Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Klonowe listki -proszę o pomoc |
Zwracam się z prośbą do osób, które mają dzieci, rodzeństwo w SP5 w klasach 1-3, i które są może w posiadaniu podręcznika do języka polskiego (choć teraz to kształcenie zintegrowane...) i mogłyby przepisać wiersz "Klonowe listki" A. Nosalskiego, klasa 2 ;) Z góry bardzo dziękuję i proszę bez zbędnych, głupkowatych komentarzy. Nie masz nic do przekazania-nie pisz!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Klonowe listki -proszę o pomoc |
2. „Klonowe listki”, kl.II, s. 58, semestr 1. Listki klonów marzyły, żeby opuścić drzewo. Śniły o podróży. Chciały latać w górze jak jaskółki. Chciały zwiedzać pola, rzeki i łąki. Jesienią spełniły się ich marzenia. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Tyle znalazłem :) Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Dziękuję bardzo!!! :D
|
|
Ale czy to jest całość? hmm
|
|
Nie ma pojęcia :( Tyle znalazłem w necie :) Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Listki klonów marzyły, żeby opuścić drzewo. Śniły o podróży. Chciały latać w górze jak jaskółki. Chciały zwiedzać pola, rzeki i łąki. Jesienią spełniły się ich marzenia. Już nie śniły o podróży chodz pięknie latały wokół drzew. Różnokolorowe liście opadły Psy na chodnik srały. Ludzie zrobili porządki w ogródkach. Wykopali warzywa i cebulki kwiatów. Rolnicy zasiali zboża ozime: żyto i pszenicę. A psy dalej obsrywaly chodniki i ulice :)
|
|
Klonowe listki Narzekały listki klonów że są bardzo pokrzywdzone. Ciągle muszą tkwić na drzewach czy to upał, czy ulewa. Śniły co dzień o podróży i pragnęły latać w górze jak jaskółki, jak skowronki, zwiedzać pola, rzeki, łąki... Przeszło lato i jesienią spełniły się ich marzenia. Wiatr obrwał z klonów listki i w dal pofrunęły wszystkie.
|
|
Profesor ,widzę ,że Ty cięty strasznie na tych obesrańców jesteś.
|
|
http://dobryzarobek.pl/index.php?id=68342288b396ad8fd8cc5492c800be8b
|
|
dziękuję bardzo :)) zamykam wątek.
|