wtorek, 08 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ocieplenie pianka

Witam szukam firmy żeby ociepliła mi poddasze pianka jakieś 50 m kwadratowe ktoś może zna jakas firme w rozsądnej cenie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ocieplenie pianka

haha jak szybko reklama wpadła zdążył się przelogować na inne konto i sam się sobie polecił. Ta pianka jaki ma plus w porównaniu z wełną ? Ja nie widzę a czy ktoś widział jak wygląda ta pianka po 10 latach po 15 latach po 20 latch bo wełna się nie zmieni.

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?196079-Pop%C4%99kana-piana-PUR-zamkni%C4%99to-kom%C3%B3rkowa-BASF i tu jeszcze taki plus pianki

ok reklama nie reklama ja też poprosiłbym oferty jakiś firm z cenami poddasze ok 120m2 gruboć ok 15 cm

bigi2004

Żadna reklama, akurat zajrzałem na forum jak pojawil sie ten temat wiec napisałem. Co do ceny to raczej trzeba samemu podzwonic i popytac. Ja napisałem akurat o arke-pur bo wiem ze robia dobrym sprzetem i pracuja na dobrych materiałach.

Firma Arke-pur. Dobrze ktoś polecił. Cen na dzisiaj nie znam. Mi robili przeszło 5 lat temu. Piana super. Bez zmian. Izoluje super. Ocieplili mi strych (pokrycie dachu blacha i folia) Piana tzw oddychająca. Sprawdza się super i polecam. Namiar do firmy znajdziesz w necie.

Za 5 lat będziesz przeklinał ...

Ja mam ocieplone pianą już 6 lat i nic się nie zmienia tak jak było na początku tak jest a różnice widać jak się ogląda poddasze kamerą termowizyjną, wełną nie zabezpieczysz tak dobrze jak pianą.

piana otwarto komórkowa też ma podobne parametry jak wełny najwyższej jakości piana około 0,034 do 0,036 a wełna Isovera supermata plus 0,032 więc w czym jest lepsza ta piana? Jak ktoś poprawnie ułoży wełnę to nigdy się nie zsunie i inne bajki tak samo nie będzie mostków termicznych. I teraz druga kwestia skoro współczynnik jest podobny to czemu producenci wełny zalecają minimum 30cm do 35cm łącznie a dla piany 15cm - Powodzenia byłem na poddaszach zapianowanych co w lato 40 stopni było - tylko wełna piana dla biednych bo to taniej wychodzi ale przygotuj się na remoncik, Natomiast piana zamknięto komórkowa ma parametry w granicach 0,022 ale jest sztywna i nie zaleca się jej na konstrukcje drewniane z zwłaszcza poddasza bo ta to już na 100% popęka.

Jesteśmy dystrybutorem komponentów do wykonywania izolacji natryskowej pianą poliuretanową, współpracujemy z najlepszymi wykonawcami na ryku, jeżeli odwiedzisz naszą stronę https://doskonalaizolacja.pl/. znajdziesz ekipy, które profesjonalnie doradzą i rozwieją wszelkie wątpliwości.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Do wynajęcia garaże dla mechanika, zmieszczą się TIR-y.
tel. 517981200
nieruchomości
Sprzedam łąkę 1 ha na Pniewie (działka 99) 200702_2.0026.99.
tel. 509983069
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org