wtorek, 08 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Posadź z nami drzewko...

...niech rośnie pod chmury.
Radio Białystok, podobnie jak w latach ubiegłych, organizuje akcję sadzenia drzew "Zielonym do góry". Rezygnujemy jednak z "zalesiania" Łomży. W tym roku pozostanie po naszej akcji, być może, mniej drzewek, ale więcej z posadzonych będzie miało szanse na przetrwanie.
Warunkiem otrzymania od nas sadzonek (kasztanowca, jarzębiny, jesionu, sosny) jest bowiem posiadanie miejsca, gdzie można je posadzić (albo uzgodnienie tego z właścicielem tegoż), a następnie OPIEKOWANIE SIĘ POSADZONYM DRZEWEM.
Po drzewko (-a) może się do nas zgłosić każdy zainteresowany w najbliższy czwartek, 28.kwietnia, po godz.9., pod warunkiem wszakże, że o tej chęci uprzedzi nas wcześniej (im wcześniej tym lepiej) telefonicznie: 216-64-34, albo osobiście: Sadowa 8.
Chodzi po prostu o to, żeby przygotować tyle sadzonek, ile damy radę wspólnie posadzić, żeby żadne drzewko się nie zmarnowało albo nie było zasadzone byle gdzie.
Pozdrowienia dla wszystkich sympatyków zieleni.
Adam Dąbrowski

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Posadź z nami drzewko...

Rozumiem, że na swojej prywatnej działce też można poszadzić, jeżeli tak to dobrze się składa bo mam wolne miejsca na kilka drzewek.

Pozdrowienia.

syna mam, mieszkanie również a drzewa (wstyd się przyznać) nie posadziłem :)
Postaram się do Was zgłosić ... miejsce podobnie jak Maciek mam już obmyślone.

PS A tak przy okazji dzięki tej akcji nadrobię braki z botaniki - nie pamiętam jak wygląda jesion :P

Postaram sie jakieś dzrzewko posadzić :D

Najlepiej posadzić kasztanowca na działce sąsiadowi za kilka lat drzewo będzie miało z 10 metrów średnicy korony i po działce , bo o pozwolenie na wycięcie nie tak łatwo :-) ,a tak powaznie to jestem za pozdrawiam miłośników przyrody

A jakie to będą drzewka doklądniej gatunki :P

Do Ptysia:-)Gatunek to z Ciebie niezły:-)pozdrawiam Miłośnika Przyrody;-)))popieram kasztanowce:-)dzieciaki będą mialy co robić całą zimę-ludziki:-)tak z powagą pomysł ok.

Przy założeniu, że każdy Łomżanin posadzi sobie drzewko, może się okazać, że przemieszczanie (a raczej przeciskanie:)) się po terenie Waszego Miasta będzie wielce utrudnione...:)

A poważnie - fajnie, że ludziom się chce! :))

Pozdrawiam

A może by posadził każdy, kto ma już dziecko z parafii Miłosierdzia Bożego a nie posadził drzewa? Ksiądz z tej parafii kiedyś do tego namawiał zeby rodzice sadzili drzewa za swoje dzieci w Parku Papieskim.
_____________________________________-

... & vice versa!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

auto-moto
Pomoc Drogowa, transport samochodów i maszyn, holowanie.
tel. 517602315
nieruchomości
Bezpośrednio Sprzedam M2 Łomża 48 m2, ul. Rządowa 2, piętro 1, centrum, 2 pokoje, kuchnia, łazienka, balkon, piwnica. W zasobach ŁSM. Cegła, nie wielka płyta. 300 tysięcy.
tel. 534333897
macbor@gazeta.pl
usługi
Kominki, Rekuperacja montaż, sprzedaż okładziny z granitu i cegły klinkierowej schody, fasady.
tel. 605660801
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org