Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mandat za wycieraczką się nie liczy |
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2758602.html Cieszycie się?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mandat za wycieraczką się nie liczy |
|
Maciek ten twój link jest prawie sprzed roku... A decyzja sądu została wydana niedawno.
|
|
Calkowicie zgadzam sie z Mackiem w tej kwestii
|
|
Faktycznie nie zwróciłem uwagi na datę artykułu ale ta sprawa dotyczyła mandatu sprzed dwóch lat. Ale w dalszym ciągu nie byłbym taki pewien: link poniżej http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=633216
|
|
Od kiedy to łomżyńska WSA ma cos do gadania :P "Zarządy dróg analizują teraz wyrok WSA"maciek napisał(a): Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Autor: tommeknet (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 11-06-05 14:02 "Zarządy dróg analizują teraz wyrok WSA"maciek napisał(a): Po pierwsze, to nie ja jestem autorem tych słów, to tylko cytat z artykułu. Po drugie od kiedy w Łomży jest Wojewódzki Sąd Administracyjny
|
|
Re: Kultura łomżyniaków |
Nie wiedzialem ze łomżyniacy juz tak schamieli.odkad bywam w lomzy bardzo zadko to zauwazylem ze chamstwo jak bylo tak zostalo.Dzisiaj siedze sobie na Starym rynku a tu podjezdza Panda(oczywiscie blachy łomżynskie) a na tylnym siedzeniu jakas mloda "kobieta"/Az tu nagle otwiera okno i wyrzuca pudelko po papierosach prosto na chodnik na sam środek.hu.... mnie strzelil normalnie jak to zobaczylem.zeby z wlasnego miasta robic smietnik i to w samym centrum ktory powinien byc wizytowka miasta.Wstyd mi jest za tych ludzi. Jednym słowem: chamstwo jest wszedzie i tak juz pewnie zostanie bo swiat nie jest idealny.zawsze sie znajdzie czarna owca lecz w lomzy jest ich zdecydowanie za duzo. Pozdrawiam
|
|
Jednak płacimy. Stajesz to płacisz – Za postój w strefach płatnego parkowania trzeba płacić – tłumaczy Wojciech Wysocki, kierownik Biura Strefy Ograniczonego Postoju w Łomży. Nie zgadza się z decyzją Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Bydgoszczy, który orzekł, że mandaty wkładane za wycieraczki aut są nieważne. Więcej wyjaśnień link poniżej: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050623/REGION05/50622007 Pozdrowienia.
|
|
Jeśli chcesz, żeby zamiast mandatu za wycieraczką, strażnik na ciebie poczekał, nie ma spawy- poczeka, żeby ci go wręczyć. Tyle, że będzie droższy, bp trzeba bedzie doliczyć to oczekiwanie strażnika na kierowcę!
|
|
Wezwania za wycieraczką nie jest mandatem a jedynie inormacją pozostawioną przez kontrolerów mającą na celu ustalenie, kto w danym czasie i miejscu zaparkował z naruszeniem prawa przepisów ruchu drogowego. Wszystko zależy od tego, kiedy kierowca stawi się w Biurze Ograniczonego Postoju. Kara jest naliczana od momentu pozostawienia wezwania do zgłoszenia się kierowcy. Pozdrowienia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |