środa, 19 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Benedykt XVI

Minęło 4 miesiące od śmierci naszego papieża. Wiecie,że je ani razu nie zasiadłam przed telewizorem by obejrzeć Benedykta XVI. Jan Paweł II był wyjątkowy. Brakuje mi jego. Gdy słyszę w telewizji Jego głos, już tylko reklamujący kasety i płyty o Nim robi mi się tak miło.może jakiś marsz by zorganizować. Znów? Tak, znów

O Panie, to Ty na mnie spojrzałeś,
Twoje usta dziś wyrzekły me imię.
Swoją barkę pozostawiam na brzegu,
Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Benedykt XVI

Urzekła mnie Twoja historia.

Nie do wiary...

Pozdrawiam

A jednak.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

ciekawe :]
hehehehe

to takie śmieszne ? wymagające drwiących komentarzy ? czyjaś potrzeba modlitwy, kontenplacji .... za Człowieka, który był dla nas .........
Ola ma rację - wszystko przycichło.... czyżby rana już się zagoiła ? i mówię to ja ... człowiek o słabej wierze ...

Nie, organizujmy marsze codziennie...
Życie toczy się dalej i nie ma co rozdrapywać ran.

"wszystko przycichło.... czyżby rana już się zagoiła ?"
Tak, zagoiła się i nie pochlastam się z tego powodu.

Nie popadajmy w skrajności. Mało brakowało a każda ulica, stadion i szpital zwał by się imieniem Jana Pawła...

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

markac to Twoja prywatna opinia ... jestem w stanie przyjąc każdą opinię nawet taką jak Twoją - powodujujacą u mnie odruch wymiotny związany z brakiem szacunku dla wpojonych we mnie przez moich rodzicieli zasad i prawideł pełnego szacunku dla autorytetów moralnych...uszanuj jednak chęć i wolę ludzi o odmiennych od Ciebie poglądach

Dzięki Vlad.
Przez chwilę mysłałam, że zrobiłam najgłupszą na świecie rzecz rozpoczynając tę dyskusję. Wielu już zapomniało. Mnie też wkurza nazywanie wszystkiego imieniem Jana Pawła II, ale pamiętam o Nim.
Pozdrawiam

Na szczęście szpitale nie zyskają imienia JP2 - Watykan zabronił. Ale Polacy jak to Polacy. Zawsze znajdą sposób by zakazy obejść. Tylko patrzeć jak zaczną nazywać szpitale imieniem Karola Wojtyły...

Jan Paweł II był wyjątkowym człowiekiem. Jego następca musi zabłysnąć. Ale naszego Papierza i tak nie przebije.

robson, naszego papierza ? ja nie czuje ze on moj.

Autor: szamac. (---.lomza.rta10.4lan.pl)
Data: 08-08-05 11:03

"robson, naszego papierza ? ja nie czuje ze on moj".
.........................................................................................................................

Szamac, jeżeli nie szanujesz naszego Papieża jako wybitnego Polaka, to chociaż nie zapominaj o ortografii.

:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org