poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nowe dwa ronda koło teatru lalek

Dziś rano przechodziłem koło nowo powstających dwóch rąd koło teatru lalek i muszę ztwierdzić że gdyby du......a miała ręce toby lepiej to zrobiła a ten kto to projektował to chyba jeżdzi rowerem .Już widać ze przy zjeździe z rąda będą kłopoty ponieważ jestam tyle miejsca że kobieta z wózkiem by miała problem przecisnąć się a dookoła jest miejsca jeszcze tyle że chej w stronę sondu można by było zmniejszyć chodnik .Tak czy tak znowu kolejna maniana jak na ulicy zambrowskiej

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nowe dwa ronda koło teatru lalek

No Gdyby ... Gdyby Du** miałą rencze Gdyby...

oczywiście ptysiu i jego wspaniały tok myślenia pojawił się także nie bójcie się jak ptysiu był to juz możecie zabrać głos w tej sprawie

Ha ha ha !!!

A ja tamtędy już przejeżdzałem i nie narzekam.

W innych miastach są podobne ronda, nie dwa obok siebie - ale są. I sprawnie to wszystko działa.

Gdyby d**a miala rece to pewnie by dalej bylo tam skrzyzowanie, z ktorego wyjechac nie mozna bylo.

ci wszyscy podobni w opiniach do rapera to autorzy tego pomyslu co sie podaja za kogos innego. Fakt jest faktem te ronda to zly pomysl i beda z tego pomyslu klopoty. Juz nie długo to sie okaze.

stanisław

Tez sie wlasnie zastanawiam czy dwa ronda obok siebie to jedyne i najlepsze rozwiazanie. Jak juz ktos gdzies wczesniej wspomnial ciekawe jak autobusy beda tam sie wyrabiac. A juz nie chce nic mowic o przejezdzajacych TIR-ach. No ale nic trzeba byc optymista i miec nadzieje ze bedzie Ok.

Pierwotnie mialo byc jedno duze rondo...ale pewien "architekt" stwierdzil ze w tym parku jest kibelek (nie czynny ale nie mozna go zniszczyc - o zgrozo)... wiec wymyslono 2 male - ktore zreszta sa za male... wzjazd od ulicy polowej na rondo na prawde wola o pomste do nieba - autobus wjedzie na styk, a przy skrecaniu autobusu z ulicy polowej w gielczynska w autobusie bedzie niezly przechyl, ludzie bede sie przyklajac do okien :D.
Co to Tir-ow to tamtedy nie beda mogly jezdzic, bedzie zakaz.

ps. Acha z dobrze poinformowanego zrodla wiem, ze rond jeszcze nie ukonczono a juz jest w planach modernizacja owych rondek :D Urzednicy w Lomzy to geniusze... nikogo nie obrazajac ....

a widzieliscie te male znaki na skrzyzowaniu sikorskiego legionow to jest tez dowod spartaczonej roboty. Takich znakow nie powinno sie stosowac chyba ze spieprzy sie geometrie skrzyzowania i wtedy trzeba ratowac sytuacje

stanisław

Sami experci, czy któryś z Was jeździł po takich rondach . Niech wypowie sie ten kto po nich jeździł i zna z praktyki. Jeden expert który pierwszy raz w życiu zobaczył rondo w budowie na własne oczy, drugi jemu potwierdzi i krytyka gotowa. Gdyby nie zdawały egzaminu nie budowano by ich. W niektórych miastach mieszkańcy zażyczyli sobie żeby więcej rond przebudować na ronda kompaktowe.

Pozdrowienia.

maciek:

Tak jak mówię, ja jechałem. Wprawdzie samochodem osobowym, ale jechałem.
I na prawdę nie ma na co narzekać - no moze chyba tylko na to, że nie da tam się jechać szybciej niż 40km/h, ale taki był cel tego ronda.

Po tych dwóch rondach jedzie się tak samo jak po wszystkich innych małych rondach w innych miastach - normalnie i komfortowo.

A autobusy... wjadą sobie na wysepkę, która to dla nich zapewne została zrobiona...

Ale na forum są sami znawcy i kierowcy autobusów z tego co widać.

Ty Maciek ja już nie jedne rondo widziłąem i nie po jednym jeżdziłem w polsce i zagranicą tak więc nie mów mi że to zda egzamin jak ja widzę już że przy zjedzie z ronda będzie problem bo zjazd jest za wąski a napewno będą kleli już kierowcy autobusów miejskich któży na tym rondzie będą mieli nie lada wielki kłopot by skręcić w ulicę giełczyńską

Autobusy wyjeżdżając z Giełczyńskiej w lewo do Szosy zambrowskiej to mieli szerszy wyjazd, a do tego musieli czekać na wolny wjazd od strony ul. Polowej.

Tomek23
Masz rację! Te ronda są dla rowerów. Jechałam wczoraj - jest za wąsko. Dla wiadomości jeżdżę dużo i dobrze więc wiem, że mam rację.

Chyba na hulajnodze. Dobry kierowca nie chwali się.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org