Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PRACCODAWCY KIEDY PODWYZKI WYNAGRODZEŃ WSZYSTO IDZIE W GORĘ! |
Apel do pracodawców kiedy wynagrodzenia będą wyższe?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PRACCODAWCY KIEDY PODWYZKI WYNAGRODZEŃ WSZYSTO IDZIE W GORĘ! |
NAJNIŻSZA PENSJA 2000 NETTO!!!!!
|
|
Weź się za robotę to i podwyżkę dostaniesz
|
|
Zostań pracodawcą i będziesz miał podwyżki kiedy tylko dusza zapragnie. NAJLEPIEJ BĘDZIE, JAK POWIESZ TO SWOJEMU PRACODAWCY A NIE NA FORUM . Tutaj on na pewno tego nie usłyszy. :):)
|
|
taki półgłówek myśli że pracodawcy to nic nie rośnie, koszty ciągle te same, tylko pracownikowi wszystko idzie w górę...
|
|
Co poradzisz, tacy też żyją (a szkoda).
|
|
zapomnial ktos o konkurencji i o wspolubieganiu sie miejsca na rynku zbytu???? http://podatki.wp.pl/kat,1342,title,E-donosy-na-firme-lub-sasiada,wid,12608729,wiadomosc.html?ticaid=1aceb
|
|
Ja tam prosze i dostaje...
|
|
Autor: Dran (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 01-09-10 11:39 Ja tam prosze i dostaje... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> No i macie przykład, starczy tylko być miłym i uprzejmie poprosić . A nie na forum mordy drzeć a przy szefie, ogon podkulić i trząść się ze strachu . Mnie jak ktoś poprosi to też nie żałuje . Ale już się wycwanili i zaczynają coraz częściej przychodzić ,muszę przystopować bo dla mnie niewiele zostanie .
|
|
Coś przestali się upominać . Pewnie dostali po 20 gr/h.i od razu im się byt polepszył :):)
|
|
Autor: andreo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 01-09-10 09:55 NAJNIŻSZA PENSJA 2000 NETTO!!!!! I co? Uwazasz, ze ustawowe podniesienie placy minimalnej jest rozwiazaniem problemu? Slyszales o takim zjawisku jak inflacja? Kiedys, przed denominacja, mielismy wyplaty w milionach zl i co? Miales wtedy piekna wille i Ferrari w garazu? Place pojda ustawowo w gore to ceny pojda w gore. A kolejnym skutkiem bedzie ograniczenie zatrudnienia. Bo jesli mozesz kogos wynajac do skoszenia trawnika za 10zl powiedzmy, to jak ktos Ci powie, ze minimalna kwota jaka mozesz zaplacic to 100zl, to prawdopodobnie pojdziesz ten trawnik skosisz sam albo dasz mu zarosnac. W ten sposob ludzie najslabiej wykwalifikowani, bez doswiadczenia itd. straca juz zupelnie mozliwosc znalezienia zatrudnienia, bo nikomu nie bedzie sie kalkulowalo ich zatrudniac.
|
|
A co ty im tłumaczysz człowieku oni i tak tego nie pojmą . Oni nie pamiętają czasów kiedy zarabiało się po 30 000 000 a chleb kosztował 10 000 , papierosy 20 000 za mieszkanie płaciło się 5 milionów i szybciutko kasa się kończyła .Oni nie wiedzą co to jest inflacja i denominacja . A szkoda, bo mogli by się wiele nauczyć o życiu znając te 2 pojęcia .
|
|
Dran ja nie mówię że to musi być ustawowo.Może być na przykład umowa między łomzyńskimy pracodawcami co jest raczej nie możliwe.
|
|
Donald nie obrażaj ludzi sam jesteś półgłówek.Ktoś na forum obok ma rację za dużo tu obelg!
|
|
ktoś-coś ja nie jestem egoistą i chcę dla wszystkich a nie tylko dla siebie a do donalda się nie przyłączaj!
|
|
To powiedz to temu u kogo pracujesz a nie na forum się krzyczysz .
|
|
andreo oczywiscie, ze jest niemozliwe, np. z powodow o ktorych juz wyzej napisalem... Co za roznica, czy ustawowo, czy na podstawie jakiejs umowy, nadal dziala tak samo. Jesli komus ciezko jest znalezc prace za tysiac, czy 1,5 tys. zl, to uwazasz ze predzej znajdzie za 2 tys? Gdyby taka umowa o jakiej piszesz zostala zawarta, to wiekszosc mlodych, bez doswiadczenia musialaby juz liczyc na prawdziwy cud, zeby dostac jakakolwiek prace. Uwazasz, ze pracodawca zatrudnia ludzi po to, zeby do nich doplacac? Czy tak trudno zrozumiec, ze jedynym sposobem na lepsze zarobki, jest podnoszenie kwalifikacji, zdobywanie doswiadczenia, czy rozkrecanie wlasnego biznesu, a nie jakies umowy/ustawy podnoszace place minimalna? Jak ktos jest dobrym i wydajnym pracownikiem, to nie potrzeba mu zadnych plac minimalnych, bo i tak zarobi wiecej. Bo jesli nie, to pojdzie robic gdzie indziej...
|
|
tak jak kolega wzyej napisal tak jest a nie inaczej, tylko praca i umiejetnosc pozwoli na wieksze zarobki
|
|
WSZYSCY ZAŁÓŻCIE SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ I BĘDZIE PO PTOKACH. BĘDZIESZ JEDEN Z DRUGIM SAM SOBIE STEREM , OKRĘTEM , DROGOWSKAZEM. A JAK KOGOŚ ZATRUDNISZ TO DOWIESZ SIĘ PRAWDY. amen.
|
|
ha!ha ha!może!
|
|
ja tam wiem swoje mój dawny pracodawca nie miał i nie ma kasy na podwyżki a za kilka dni brykę za 500tys zł kupił o brykach rodziny nie wspomne heh ale ceny podobne a było to kilka lat temu heh
|
|
Temat nadal aktualny!!!
|
|
niedoczekanie... Ja Ci w Dupę, Ty mi Loda...
|
|
Chłopcy i dziewczynki to nie jest tak. Z jednej strony wystarczy się postawić w miejsce takiego pracodawcy. Odpowiedzialność przede wszystkim przed klientami (dotrzymywanie terminów itp.), przed US, pracownikami, ZUS, i 24 h na dobę do dyspozycji klienta!!! Na głowie podatki, samochody firmowe, dosłownie wszystko. Nie jednemu z was, odechciałoby się takiego życia. A na rodzinę już nie ma czasu, każdy pracownik też ma swoje......... i taki pracodawca musi tego wysłuchać. Od firmy nie ma wakacji, telefon musi być włączony cały czas.Ja osobiście stwierdziłem, że do .... taka robota. Ja pracując 9h przyjeżdzałem do domu i miałem wszystko w du.ie. A szef musiał tak cały czas. Z drugiej strony taki nie dotyczy twierdzi "Weź się za robotę to i podwyżkę dostaniesz" g...... prawda!!!!!!!!!! Do mnie mówił prosto i nie raz, że dobrze robie, że jest z mojej pracy bardzo zadowolony ale na razie podwyżki dać nie może. I co jemu zrobisz???? Ale ostatecznie po dłuższym okresie dostałem 6 podwyżek. Najgorsze jest zalatywanie w .... . Nie raz tak miałem. Za nadgodziny 0zł!!!! a starał się, żeby tylko po godzinach siedzieć. A jak się ktoś nie zgadzał to zdziwienie, 'a to czemu tak'??? I wiele innych. I żeby gość nie miał tych pieniędzy, to każdy by zrozumiał. Ale samochody zmienia ( kilkadziesiąt tysięcy wart jeden). http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
p.s. temat powinien racze brzmieć: 'RZĄDZĄCY KIEDY PODWYŻKI WYNAGRODZEŃ, WSZYSTKO IDZIE W GORĘ!' w sumie co do podwyżek ma pracodawca?? http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Nie ma co liczyć na to, że wypłaty będą wyższe. Dopiero będzie źle jak będziemy operować euro.
|
|
|
podwyzki juz niebawem - pracodawcy przeczytali Twoj post na lomzynskim forum i juz rozmawiaja o tym zeby podniesc place ... napisz tylko o ile bo nie sa pewni czy nie podniosa za malo ...
|
|
Obniżka cen towarów? Genialne? W którym momencie?
|
|
Praccodawcy łomżyńscy i podwyżki hehe ładnie to brzmi.. w łomży jest tylu dziwnych skąpych ludzi że nawet wody latem nie kupują dla ludzi którzy pod gołym niebem robią na nich, a wszyscy jak jeden się chwalą jaki to jeden przez drugiego jest większym biznesmenem... poza czubkiem swojego nosa nie widzą nic więcej....
|
|
Wodę latem???? żeby się zgrzała????? :D http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
ja zatrudniam za pół najniższej krajowej i robią a jak zaczyna wydajność spadać to mówię że jak tak dalej będzie to jedną osobę będzie trzeba wy.pie.rdolić do kolejki pod zatrudniakiem i to jest super motywacja khhhhhhh.... hhhhh...
|
|
heh mój dawny pracodawca powtarzał ciągle że on jest socjalny ,że mu się to i tamto nie opłaca... a w następnym tygodniu kupił sobie auto za ok 500tyś, żonie za przeszło 200 , synowi też za ok 200 tyś a apartamentów nie zliczę heh po świecie ale to jest taka taktyka pracodawców by ciągle powtarzać nic mi się nie opłaca, firma kiepsko idzie, jestem socjalny dobrze ze w ogóle was zatrudniam... a jakby jeden z drugim powtarzał prawde firma się rozwija, coraz więcej mamy pracowników, większe zyski to w takim przypadkupracownicy poprosili by o podwyżki heh i nowej łódki czy wczasów w Kairze dla całej famili by nie było lub by były skromniejsze przypomina mi się tekst takiej piosenki :) Liber i Doniu śpiewał.....
|
|
Tak to się kręci: pobudka, marsz do robót, Akordy, nadgodziny! Bez ZUSu, bez wolnych sobót! Zamknięty obwód, w różnym wieku chłopów! Opór! Budowlanka – obóz Robocup’ów! Połowa bez rokowań! Na dachach zabudowań, Chcą coś zaplanować, chcę coś wyprostować! Zobacz z rusztowań szczytu, nie widać drogi do profitu! Bez sprytu! Nie widać rent, nie widać emerytur Na tym rysunku – zero szacunku, zero ubezpieczeń! Wypłaty cięte jak skretche, jak głowy ścięte mieczem! Anorektyczna kieszeń, stos wyrzeczeń, Bez urlopów i wycieczek! Młody dostaje psychiczny wycisk od koleszków, którzy mają dzianych rodziców! Co się starają, o to jak ich w mieście postrzegają! Za rasę wyższą, wywyższą przez dorobek! Ojciec nosi sztywno kark i uniesioną głowę i twarz kamienną i szyderczy uśmiech! Świni przy korycie od niego nie odróżnię! I bywa różnie! Ale nie przesadź w interesach, w roli prezesa, nowobogackiego szefa, Który się znalazł w swoich wymarzonych strefach! Na głównym forum, gdy na mszy wymienia się sponsorów i dobrodziei I złodziei, co od poniedziałku przędą swej idei!Ej!
|
|
Wszystko fajnie, ale jeszcze nigdy nie przeczytalem - ze moze nie jest tak jakby sie chcialo - ale wyplata na czas, zatrudniony na umowe jestem, cos tam udaje sie odlozyc - moze z czasem bedzie lepiej. Moze kiedys przeczytam takie zdanie - chociaz szczerze w to watpie - bo i tak wszystkich wrzuca sie do jednego worka ... i tych, ktorzy staraja sie jak najlepiej i tych, ktorzy kombinuja.
|
|
A w Piątnicy kiedy podwyżki?
|
|
http://dobryzarobek.pl/index.php?id=68342288b396ad8fd8cc5492c800be8b
|