Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Posadź z nami drzewko... |
...niech rośnie pod chmury. Radio Białystok, podobnie jak w latach ubiegłych, organizuje akcję sadzenia drzew "Zielonym do góry". Rezygnujemy jednak z "zalesiania" Łomży. W tym roku pozostanie po naszej akcji, być może, mniej drzewek, ale więcej z posadzonych będzie miało szanse na przetrwanie. Warunkiem otrzymania od nas sadzonek (kasztanowca, jarzębiny, jesionu, sosny) jest bowiem posiadanie miejsca, gdzie można je posadzić (albo uzgodnienie tego z właścicielem tegoż), a następnie OPIEKOWANIE SIĘ POSADZONYM DRZEWEM. Po drzewko (-a) może się do nas zgłosić każdy zainteresowany w najbliższy czwartek, 28.kwietnia, po godz.9., pod warunkiem wszakże, że o tej chęci uprzedzi nas wcześniej (im wcześniej tym lepiej) telefonicznie: 216-64-34, albo osobiście: Sadowa 8. Chodzi po prostu o to, żeby przygotować tyle sadzonek, ile damy radę wspólnie posadzić, żeby żadne drzewko się nie zmarnowało albo nie było zasadzone byle gdzie. Pozdrowienia dla wszystkich sympatyków zieleni. Adam Dąbrowski
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Posadź z nami drzewko... |
Rozumiem, że na swojej prywatnej działce też można poszadzić, jeżeli tak to dobrze się składa bo mam wolne miejsca na kilka drzewek. Pozdrowienia.
|
|
syna mam, mieszkanie również a drzewa (wstyd się przyznać) nie posadziłem :) Postaram się do Was zgłosić ... miejsce podobnie jak Maciek mam już obmyślone. PS A tak przy okazji dzięki tej akcji nadrobię braki z botaniki - nie pamiętam jak wygląda jesion :P
|
|
Postaram sie jakieś dzrzewko posadzić :D
|
|
Najlepiej posadzić kasztanowca na działce sąsiadowi za kilka lat drzewo będzie miało z 10 metrów średnicy korony i po działce , bo o pozwolenie na wycięcie nie tak łatwo :-) ,a tak powaznie to jestem za pozdrawiam miłośników przyrody
|
|
A jakie to będą drzewka doklądniej gatunki :P
|
|
Do Ptysia:-)Gatunek to z Ciebie niezły:-)pozdrawiam Miłośnika Przyrody;-)))popieram kasztanowce:-)dzieciaki będą mialy co robić całą zimę-ludziki:-)tak z powagą pomysł ok.
|
|
Przy założeniu, że każdy Łomżanin posadzi sobie drzewko, może się okazać, że przemieszczanie (a raczej przeciskanie:)) się po terenie Waszego Miasta będzie wielce utrudnione...:) A poważnie - fajnie, że ludziom się chce! :)) Pozdrawiam
|
|
A może by posadził każdy, kto ma już dziecko z parafii Miłosierdzia Bożego a nie posadził drzewa? Ksiądz z tej parafii kiedyś do tego namawiał zeby rodzice sadzili drzewa za swoje dzieci w Parku Papieskim. _____________________________________- ... & vice versa!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |