poniedziałek, 07 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Komenda Miejska Policji - skorumpowana?

Jak Wam się wydaje, czy działania Policji, a w szczególno¶ci dzielnicowych s± czyste od korupcji?? (nawet na mał± skalę). czy nie jest ci±gle tak, że kieruj± się oni często interesami "grup" kolesi???

majka

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Komenda Miejska Policji - skorumpowana?

Zastanówmy się - co należy zrobić, aby poprawić bezpieczeństwo w Łomży. Może dobrym pomysłem s± wspólne patrole Straży Miejskiej i Policji.
Temat o "korupcji" tak naprawdę to dotyczy ewentualnie tylko drogówki. Powinien być stworzony system premiowania policjantów za wykrywanie przestępstw - no i wyższe zarobki...
Ciekawa jestem czy wyższe zarobki - wyeliminowały by "ci±goty" to nieuczciwych pieniędzy...

majka

To mi się wła¶nie podoba w Łomży. Każdy ma receptę na wszystko. A może wspólne patrole Straży Miejskiej i Policji już s±. Dowiadywała¶ się Majko w tej sprawie. Może warto zadzwonić do Komemndanta Straży Miejskiej 216-28-05 wew. 225 i spytać w tej sprawie. <br>Zadzwoń i sprawdĽ. <br>A co do wyższych zarobków to jest takie przysłowie, że "apetyt ro¶nie w miarę jedzenia". WeĽ pierwsz± lepsz± gazetę ogólnopolsk± i poczytaj, że największe korupcje s± na stanowiskach, gdzie zarobki s± nieosi±galne dla zwykłego ¶miertelnika.<br> My¶lę, że praca w policji jest powołaniem. Jeżeli będ± tam trafiać ludzie, którzy będ± t± prace traktować jako swoje posłannictwo, przypadków o których piszesz będzie coraz mniej. Proszę pamiętać, że w policji tak jak w każdej zbiorowo¶ci ludzkiej trafiaj± się przypadki żle pracuj±cych lub pracuj±cych z przypadku ludzi. Jednak to nie powinny być wyznacznikiem naszej opinii o pracy policji.<br> Popatrzmy na nasze łomżyńskie podwórko. Faktem niezbitym jest, że wykrywalno¶ć wzrosła w sposób zdecydowany. Nie będę podawał cyfr bo nie o to tutaj chodzi. Wzrost wykrywalno¶ci powioduje spadek ilo¶ci popełnianych przestępstw. Jest to mechanizm dosyć zależny.

zwracam honor, jeżeli s± takowe patrole. Ja ich nie widziałam...

majka

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Złota Rączka. Usuwanie drobnych usterek elektrycznych, hydraulicznych, stolarskich, ślusarskich i innych.
tel. 506383477
usługi
Pranie dywanów w kąpieli wodnej metodą Na Wskroś, profesjonalne pranie przy użyciu urządzeń pralniczych. Odbieramy dywany od klienta. Ozonowanie dywanów Gratis!!!
tel. 506104087
nieruchomości
Do wynajęcia 2 mieszkania dla 3-4 chłopców pracujących lub 3-4 dziewczyny pracujące lub studentki. Łomża, ul. Poznańska 28.
tel. 504125169
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org