Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaskółki - ptasi problem |
Ma ktoś może sprawdzony sposób na uparte JASKÓŁKI zakładające gniazda w szczytach glifów okiennych ? - pożyteczne ptaszki ale dokuczliwe, niszczące elewację.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaskółki - ptasi problem |
strasznie dokuczliwe, ja mam cały czas torebkę powieszoną. ehh
|
|
jaskółka oknówka - jak pozbyć się nieproszonego lokatora w oknie ? sezon lęgowy to okres letni , więc teraz to trochę mi żal młodych ale na jesieni trzeba coś zrobić z tymi obsrajmurkami !
|
|
A nie lepiej pod ich gniazdkiem umocować półkę na której zatrzymywałyby się ich resztki i po sezonie lęgowym je oczyścić. Może spróbuj a piękne ptaki odwdzięczą ci się swym jakże miłym dla ucha śpiewem.
|
|
Ja bym ich nie przepędzał, podobno to przynosi szczęście rodzinie, jeśli się w danym domu osiedlą. Nie niszcz gniazda, jak się wylęgną to odlecą w siną dal :)
|
|
Franio11 i Pierekaczewnik ja lubię ptaszków śpiew, nie mam też zamiaru teraz w sezonie lęgowym niszczyć im gniazda , ale muszę coś z tym zrobić , na jesieni odlecą a wiosną problem znów powróci razem z jaskółkami. próbowałem po dobroci, nie słuchają ! wieszałem torebki foliowe - nic, co jesień zrywałem pozostałości gniazda - nic, zawsze wracają. co do półki, to nie ma takiej możliwości ze względów konstrukcyjnych , obsrywają całą elewację.
|
|
Zezowate ,mogę Ci po okazyjnej cenie sprzedać kilka kretów.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |