebne , przecież tu jest kulturalna posucha ,
prawie pustynia . Młodość swoje prawa ma - chce nie tylko chleba , ale i igrzysk . Z chlebem , wiadomo jak jest - bezrobocie , brak pracy (dobrej roboty za uczciwe pieniądze), igrzyska ??? - sfera kulturalno-rozrywkowa leży " na łopatkach". Leży to nie znaczy , że już jest przegrana , trzeba walczyć do końca . Próbujmy to zmienić . Trzeba rozruszać Łomżę , trzeba Ją obudzić z letargu !!!!!
Łomżą powoli wymiera i gnuśnieje . Nie można do tego dopuścić !!!!!!
Co Łomża ma do zaoferowania młodym ludziom ? Co młodzieży ???
Jak tak dalej pójdzie to wkrótce ostatni zgasi światło .

Co do kwestii nocnych wybryków , to są przecież odpowiednie służby.

Lokalizacja imprezy niezbyt udana , można to zmienić . Zastosować takie rozwiązanie , aby WILK BYŁ SYTY I OWCA CAŁA .

Nie rozumie też CO MA PIERNIK DO WIATRAKA ????????????????
Co , Prezydent jest temu winny ???? Te nocne ekscesy to chyba nie On osobiście ? Czyżby ? Czego to wódka z ludzi nie robi ?

To co ? - ma pozamykać lokale , zlikwidować ogródki piwne , zakazać organizacji imprez sportowych , organizacji koncertów i imprez plenerowych , może najlepiej wprowadzić godzinę policyjną - tak od 20:00

Trzeba było inaczej głosować . Teraz TO CIERP CIAŁO JAK SIĘ CHCIAŁO .
Był przecież inny wybór . < kandydat partii o JEDYNIE SŁUSZNYCH POGLĄDACH , dobry katolik - łatwiej byłoby wprowadzić królestwo KLECHISTANU .
Patrz , poprzednik - korzenie w ZCHN -ie , a jakie efekty ?????????????

Uprzedzam oszołomów , pseudopatriotów , kabotynów i innych frustratów , że nie jestem sympatykiem SLD , nie jestem Żydem , nie mam nic wspólnego z komuchami czy też gejami .
Jak dla mnie , nieważne kto rządzi , ważne JAK ??
Liczą się efekty , poczekamy - ocenimy . ŁOMŻA potrzebuje dobrego gospodarza !!!!!!!! To miasto zasługuje na więcej .

No właśnie , jak w tytule .
Pokarzmy , że nie śpimy i nie umieramy . Ciekawa inicjatywa -
przeczytajcie post " Wygraj(my) plac zabaw dla Łomży " .

GŁOSUJEMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spi

Trochę potarmosić to się budzi ;)

Łomża 20 lat temu

http://www.youtube.com/watch?v=skymq2V_-Tg

Moje miasto Łomża

http://www.youtube.com/watch?v=jlUV3PV1RvA

.....tu chodzą do tyłu miejskie zegary. Dworcowe upiory wtulone we wnękę poznają żeś wrócił z dalekiej podróży ...

dziadka kalesony
Życie to nie tylko puby i imprezy plenerowe.Ludzie z Łomży wyjeżdżają z miasta by także pozwiedzać, pobyć z rodziną w innych zakątkach Polski.
Jak ktoś ma full czasu i brak mu towarzystwa to chodzi po pubach.
Wiele osób jednak wybiera spotkania w domach u znajomych chociaż ja lubię od czasu do czasu wyjść z koleżankami "poszaleć".Nie uważam,że Łomża to wymarłe miasto. Nie oceniajmy mieszkańców i stylu ich życia po frekwencji w Amnesji czy Jamie:))

mouse
Oczywiście ,że nie ,pisałam to dwa miesiące temu ,takie były moje obserwacje na tamtą chwilę . Dalej jednak uważam ,że Łomża śpi ;)

Wolę muzykę na żywo ;) Polski Rock i nie tylko ;)

Temat z przed dwóch miesięcy , obecnie zauważam zmiany ,są wakacje więcej ludzi wychodzi chociażby potańczyć ;)

Wakacje się skończą to jeszcze więcej ludzi będzie w klubach. Przywiozą świeża gotóweczke z zagranicy :)

zwykle ludzie pracują od poniedziałku do piątku czy soboty, trudno, żeby jeszcze im się chciało wychodzić, skoro potrzebują odpoczynku bądź posiedzenia z rodziną, grillowania itd. jeśli już robią sobie irlopy i są przy kasie to ruszają na mazury czy nad morze.
Poza tym zarobki i koszty takich imprez robią swoje, po co ktoś ma płacić 15 zł na wstęp, skoro to prawie flaszka którą można rozparcelować przy grillu.
ktoś napisał, żeby wyjść i się odchamić... niestety w takich miejscach jak jama itp idzie się zchamić a nie odchamić! :))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org