Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Neostrada TP-%$#@$@# |
po prostu potrafia wystawic cierpliwosc czlowieka na probe. posiadam neo 2mbit a osiagam zawrotne predkosci 5-9kb/s w ciagu dnia.czekam na wypowiedzi ludzi ktorzy tez maja ten problem, bo wiem ze nie tylko ja. dzwonilem do TP juz 3 razy, zlozylem reklamacje, i za kazdym razem wyprowadzaja mnie z rownowagi swoimi pomyslami:dlaczego mam tak powolne lacze i duze pingi. te wszystkie ich testy sa smieszne i dopiero jak powiem im ze mam dosc dzwonienia i ze to nie jest z mojej winy tylko ich to zmieniaja gadke i zaczynaja sluchac a nie wmawiac ze to cos u mnie. ludzie dzwoncie do tych partaczy ile sie da az wkoncu zrobia z tym cos, ZA CO MY PLACIMY?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Neostrada TP-%$#@$@# |
crasy olej tą p...ą szajsową telekomunikację i jak masz możliwość podłącz się do vectranet.pl. Mam już równo będzie w sierpniu rok i bardzo sobie chwalę. Ja nawet zlikfidowałem telefon stacjonarny żeby nie mieć z tymi palantami nic wspólnego mam komórki i mi to wystarczy. BUNKIER
|
|
ja rowniez mialam taki problem tp twierdzila ze pod moj num tel ktos sie podlaczyl i dlego neostrada nie dziala sprwanie, najleprzym wyjsciem jest rozwiazanie umowy zwlaszcza ze teraz jest mozliwosc bezplatna bez ponoszenia zadnych kosztow do dnia 1 sierpnia z powodu zmniany regulaminu.Wiec wszystkim ktorzy maja jakies problemy z neostrada polecam!!!!!!!!!!! Można zrobic to w telepunkcie.
|
|
musze was zmartwić - vectranet jak wiekszość dostawców internetu też korzysta z łączy TP - hehe. opowiem wam historie o ... firmie która już chyba nie działa: miałem w niej łącze ale coś często zaczęły się przerwy - dodzwonić sie - do firmy - problem , a jak już sie dodzwoniłem to za każdym razem słyszę że to wina tepsy - problemy na łączach niby. w pewnym momencie gdy nie miałem netu prawie 2 dni nie wytrzymalem dzwonie do tepsy (do znajomego - obcy nic sie nie dowiedzą) i okazuje się że firmie wyłączyli łącza bo nie płaciła. Dlatego korzystam teraz bezpośrednio może trochi drożej , ale przynajmniej wiem kto jest winny jak mi coś nie działa ale niech każdy sie uczy na własnej skórze . aha - rada jak macie problemy z łączami - próbujcie uzyskać kontakt z technikami z tepsy (nie chodzi o tych z biatela co jeżdzą do ludzi - koleś twierdzi że oni leją na wszystko bo ich zwolnili z tepsy) - jak już sie dotrze do kogoś kto kuma temat to z reguły problem zostaje rozwiązany dosc szybko. Pozdrawiam.
|
|
Na twoim miejscu sprawdziłbym kompa czy wira nie masza bo to najczęściej powoduje w neostradzie tak wielkie spadki transferu.
|
|
Naprawdę możesz mieć coś z komputerem-sprawdź antywirem ze zaktualizwaną bazą wirusów (Norton, Panda, Avast) ale także czymś przeciwko spyware (AdAware, Spybot). Może znajdzie trochę śmieci. Neostradę mam od ponad roku i takie spadki transferu zdarzyły mi się tylko 2 razy-pierwsze co zrobiłem to podzwoniłem po ludziach też mających Neo. Mieli tak samo-znaczy wina Tepsy. Potem telefony na ich "partyline", słuchanie tłumaczeń że "tylko pan ma ten problem". Ale zmasowane zgłaszanie usterki podziałało-okazało się że były duże awarie serwerów. Ale naprawili i było OK. Ja niestety Cię zmartwię-teraz Neo chodzi mi bardzo dobrze, więc problem niestety może być po Twojej stronie...
|
|
czarny a gdzie mieszkasz ? bo nie tylko ja am ten problem ale tez rozmawialem ze znajomymi i maja to samo.bylo u mnie 2 gosci z biatela sprawdzili-wszystko u mnie jest ok.sam tez nie jestem idiota, komputer mam nie od dzis tak samo jak dostep do internetu. drazni mnie tylko jak dzwonisz ze skargami a oni wlasnie wciskaja swoje beznadziejne gadki ze ktos sie podlaczyl, mam wirusa itp.sami nie maja widac zielonego pojecia o tym co mowia, albo uwazaja ze ludzie ktorzy dzwonia mniej wiedza na temat kompow niz oni. a internet jak dzialal h...o tak dziala juz ponad tydzien. teraz pozostalo mi tylko dzwonic na 9393 o korekte do nastepnego rachunku bo nie mam zamiaru placic za takie predkosci.dla mnie po prostu teraz internet NIE DZIALA bo takie predkosci moga sobie wsadzic w d... no i czekam dalej.moze komus zechce sie cos naprawic
|
|
Potwierdzam - jest do bani.
|
|
Neo w całej Łomży szaleje ze swoimi zawrotnymi prędkościami :)
|
|
Jest kiepsko. No a te predkości ... :-))
|
|
Musza gdzies ujac *transferu) aby gdzies indziej dodac:)))
|
|
Przyznaję rację. Posta pisałem 27.7, potem zniknąłem z miasta, wróciłem 2 dni temu (2.8) i faktycznie Neostrada chodziła mi tragicznie. Zaznaczam jednak że podczas pisania posta było naprawdę maksymalnie-znaczy się niepotrzebnie Tepsę pochwaliłem. Nawet chcialem wejsc na 4lomza i o tym napisac albo zobaczyc czy u was tak samo ale ledwo mi sie strony otwieraly. Dziś wieczorem za to wszystko chodzi bezblednie, napiszcie jak jest u was. Mam nadzieję że tą pochwalą nie sprowadzę kłopotów jak ostatnio....
|
|
Od wczoraj Neostrada działa juz O.K.
|
|
Tak od wczoraj Neo dziala dobrze. Do wszystkich zainteresowanych - neo chodzila tak wolno bo cos tam zmieniaja, kady moze zglosic reklamacje na 9393 ze wogole strony sie nie otwieraly i TPSA powinna zwrocic kase za ten okres paru dni kiedy wszystko chodzilo jak chodzilo, tak samo bylo rok temu i mi zwrocili kase (tzn. odliczyli od abonamentu). Co do wszystkich sieci w Lomzy to korzystaja One z loaczy TPSA z wyjatkiem szeptela. Dodatkowo chcialbym pocieszyc posiadaczy neostrady ze to co bylo ostatnio to jest tzw. "awarią" w inncyh sieciach "awaria" wiaze sie z ogolnym brakiem netu a nie spowolnienia, dlatego chwale sobie TPSA. Co sadzicie o nowej opcji Neo 0 6mbit za 204 zl na 24 miesiace? Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Tak od wczoraj Neo dziala dobrze. Do wszystkich zainteresowanych - neo chodzila tak wolno bo cos tam zmieniaja, kady moze zglosic reklamacje na 9393 ze wogole strony sie nie otwieraly i TPSA powinna zwrocic kase za ten okres paru dni kiedy wszystko chodzilo jak chodzilo, tak samo bylo rok temu i mi zwrocili kase (tzn. odliczyli od abonamentu). Co do wszystkich sieci w Lomzy to korzystaja One z loaczy TPSA z wyjatkiem szeptela. Dodatkowo chcialbym pocieszyc posiadaczy neostrady ze to co bylo ostatnio to jest tzw. "awarią" w inncyh sieciach "awaria" wiaze sie z ogolnym brakiem netu a nie spowolnienia, dlatego chwale sobie TPSA. Co sadzicie o nowej opcji Neo 0 6mbit za 204 zl na 24 miesiace? Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
neostrada miala dolek :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |