Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
oboz zeglarski |
witam! czy ktos z uzytkownikow forum uczestniczył w obozie zeglarskim w Rajgrodzie? jakies opinie na ten temat.....
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: oboz zeglarski |
ja bylem 2 lata temu.... lipa jak nie wiem juz lepiej pojedz se do wegorzewa...
|
|
kiedyś były obozy w Arcusie w BGŻ-cie na Staczach i harcerski. Najfajniejsze były te na Staczach i harcerski. Ten w Arcusie to tylko po to żeby papiery zrobić. Najwięcej zależy od tego jacy ludzie przyjechali na obóz. Ale zawsze warto - szczególnie jak po obozie jest rejs. Wtedy można udać się do Węgorzewa czy do Mikołajek sprawdzić czego się nauczyłeś na obozie.
|
|
Z tego co wiem, to dla papieru Rajgrod, a szczegolnie Arcus. Luz, blues, tanio, malolactwo niezbyt pilnowane. Zefir ponoc bardziej surowy co do opieki. Co do szkolenia- nie wiem.
|
|
Ja byłem na obozie w ARCUSIE i muszę przyznać że było super, nauka żeglowania, praktyka i teoria, świetna atmosfera i co najważniejsze w porównaniu z innymi ofertami nie drogo. Egzamin na patent już zdałem i teraz sam z znajomymi śmigam po J. Rajgrodzkim, wypożyczając od nich łajbę, za śmieszne pieniądze (teraz jako członek klubu mam spore zniżki na wszelki sprzęt pływający). Polecam, w obozie mogą brać udział też osoby niepełnosprawne. Nie wiem dokładnie, ale z informacji na www.lomza.pl jeszcze kurs sierpniowy się nie zaczął.
|
|
xx dzieki za wypowiedz, własnie na kurs sierpniowy wysyłam 14-letniego syna, musze przyznac ze uspokoiłes mnie co nieco...
|
|
Osobiście nie puściłbym na obóz z ARCUSEM nawet swojego psa. Widziałem zdjęcia z ubiegłorocznego obozu, słyszałem też opowieści. Zero opieki, pół litra pod pachę i poszli... Pozdrawiam
|
|
Dokladnie, MrS ma racje. Rajgrod noca znaja wszyscy chetni uczestnicy obozow "ARCUSA" .Piwko spoko kupisz i tu i tam, a oprocz tego : tam patent dostanie kazdy. Nawet kolezanka mojej corki, ktora na egzaminie przy podchodzeniu do kei przywalila w pomost.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |