czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wywiad

Historia Poczty łomżyńskiej rozmowa z Władysławem Mrówką: wieloletnim dyrektorem łomżyńskiej Poczty, jednym z autorów jej rozwoju oraz „pocztowcem” z pasją - w jednej osobie.

Rozmowa link poniżej:
http://historialomzy.pl/lomzynskie-podroze-w-czasie/

Ponawiam temat po usunięciu.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wywiad

maciek@... Mrówka jako wieloletni dyrektor łomżyńskiej Poczty może wiele powiedzieć na temat kontrolowania społeczeństwa przez komunę. Nie tylko w stanie wojennym. Wtedy zresztą telefonia i poczta były w jednym przedsiębiorstwie.
Z tym że to temat dla historyków a nie pamiętnikarzy. Więc albo zostań historykiem albo zmień nazwę potralu na "wspomnienia_i_pocztówki_z łomży".
To moja kolejna prośba do Ciebie. Termin "historia" do czegoś zobowiązuje

Prawda nigdy nie dzieli. Polaków dzieli kłamstwo i manipulacja
"I jak wolny człowiek mogę powiedzieć tym, którzy nie chcą być wolnymi Polakami – a jebał was pies." – J.M.Rymkiewicz do Michnika

Jarek

Wspomnienia i pocztówki, to też jest historia Łomży. Tylko trzeba umieć ją wyczytać. Tylko nie każdy to potrafi. Tym właśnie różnimy się od siebie. Czy Ty wiesz kim jest Pan Jerzy Smurzyński? Człowiek ten piszę dużo wspomnień. Jakoś tego nie wstydzi się.

Cytat:

Z tym że to temat dla historyków a nie pamiętnikarzy. Więc albo zostań historykiem albo zmień nazwę potralu na "wspomnienia_i_pocztówki_z łomży".
To moja kolejna prośba do Ciebie. Termin "historia" do czegoś zobowiązuje

Nie spełnię Twojego żądania ponieważ nie jestem historykiem. Dla Ciebie mogę być i pamiętnikarzem. Ważne żeby ludzie to czytali. Nie ważne czy napisał to historyk, czy pamiętnikarz.
Ty mój drogi przyjacielu, weź dokładnie przeczytaj Serwis historyczny, bo nie masz w nim rozeznania i dlatego piszesz głupoty.
Wywiad z Panem Mrówką nie jest mojego autorstwa, pretensje kierujesz pod niewłaściwy adres. Czytając czytaj ze zrozumieniem.

o co chodzi? Jeżeli publicznie dyskutujecie, to zdradźcie szczegóły pozostałym forumowiczom ...

ADALL

Najlepiej jakby odpowiedział Jacek126. On bowiem ma do mnie pretensje i jakieś żale. Co bym nie napisał.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org