Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co to za święto ??? |
Łomża udekorowana - " flagi na masztach ", co to ???? Jakieś nowe święto państwowo-kościelne ?????????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co to za święto ??? |
historii polski nie znasz;)
|
|
ja to myśle ze to jakieś święto że tak udekorowane jest moje miasto
|
|
4 czyrwic 1998 roku:)
|
|
20 rocznica wizyty papieża w Łomży
|
|
Poczytaj http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=25465
|
|
|
i co z tego ?????????????
|
|
i święto :)
|
|
też mi powód ! do świętowania . Ten dzień wejdzie już na stałe do kalendarza " IMPREZ " łomżyńskich jako największe , najistotniejsze osiągnięcie tego miasta w historii ? Myślę , że chyba - jednak tak . Łomża ma się czym pochwalić , będzie celebrować to całe trzecie tysiąclecie . Był to naprawdę istotny etap w dziejach rozwoju miasta. Dzięki naukom JP II , kierując się według zasad Wartości Chrześcijańskich ( czy może dosłownie WC ), Łomża oprócz odnowy moralnej społeczeństwa , wykonała wielki krok na przód w kierunku rozwoju gospodarczo-ekonomicznego miasta i makroregionu . Widać to gołym okiem : opiekuńcza "gospodarska "władza , rozwój kultury i sportu , służba zdrowia - że tylko chorować , ekonomicznie - jest świetnie ( pracy ,< że brać -wybierać >, zarobki , grubo ponad przeciętną krajową , ciut , ciut a przegonimy Eurolandy ). A ludzie , tacy jakby lepsi !!!!! Nieeeeeeeee na pewno lepsi , to widać , słychać i czuć . Ogólnie jest dobrze . Jest co świętować . Tak trzymać .
|
|
tylko pisac po polsku się nie nauczyli: kierować się czym, a nie według czegoś, a 'naprzód' pisze się łącznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ______________________________________- ... & vice versa!
|
|
zezowate szczęście masz racje podpisuje się pod tym a swoją drogą to może zrezygnujmy z Polskiej flagi i zamiast niej wieszajmy żółto białą ściere z pewnego bogatego państwa
|
|
trzeba postawić pomnik ! gdzie władze samorządowe ? czemu nikt nie organizuje komitetu budowy pomnika ? BÓG - HONOR - OJCZYZNA ! http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
...... 22 rocznica masakry na placu Tiananmen , ...... 22 rocznica pierwszych wolnych ( częściowo!) wyborów , ...... 20 rocznica wizyty JP II , ...... Dzień Dziękczynienia . Łomża świętuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .....Klechistan..... Miasto kościołów , biedronek i kebabów ." Wsiowe miasto" , marazm i stagnacja , drobnomiasteczkowa społeczność , brak jakichkolwiek perspektyw rozwoju gospodarczego , wysokie bezrobocie , kulturalna pustynia - tak w uproszczonym skrócie można scharakteryzować tą metropolię . Nie ma tu znaczenia , że jak w każdej społeczności są tu ludzie wartościowi , gotowi do działania , pełni energii i ciekawych pomysłów , ludzie kulturalni i wykształceni ------- wszystko to ginie w tłumie , ot taka szara rzeczywistość !!! PS - frustraci , oszołomy itp, proszeni są o niekomentowanie i niezabieranie głosu , jeżeli nie mają nic do powiedzenia w w/w temacie !!!!!!!!!!! ............. trolom dziękujemy .
|
|
No to Panie kulturalny i wykształcony spieprzaj Pan stąd :) Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
.... uderz w stół , a nożyce się odezwą ...........................
|
|
zezowate szczęscie ty chyba z UPR-u jesteś?
|
|
niekoniecznie. tam prawie wszystko trąci utopią i absurdalną paranoją , Korwin-Mikke niektóre założenia ma dość ciekawe , warto się z nimi zapoznać !, jednak praktycznie , nie do zrealizowania . Taka - kwadratura koła .
|
|
Brawo Panie zezowate szczęście! Naprawdę zadziwił mnie Pan tym świetnym powiedzeniem "uderz w stół (...)". Tutaj w zakompleksionej wiosce takiego nie znałem to chyba jakieś Warszawskie co? A te multum kropek oznacza jakieś niezrównoważenie emocjonalne czy jak mam to odebrać? Pozdrawiam kwiat polskiej inteligencji :) Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
.....uderz w stół , a noga odleci ....
|
|
nie Warszawskie , jak coś to warszawskie , a tak dokładnie , to raczej ogólnopolskie .
|
|
|
|
-nie "biedronek" tylko "Biedronek" (czyżby nazwa własna?). -na wsi uczono mnie, że zdanie zaczynamy wielką literą -warszawskie napisane przez duże "W" w celu wyolbrzymienia :) PS. Dobra zabawa ;] Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
|
|
|
Do Pana A-Z - Napisałem celowo biedronek , ponieważ miałem na myśli " drobne robactwo ". - I tego się Pan trzymaj . - Przesadny szacunek ! . PS : Nie czepiajmy się drobiazgów , nie łapmy się za słówka . Ważne jest meritum sprawy .
|
|
Autor: zezowate szczęscie (---.adsl.szeptel.net.pl) Data: 03-06-11 20:56 też mi powód ! do świętowania . Ten dzień wejdzie już na stałe do kalendarza " IMPREZ " łomżyńskich jako największe , najistotniejsze osiągnięcie tego miasta w historii ? pure dumb. szkoda słów. nie będę się tu nawet produkował. doczytaj i oceń wszystko sama (albo niech ktoś ci w tym dopomoże).
|
|
You are hot that dumb !
|
|
Szkoda tylko , że tak piękne miasto powoli gnuśnieje , tracąc swój bezcenny potencjał w postaci młodego pokolenia .Co Łomża ma do zaoferowania młodym ludziom ? co młodzieży ? Jak tak dalej pójdzie to niedługo ostatni zgasi światło . Piszę odrobinę sarkastycznie ponieważ czarno to widzę . Potrzebny dobry gospodarz , to może wtedy coś drgnie , może wyrwiemy się z marazmu .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |