Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomżyńskie MPK, stare i nowe VOLVO |
Witam, Chciałbym podzielić się z pozostałymi użytkownikami forum 4lomza.pl taką moją małą sugestią. Wstając rano do szkoły i udając się na pobliski przystanek, jak to zwykle bywa, człowiek jest osowiały, troche przybity tym że trzeba stawić czoło dla kolejnego dnia. Wsiadając do naszych pięknych żółto-czerwonych maszyn, rozglądając się za znajomymi pewnego razu dostrzegłem to, iż w autobusach VOLVO znajdują się głosniki... W tym momencie wpadł mi do głowy pomysł, aby napisać jakies podanie, pismo, jakąś prośbę do dyrektora MPK, aby kierowcy autobusów byli zobowiązani do tego aby ze swojej "dj-ejki" puszczać na cały autobus poprzez głosniki którąś z łomżyńskich stacji (tutaj bez reklamy). Nie musi to być aż tak głośno, gdyż jak wiadomo komuś to moze np. przeszkadzać (napewno znajdą się tacy ludzie) Co wy na to? Czy są osoby które są tego samego zdania co ja? Jeśli tak to proszę o jakiś komentarz, jakaś sugestie w tej sprawie właśnie tutaj, na tym forum :) Zapraszam do dyskusji Ps. za wszystkie literówki przepraszam, myślę że dacie radę uchwycić moją myśl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomżyńskie MPK, stare i nowe VOLVO |
Jestem za. Ostanio muzyka leciała w zwykłym autobusie co mnie zdziwiło, ale jak na razie tylko raz.
|
|
Głosniki te są po to bo w autobusach czasami gadaja mi sie zdarzyła taka sytulacja że jechalem i mówi baba Proszę Przygotować Bileciki Do Konntroli a ja sie ździwilęm ,a jeszcze byla, taka sytułacja ze gada jaki bedzie nastepny przuystanek np. statoil ale cicho gada :( a jestem za rżeby lecjała muzyka
|
|
Głosniki te są po to bo w autobusach czasami gadaja mi sie zdarzyła taka sytulacja że jechalem i mówi baba Proszę Przygotować Bileciki Do Konntroli a ja sie ździwilęm ,a jeszcze byla, taka sytułacja ze gada jaki bedzie nastepny przuystanek np. statoil ale cicho gada :( a jestem za żeby lecjała muzyka
|
|
Ptysiu ... no no no ...
|
|
No ja też za tym jestem!!!!!!!
|
|
Pomysł bardzo dobry, tylko którą stację puszczać? Wiadomo, że naszymi eMPeKami podróżują bardzo różne osoby i napewno będzie ciężko dopasować to do gustu akurat jadących. Ale mimo to myślę, że powinna grać któraś stacja radiowa, ale nie wg widzimisię danego kierowcy, tylko stacja powinna płacić naszej miejskiej spółce za możliwość reklamowania się poprzez autobusy komunikacji miejskiej. Osobiście to jest mi wszystko jedno która stacja będzie leciała. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
ptysiu91: pisz zgodnie z zasadami polskiej pisowni albo wpadnę na tą Bawełnę i ręcznie Cię nauczę, że pisze się "sytuacja" a nie "sytułacja" itp. Jeśli zobacze jeszcze jeden post z jakimś błędem to możesz być pewien, że Cię odwiedzę. Pozdrawiam
|
|
MrS, a może Ty się wypowiesz na temat?
|
|
oj MrS znowu zaczynasz pan i władca chyba nuie chcesz aby leciało radio maryja :)
|
|
Jestem też za muzyczka w autobusach, ale jest pewien przepis, który mówi o płaceniu tantiemów dla ZAIKSU (związek autorów i kompozytorów polskich) lub podobnych instytucji za nadawanie muzyki. Ostatnio np. muszą płacić za umilanie strzyżenia fryzjerzy. Płaci za to również Telewizja Łomża (w TK Vectra) za podkład pod plansze reklamowe, podobne opłaty są w TK w SM Perspektywa. Tak więc wątpię, czy przewoźnik zdecyduje się na muzyczkę.
|
|
no no ja też jestem za tym. MI jest to obojętne jaka bedzie grac stacja oby nie maryja hhehe
|
|
Pomysł godny pochwały :D
|
|
jestem za :) co dokładnie należy zrobić, coby pomysł wypalił? NiemoralnieNormalna
|
|
Mi to MPK zwisa wole taryfą jechać też ma radio ;-)
|
|
ja MPK jeżdżę dzień w dzień parę razy na dzień :) ale wiecie, co? wkurzają mnie trochę te nowe, ponieważ w starszych niskopodłogowych lufciki są przy wszystkich oknach, a w nowych tylko w co drugim. :| NiemoralnieNormalna
|
|
Prawidziwy mężczyzna nie jeździ autobusami... On chodzi na piechotę ;D -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
nie jestem męszczyzną :P NiemoralnieNormalna
|
|
Nie jesteś ale poprawna pisownia nie powinna być Ci obca. Co do pomysłu Miśka to jestem za. Lepiej posłuchać muzyki niż dwóch idiotek pieprzących codziennie o akrylach i balejażach ;-) Pozdrawiam
|
|
Pomysł nie do realizacji, chyba, że bilety podrożeją... Czemu? Bo trzeba płacić za prawa autorskie. MPK to miejska firma, więc się nie wymiga, płacić będzie musiało. A jak zapłaci, to od kogoś weźmie. Od kogo? Wiadomo, od tych co bilety kupują.
|
|
ale to przecież zwykłe radio...
|
|
To jedna z łomżyńskich stacjii radiowych w zamian za to ze w autobusach bedzie lecialo ich radio niech zapłaci za ZAIKS i kazdy bedzie zadowolony :D ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
jeżeli ma to podnieść cenę biletu - NIE jeżeli nie będzie podwyżki - TAK :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |