wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
a moze tak strajk przeciw samowoli urzedasów????

jestem maturzystka z 2lo, ktora czeka na wiadomosc od CKE o maturze, o tym czy bedzie wazna czy nie!!!! i z wypowiedzi przedstwicieli komisji egzaminacyjnej wynika ze tu nie chodzi tylko i wylacznie o historie!!! ludzie z 2 lo nie mozemy czekac bezczynnie na decyzje!!! milczenie znaczy zgode na ich samowole:( czy my jestesmy temu winni??? nikt nie wyrzucil ani jednej osoby, nawet bezposrednio uwaga nie byla nikomu zwrócona!!! zrobmy cos, ja nie bede bezczynnie czekac az oni tam stwierdza czy jestem winna czy nie, bo uwazam ze to troche za pozno na takie decyzje!!! mogli wyrzucic z sali- nie wyrzucili!!! strajkujmy!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: a moze tak strajk przeciw samowoli urzedasów????

Gusia1986 też jestem uzennica 2 LO i pisałam historię, w zupełności Cię popieram!!!!!!!! Nie chcę siedzieć bezczynnie!! Zdecydowanie Ciebie popieram, masz może gg?? To byśmy pogadały...

Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.

Gusia
Popieram. To nie wina zdających maturzystów. Winna jest komisja egzaminacyjna i dyrekcja szkoły. To nie pierwszy przypadek zrzucania winy z dorosłych na młodzież. To taki dziwny kraj...
Pozdrawiam

moj nr gg to 4752761 zapraszam

Maturzyści z II Liceum Ogólnokształcącego w Łomży będą jeszcze raz pisać egzamin z historii. Według obserwatora z kuratorium, uczniowie rozmawiali i hałasowali po otwarciu kopert z pytaniami. Powtórka odbędzie się w styczniu 2006 r.

Obserwator, obecny podczas egzaminu maturalnego z historii w łomżyńskim liceum, zgłosił do Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej zastrzeżenia, co do przebiegu matury. W jego protokole znalazły się m.in. uwagi o hałasie, jaki rozlegał się w auli.
– Protokół podpisany przez członków komisji nie stwierdzał żadnych nieprawidłowości podczas egzaminu – podkreśla zaskoczony Józef Przybylski, dyrektor II Liceum Ogólnokształcącego.
Dyrektor Przybylski o zastrzeżeniach dowiedział się kilka dni po egzaminie. OKE poinformowała go, że powołuje specjalny zespół ekspertów, który zajmie się ponownym sprawdzeniem prac maturzystów. Ma to umożliwić ocenę, na ile ich prace są niesamodzielne i do siebie podobne. Decyzja o unieważnieniu należeć będzie do dyrekcji Centralnej Komisji Egzaminacyjnej.
– Mam żal do swoich uczniów, że nie opanowali emocji po zobaczeniu pytań, ale także do osób przy tym obecnych, że nie zwróciły im uwagi – wzdycha dyrektor Przybylski.
Helena Sutyniec, dyrektor Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łomży nie potwierdza, ani nie zaprzecza, że unieważnienie egzaminu dotyczyć będzie właśnie II LO w Łomży.
– Nie chcę wywoływać paniki wśród maturzystów, ale na pewno na terenie działania OKE będą powtórki egzaminów – tłumaczy dyrektor Sutyniec. – Dotyczy to wszystkich przedmiotów, z których prace już zostały sprawdzone: matematyki, języka polskiego, angielskiego, historii w kilku szkołach.
Dyrekcja OKE nie chce jeszcze podawać liczby uczniów i szkół, których dotyczy problem. Ujawni to dopiero za kilka dni, po zakończeniu sprawdzania prac ze wszystkich przedmiotów.
Dla maturzystów, których egzaminy zostaną rzeczywiście unieważnione, będzie to prawdziwy dramat. Ominie ich tegoroczna rekrutacja i stracą szansę na rozpoczęcie studiów razem z rówieśnikami.
to nie jest do konca prada. jutro komisja sie zbiera, a decyzja ma byc podana do informacji publicznej w czwartek:)

Ta cała matura, to dla mnie wielki skandal. Nabór nauczycieli do komisji egzaminacyjnych (na siłę), sposób zapłaty za sprawdzanie prac maturalnych (najwięcej pewnie zarobili różnej maści i różnego szczebla biurokraci) i teraz powtórka matury. A co ze studiami? Mają czekać rok? Mówi się że Polak potrafi, ale najczęściej potrafi zepsuć to co bylo dobre i sprawdzone. Nie potrafi korzystać ze sprawdzonych wzorców.
Współczuję Wam - maturzyści, popieram was w walce o swoje i skrzyknijcie się, nie tylko z II LO, ale i innych szkół, tak jak niedawno okazaliście to w smutnych chwilach związanych ze śmiercią Papieża.

Wyjdzie jak w PZPNie obserwator - decyduje o wszystkim, czyli jakaś afera korupcyjna już wisi ....

Wydaje mi się że DEBILIZM obserwatorów z OKE nie zna granic. Nie pozostaje mi nic tylko pogratulować niektórym ludziom poziomu inteligencji.

Maturzystom mogę jedynie współczuć

Jeśli ściąganie miało miejsce, to winna jest wyłącznie komisja, która do tego dopuściła, nie ruszając dupsk z krzeseł. Wy zdajecie jeszcze raz, a winowajcy z komisji mają pewnie poczucie dobrze spełnionego obowiązku. Wytoczcie im pozew o odszkodowanie za straty moralne, bo pewnie żadna kara służbowa ich za to nie spotka.
Acha, czy dyrektor, na którego działce doszło do tego bardaku podał się już do dymisji, czy zabrakło mu poczucia wstydu?

Romi

No tak, niedługo wszystkie szkoły będą powtarzały matury z powodu podobnych odpowiedzi...

gusia1986 napisała:
"...nawet bezposrednio uwaga nie byla nikomu zwrócona!!! "
czy aby na pewno byliśmy na tej samej sali czy tworzysz teraz mity? przecież tam było prawie 70 ludzi.
Virginia - na prawdę chcesz o tym dyskutować? TY???
______________________________________-

... & vice versa!

Popieram Twoje zdanie, że winna jest komisja a przede wszystkim obserwator, który najpierw nie reagował, nie zgłaszał zastrzeżeń a potem dostał olśnienia i napisal donos. A swoją drogą ten tajemniczy obserwator to wyjątkowo perfidna osoba. Ciekawe czy zawsze jest taka zasadnicza i kryształowa w swoim postępowaniu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org