Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Komenda Miejska Policji - skorumpowana? |
Jak Wam się wydaje, czy działania Policji, a w szczególno¶ci dzielnicowych s± czyste od korupcji?? (nawet na mał± skalę). czy nie jest ci±gle tak, że kieruj± się oni często interesami "grup" kolesi??? majka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Komenda Miejska Policji - skorumpowana? |
Zastanówmy się - co należy zrobić, aby poprawić bezpieczeństwo w Łomży. Może dobrym pomysłem s± wspólne patrole Straży Miejskiej i Policji. Temat o "korupcji" tak naprawdę to dotyczy ewentualnie tylko drogówki. Powinien być stworzony system premiowania policjantów za wykrywanie przestępstw - no i wyższe zarobki... Ciekawa jestem czy wyższe zarobki - wyeliminowały by "ci±goty" to nieuczciwych pieniędzy... majka
|
|
To mi się wła¶nie podoba w Łomży. Każdy ma receptę na wszystko. A może wspólne patrole Straży Miejskiej i Policji już s±. Dowiadywała¶ się Majko w tej sprawie. Może warto zadzwonić do Komemndanta Straży Miejskiej 216-28-05 wew. 225 i spytać w tej sprawie. <br>Zadzwoń i sprawdĽ. <br>A co do wyższych zarobków to jest takie przysłowie, że "apetyt ro¶nie w miarę jedzenia". WeĽ pierwsz± lepsz± gazetę ogólnopolsk± i poczytaj, że największe korupcje s± na stanowiskach, gdzie zarobki s± nieosi±galne dla zwykłego ¶miertelnika.<br> My¶lę, że praca w policji jest powołaniem. Jeżeli będ± tam trafiać ludzie, którzy będ± t± prace traktować jako swoje posłannictwo, przypadków o których piszesz będzie coraz mniej. Proszę pamiętać, że w policji tak jak w każdej zbiorowo¶ci ludzkiej trafiaj± się przypadki żle pracuj±cych lub pracuj±cych z przypadku ludzi. Jednak to nie powinny być wyznacznikiem naszej opinii o pracy policji.<br> Popatrzmy na nasze łomżyńskie podwórko. Faktem niezbitym jest, że wykrywalno¶ć wzrosła w sposób zdecydowany. Nie będę podawał cyfr bo nie o to tutaj chodzi. Wzrost wykrywalno¶ci powioduje spadek ilo¶ci popełnianych przestępstw. Jest to mechanizm dosyć zależny.
|
|
zwracam honor, jeżeli s± takowe patrole. Ja ich nie widziałam... majka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |