sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wazne pytanie do wszystkich

witam wszystkich

mam do Was pytanie.... jak myslicie czy w Lomzy przyjelaby sie kawiarnia
na wzor starbucks a albo coffee heaven ... czy ludzie odwiedzaliby
takie miejsce
????????????????????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wazne pytanie do wszystkich

z reguły w Łomży ludziom nie podoba się nic. Nic nie zrobisz to źle. Zrobisz, drugie źle. Jak dla mnie pomysł w dechę. Może trochę kultury by zajrzało do Łomży...

Knox

dobrze byłoby zrobic cos takiego jak starbucks i myśle ze mogłoby sie to sprawdzic.
ludzie chetnie przychodzą w miejsca gdzie mozna napic sie dobrej kawy.

popieram zdanie ggg :)pozdrawiam i życzę powodzenia

moim zdaniem taka kawiarenka powinna być, często chce się wyjść ze znajomymi żeby spokojnie pogadać w miłym miejscu a w naszej Łomży czegoś takiego brak teraz powstała na Rzymowskiego ale czasami to za daleko chociaż jest tak świetny klimacik i dobra kawa i więcej takich miejsc powinno się tworzyć.
pozdrawiam

też chętnie napiłabym sie kawy ze starbucksa :) popieram pomysl.
knoxa zdanie również

popieram ,dobry pomysł w łomzy przydala by sie kawiarenka .

pozdrawiam i życzę powodzenia

proste :) starbucks :)

koniec imprezy

Kawiarenek w Łomży jest już kilka: Vanila Caffe, Relax Cafe czy Kafeteria. Dzikich tłumów jak widać nie ma. Najbardziej zbliżona do Sturbacksa jest ta nowa kawiarnia w Cenrum 4+.
"Coś na wzór" nie oznacza dokładnie takich samych standardów i jakości jak ma Sturbacks, Nero czy Costa. Więc jest ryzyko, że powstanie dokładna kopia istniejących już kawiarni.
Ale trzymam kciuki! :)

coffee heaven :)

powodzenia :P

Nic dziwnego że tłumów nie ma skoro kawa jest beznadziejna. Kawa w starbucks-sumatra.

Nie jestem smakoszem, ale najlepiej smakowała mi kawa 7eleven :)

W Łomży przydałby się najlepiej lokal z miłą obsługo ,gdzie nikt nie robi "łachy" że Ci odpowie na pytanie. Podstawowa kultura jest mankamentem wielu punktów handlowo usługowych w mieście. To nie jest brak wychowania to po prostu CHAMSTWO !!!

Jestem za, otwieraj

Zdecydowanie jestem za. W Łomży tak naprawdę to tylko w galerii stokrotka mozna napić się dobrej kawy, tam w 4plus moze i wystroj ladny ale kawa pozostawia wiele do zyczenia. Tu potrzebny jest smak a nie sam wyglad

ile ludzi, tyle smaków :)
mi kawa w Stokrotce nie przypasowała :) a wygląd lokalu wbrew pozorom ma duuuże znaczenie. no i obsługa - rzeczywiście... jak się dostaje pyszną kawę od naburmuszonej pani, to nie smakuje juz tak dobrze :)

MOGE WYBIC KAZDA KAWE Z RANA potem juz jestem wybredna

tak

ble

pomysł dobry ....sądzę że wypali !powodzenia...warunek dobry punkt

ktośiek

droga kawa, kanapeczki i deserki to porażka na całego w metropolii Łomża City. Wioska skacze tylko do biedronki a miasto jest biedne jak mysz kościelna.

Admin jest tak nadgorliwy że przed chwilą skasował moje posty o następującej treści:
- czy są jeszcze grzyby w lesie
- gdzie można kupić dobre buty
- szukam dziewczyny na jesienne wieczory
Czy te posty to przestępstwo czy są złe , o co chodzi ?

kasować wszystkie beznadziejne tematy

a gdzie jest relax cafe i kafeteria?podpowie ktos?
co do vanilla cafe w centrum 4plus to rzeczywiscie kawa jest beznadziejna,a wiem co mowie bo pilem ja tam kilka razy i za kazdym razem mnie nie przekonala

karoLEK

starbucks... kolejny, znany z amerykańskich filmów, kapitalistyczny nowotwór trawiący mózgi i niszczący trzustki ku uciesze drobnomieszczańskiej ciemnoty.

franio30 napisał(a):

> starbucks... kolejny, znany z amerykańskich filmów,
> kapitalistyczny nowotwór trawiący mózgi i niszczący
> trzustki ku uciesze drobnomieszczańskiej ciemnoty.

z tym ze ich stac (i to nie wszystkich) aby placic 5-7 dolcow za kawe. z prostego rachunku 5 dni w tygodniu, 4 tygodnie w miesiacu - 5x4x5 to minimum 100 dolarow miesiecznie na sama kawe, a gdzie ciastko czy kanapka. w aktualnej sytuacji ekonomicznej w miescie nie sadze ze znalazloby sie wystarczajaco klientow aby lokal mogl na siebie zarobic

nie,
nalezy otworzyc bar z piwem, bedzie popyt -zapewniam

No właśnie, eh te ceny. Jak to sieciówka to będą spore, z resztą tyle wątków jest o cenach:))

Poza ceną, składniki muszą być PIERWSZEJ JAKOŚCI, a nie "podrabiane" żeby się bardziej opłacało.
wypowiedź baristy:

Pracuję w coffeeheaven i niestety muszę was zmartwić...
Przyrządzenie takiej kawy wymaga przede wszystkim specjalistycznej wiedzy, którą nabywa się podczas szkoleń, odpowiedniego sprzętu (ekspres, młynek o odpowiednich parametrach), oraz mieszanki (doskonale dobrana i niepowtarzalna). Poza tym odpowiednia gramatura składników wchodzących w skład danej kawy, które niestety są tajemnicą... Mogę wam jedynie powiedzieć, że każdą kawę przyrządzamy na bazie espresso. Istotne jest też mleko (spienione i podgrzane do ściśle określonej temperatury). Oprócz kilku czynników, na które barista nie ma bezpośredniego wpływu, ważne są jego umiejętności mające odzwierciedlenie w długości parzenia perfekcyjnego espresso (jest ona określona co do sekundy - jeśli parzy się krócej lub dłużej nie może być wykorzystane). Jedynym sposobem na poznanie tajników jest praca u nas. Gdy przejdziecie szkolenie, zapoznacie się z materiałami (około 60 stron), pozytywnie zaliczycie testy i audyt, będziecie miały podstawową wiedzę z zakresu przyrządzania kawy. A czy staniecie się prawdziwymi baristami, zależy to od waszych predyspozycji i chęci chłonięcia wiedzy. Na marginesie powiem, że nigdy nie pracowałem w miejscu, gdzie tak ważna jest czystość i higiena pracy. Momentami uważam to za przesadę i czuję się zbyt sterylnie, ale zadowolenie klienta, który dziękuję za pyszna kawę jest bezcenne...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307636

takiej kawy się chce, mniaaam, ale znając chęci Polaków do kombinowania - jakoś trudno mi uwierzyć, że wszedzie tak jest:(

Wymyślacie jakieś kebaby itp. różne wynalazki a porządnego burdelu nie ma .

angella

angella zgadzam sie z toba...
nie ma burdelu nie ma dobrej blyskoteki nie ma dobrego sklepu z ciuchami a polecam na szame chinczyka z gielczynskiej...
poooozdro

nie mam czasu na bycie sławnym...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

różne
Aria J.S. Bacha i inne utwory muzyki klasycznej grane na flecie poprzecznym i gitarze klasycznej jako oprawa ślubów lub innych uroczystości.
tel. 503147209
różne
Głodny? Chcesz się przekonać jak wygląda pizza, kebab i burger w Pizzerii Caro Gowanni w Miastkowie i ile to kosztuje? Zadzwoń a może Cię zaskoczy?
tel. 539160625
usługi
Pranie dywanów w kąpieli wodnej metodą Na Wskroś, profesjonalne pranie przy użyciu urządzeń pralniczych. Odbieramy dywany od klienta. Ozonowanie dywanów Gratis!!!
tel. 506104087
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org