czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomża rozkwita

No tak ładnie, ale na Placu Niepodległości , a co z wysepką która powstała w wyniku przebudowy ulicy Prusa przy postoju Taxi. Zielsko wysokości kolan, śmieci oraz pety po papierosach, może by tak posadzić , w końcu od remontu mija prawie rok czasu. Chociaż z drugiej strony to ten widok komponuje się z taksówkarzami, oni też nie utrzymują czystości wokół siebie na parkingu

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomża rozkwita

Zieleń Miejska dba nie wiem jak spoldzielnie bo ta czesc o ktorej mowisz chyba nalezy do ŁSM co?

do Miasta kr(ó)uliczy100 a nie do ŁSM i jaro ma rację

POMPUJ TATE SYNEK

Najbardziej to teraz rozkwita MPK Łomża
Będzie takie jak ZTM Warszawa

Klub MPK Łomża

Nie, nie... Najbardziej rozkwita Ks. Anny. Juz ze 2 tygodnie temu widzialam tam bazie;)

HAHAHAHAHAHAHHAHAH

witam. wlasnie dzis, czekajac na autobus, "wpadła mi w rece" gazeta z 18 lutego 2011r. - "Nasz Dziennik" . znaleziony fragment (na przystanku) przeczytany przeze mnie dotyczył Podlasia.
tytuł artykułu "Tajemnica sukcesu Podlasia". Autor nie smiał się z naszej religijnosci - wrecz przeciwnie - napisał, że tu sasiadują rozne narodowosci i wyznania - obok siebie zyją Białorusini, Litwini, Tatarzy, , Rosjanie, Ukraincy, Romowie, Muzułmanie i Zydzi. Mieszkaja tu ludziw przywiazani do wlasnej rodziny, ziemi, do domu. Mamy jak mało inny region poczucie wspolnoty, " nie dalismy sobie wmówić, że bycie Polakiem to wstyd". Jestesmy przywiazani do wiary i patriotyzmu. ludzie stad sa zaradni i pracowici, mimo dramatycznej sytuacji - braku pracy. Mysle, ze to prawda, od dawna mam takie samo zdanie i uwazam, ze mozemy byc dumni, ze pochodzimy z takiego regionu.
Uwazam, ze powinno byc wiecej tego typu opinii o naszym Regionie w Mediach, mniej zawisci. niestety, oststnio coraz czesciej na nasze miasto robiona jest "nagonka" - a to ze malo liberalni, za bardzo katoliccy, nietolerancyjni. Czuje sie patriota "lokalnym" i nie podoba mi sie, gdy ktos nas oczernia.
Owszem, wszedzie sa ludzie dobrzy i zli, ale akurat na Podlasiu wiecej jest tych dobrych.

A od kiedy Łomża to Podlasie???
Ludzie! Od wieków na Mazowszu, a nagle od 1998 roku przeniosła się na Podlasie?
Żeby Łomżyniacy nie znali swojej tożsamości... Żal...

Wikipedia:
"Łomża – miasto w północno-wschodniej Polsce, w województwie podlaskim, nad rzeką Narew. Leży na historycznym Mazowszu, na jego największej ziemi – ziemi łomżyńskiej"

odnosząc się do wypowiedzi Łomżyniak33 bardzo fajnie że tak o nas napisali, że jesteśmy tacy patriotyczni, przywiązani do ziemi ect. tylko co z tego? skoro my młodzi ludzie nie mamy pracy, ani żadnych większych perspektyw na przyszłość. Co z naszego patriotyzmu, bo i z czego się cieszyć? Że nie ma u nas rozwiniętego przemysłu? Że pracujemy dla obcego kapitału? Wg. mnie to nic dobrego tutaj sie nie dzieje i nie ma naprawdę z czego się cieszyć.

dp Frotki -
slusznie -
wiem, ze Podlasie to czesc podlaskiego, nie zastalo to przeze mnie zaznaczone - bo szybko pisalm, to moja pomylka.
autorowi jednakze chodzilo w artykule nie tylko o samo Podlsaie , ale i o woj podlaskie . i to mialo byc przeze mnie napisane w poscie.

co do MiraS22 - owszem - ciezkie jest zycie - ale to przynajmniej cieszy mnie , ze nie wyzywaja nas jak w innych gazetkach. ktos nasz zascianek pochwalil. dobre i to.
ze zauwazaja dobre strony - podkreslaja domowe wyroby zywnosciowe , tradycje. codzienny trud wartosciowych ludzi itp.
a co do braku pracy, perspektyw - wiem z wlasnego doswiadczenia -
brak przemyslu - na to my, zwykli ludzie wplywu nie mamy - to polityka, unia itp decyduje , politycy, inne kraje itp.
a czy inne miasta, wojewodztwa maja "cudowniejsze" perspektywy? wiekszosc podobnie wegetuje jak i my - mlodziez w wiekszosci za granica, zwlaszcza mlodzi mezczyzni pracy tu nie maja - brak fabryk, a w urzedach nie kazdego chlopaka przyjma - najbardziej odczuwaja to kobiety w wieku "rozrodczym" - malo meskiej czesci populacji pracuje w kraju..
my mozemy ponarzekac, i to nie za bardzo, bo z wolnoscia slowa u nas coraz gorzej.. .
propaganda sukcesu rules...

do Łomzyniak33 fakt faktem, iż w innych miastach regionu też nie mają lekko. Trochę to pocieszające ale.... no cóż trzeba jakoś żyć. Np. w takich Łapach i okolicach to mają dopiero "jazdę" zamkneli im dwa największe zakłady pracy w mieście tzn. cukrownię i zakłady naprawce taboru kolejowego szok normalnie. Mam znajomego z okolic Łap który kontraktował bardzo duże ilości buraka cukrowego do tutejszej cukrowni i opowiada mi co tam dopiero teraz się wyprawia jak rolnicy nakupywali specjalistyczne bardzo drogie maszyny do uprawy i zbioru buraka na kredyt. chyba jednak nie mamy aż tak źle hehe

taki mamy program wladzy by co nasze zniszczyc,,, i sprowadzac cukier z trzcinki..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org