Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
P. Hieronim Łada, KS Perspektywa i swobodne operowanie faktami... |
Sz. P. Hieronim Łada, postać niezwykle ważna dla łomżyńskiej piłki, raczył był się wypowiedzieć, że Łomżyński Klub Sportowy 1926 sprzedaje karnety w cenie 70 zł, podczas gdy piłkarze Perspektywy grają dla przyjemności. I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie jeden fakt, który - jak mniemam - p. Łada celowo przemilczał. Otóż cytuję za statutem SM Perspektywa: § 40 [...] 6.1 Członkowie Spółdzielni finansują prowadzoną przez Spółdzielnię działalność społeczną, oświatową i kulturalno –sportową wnosząc opłaty w wysokości 0,02 zł/m² miesięcznie. Co z tego wynika? Ano to, że KAŻDY członek SM Perspektywa, bez względu na to, czy jest kibicem KS Perspektywa czy nie, łoży miesięcznie 2 grosze od metra. Załóżmy, że przeciętne mieszkanie ma ok. 50 m². Złotówka od każdego mieszkania. Niby nic. Ale biorąc pod uwagę, że SM Perspektywa dysponuje ponad 270 000 m², to mamy już 5400 złotych. Nie twierdzę, że cała ta kwota jest przekazywana KS Perspektywa, chociaż trudno w działalności spółdzielni dopatrzyć się festynów, imprez kulturalnych itp. przejawów działalności "społecznej, oświatowej i kulturalno–sportowej", więc nie zdziwiłoby mnie, gdyby cała piątka trafiała do klubu. O co mi chodzi? O to, że Perspektywa ma stałe źródło dochodów. ŁKS 1926 go NIE MA. Musi dorabiać biletami. Pomijam fakt, że gdyby ŁKS zadowalał się samą obecnością w IV lidze, to może i też biletów by nie było. ŁKS jednak chce grać wyżej, to są koszty. Niezwykle mnie dziwi postępowania Perspektywy, tak piłkarzy, jak i działaczy. Zamiast działać wspólnie, wspierać łomżyński sport, oni podgryzają ŁKS gdy tylko mogą. Teraz do tego grona dołączył p. Hieronim Łada, którego bardzo szanuję za jego osiągnięcia. Po co to? Na co? Zaognianie wydumanego konfliktu między dwoma klubami nie przysłuży się nikomu z nas. Panowie z Perspektywy - szklanka zimnej wody na upały jak znalazł. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: P. Hieronim Łada, KS Perspektywa i swobodne operowanie faktami... |
Głupoty, wypisujesz bo większość zawodników KSP to wychowankowie ŁKS ,trener też zasłużony dla ŁKS sam robisz burze w szklance wody!
|
|
Dla silnej piłki w Łomży potrzebny jest ŁKS i też Perspektywa...to by był dobry układ!
|
|
Ja robię? Kto pierwszy się wypowiedział? Więc kto zaczął? ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
P. Ładę pamiętam z ławki trenerskiej ŁKS-u gdy jeszcze jako nastolatek chodziłem na mecze biało-czerwonych. Osobiście ucieszyłem się z awansu Perspektywy, nigdy nie widziałem w nich konkurenta, a raczej partnera. Jednak od 2 miesięcy działacze Perspektywy kąsają. Po co? Na tzw. mieście osoby związane z Perspektywa od 2 miesięcy rozpowiadają nieprawdziwe informacje nt. ŁKS-u i siebie. Nie będę ich tu przytaczał, bo to wypowiedzi nieoficjalne. Pojawiła się jednak pierwsza oficjalna, właśnie ta, o której piszę wyżej. Czas więc zareagować. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
I naprawdę uważam, że wspólnie więcej osiągniemy, choćby w przypadku stadionu, z którego przyszło (czy raczej przyjdzie) nam wspólnie korzystać. Z przyjemnością więc czytam Twoją wypowiedź, piotrze20, bo okazuje się, że nie tylko ja jeden mam taki pogląd. Po co się kłócić? Wskaż mi jednak JEDNĄ wypowiedź ze strony ŁKS-u, która w jakikolwiek sposób odnosiłaby się do Perspektywy. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
A zawsze mnie zastanawiało dlaczego nigdy nie mieli biletów i skąd biorą pieniądze na rożne potrzeby. Teraz wszystko jasne - obowiązkowy podatek! Tylko szkoda ze za zawodników nie chcą płacić innym klubom i się szczypią że kasy nie mają! Gromada cwaniaków.
|
|
Jeszcze coś. Sprawozdanie SM Perspektywa za 2009 r. "W SM „Perspektywa” działa Klub Piłkarski, który objął szkoleniem dzieci i młodzież w zakresie piłki nożnej w trzech grupach. W zajęciach treningowych na boisku przy Szkole Podstawowej Nr 9 bierze udział ok. 120 zawodników. Zajęcia prowadzone są 6 razy w tygodniu, po dwa razy z każdą grupą przez trenera I klasy." Zaryzykuję stwierdzenie, że to NIEPRAWDA. Przy KS Perspektywa w 2009 r. istniały obok drużyny seniorów dwie drużyny młodzieżowe. Więc w sumie 3. Ilu zawodników ćwiczy w drużynie? 20? 3x20 to 60. Nawet jeśli wliczono w to rocznik 95, który w Perspektywie był przez pół roku, by na drugie pół w całości przenieść się do ŁKS-u, to wciąż mamy ok. 80 zawodników. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
A chodzi o tą wypowiedź dokładnie: ...Trener Łada mówi, że co prawda piłkarze z pełnym zaangażowaniem podchodzą do każdego meczu, ale „traktujemy to przede wszystkim jako dobrą zabawę, dlatego na mecze drużyny kibice mają wstęp wolny”. Czyli jak? Dobrą zabawą jest rejestracja zawodników w OZPN-ie? - za darmo to mają? Albo opłata za sędziów na meczu u Siebie? Ciekawe też, czy trener Łada, dla zabawy trenuje chłopaków?(czyt. ZA DARMO). Albo, czy żaden z chłopaków, nie dostaje żadnych pieniędzy za tą zabawę? Ciekawi mnie też, za co jeżdżą na wyjazdy, niekiedy po 120 km w jedną stronę? Może dla zabawy idą na piechotę? A stroje? A korki? A napoje? A karetka na meczu? Nie no, to wszystko chyba jednak kosztuje? A skoro tak, to skąd są pieniądze na to, skoro to wszystko tylko dobra zabawa??? A tu link do całego artykułu: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=22715 Ps. Dobry temat! Jak przeczytałem kilka dni temu to o czym teraz piszemy, to ta dobra zabawa mnie od razu w oczy zakłuła. Ludzie piszcie! Będzie dobra zabawa;)) A tym czasem w sobotę o godz. 17.00 do Piątnicy... Wszyscy na mecz!
|
|
Każde stowarzyszenie powinno samo sobie zapewnić poparcie. Trochę może i szkoda tych pieniędzy, które płyną z naszych czynszów do KS Perspektywa. Ale z drugiej strony, za te pieniądze iluś tam chłopaków sobie pokopie, pojeździ po zawodach, iluś przyjdzie na mecz, a wszyscy na tym skorzystają, bo zamiast na papierosa pod blokiem, pójdą na mecz. Ja sądzę, że nie byłoby źle, gdyby jeszcze po 2 gr od każdego mieszkania ściągnęli i otworzyli ze trzy świetlice dla młodzieży.
|
|
A ja nie mam nic do tego, że Perspektywa utrzymuje się z czynszów. Proszę bardzo - skoro członkom spółdzielni to odpowiada, nie wnoszą sprzeciwu, przyjęli taki statut... OK. Nie rozumiem tylko wytykania ŁKS-owi sprzedaży karnetów i biletów. Koszt organizacji spotkań, wyjazdów, itp. jest taki sam i dla Perspektywy i dla ŁKS-u. Tyle, że Perspektywa MA DOCHÓD, więc stać ja na wstęp wolny na jej spotkania, a ŁKS takiego dochodu nie ma, więc swoje mecze biletuje. Nie wierzę, że p. Łada tego nie wie. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Żeby nie było, że ja też swobodnie operuje faktami, cytat ze wspomnianego sprawozdania: "W okresie od m-ca lutego do września 2009 roku odbyły się: a) Festyn-IX Polonijne Igrzyska Młodzieży Szkolnej zorganizowane przez PTKKF b) mistrzostwa pierwszej pomocy PCK c) festyn dla dzieci i młodzieży z okazji Dnia Dziecka d) IV Łomżyński Półmaraton e) turnieje piłki nożnej dla młodzieży i dorosłych f) festyn z okazji Swięta Policji oraz wiele innych nie mniej ważnych, które również przyczyniły się do rozwoju i edukacji fizycznej dzieci i młodzieży oraz zapewniły wykorzystanie czasu wolnego". Więc raczej cała kwota do KS Perspektywa nie trafia. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
A ja jestem mieszkańcem Perspektywy i kibicuję ŁKS -owi i nie pasuje mi płacenie za ich rozrywkę nawet 0,50 gr.
|
|
Więc na najbliższym zgromadzeniu/zebraniu członków wnieś o wykreślenie tego punktu w statucie, lub zbierz podpisy pod wnioskiem do Zarządu SM Perspektywa o zaprzestanie finansowania z funduszy spółdzielni KS Perspektywa. Ja kibicuję ŁOMŻY. Mi Perspektywa nie przeszkadza. Ale ataki na ŁKS już tak. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Robisz problem, którego nie ma, wypowiedź Łady dotyczyła wg mnie problemu sprzedaży karenetów pzrez ŁKS karnet sprzedane, a stadion nieczynny i to z powodu Urzędu Miejskiego nie ŁKS, i co zrobić z meczami za które zapłacone, a przyjdzie np zagrać jako gospodarz na wyjeździe, to kibic może już nie pojedzie, a wypoiwedź dotyczyła chyba tego, ze ten problem nie istnieje w Perspektywie. Na razie stadion nieczynny do końca sierpnia, a co będzie dalej nik nie wie? To co trener mówi, a co zrobi zarząd to dwie rózne sprawy, także nie wiadomo czy na stadionie MOSiR nie bedzie biletów, nie ma ich i nie było przy szkole nr9, a le chyba rozumiesz, że za stadion trzeba bedzie zapłacić. Także proponuje Ci nie szukac sensacji, której nie ma, a ztego, ze są dwa klubu my jako kibice powinniśmy się cieszyć. Jestes typowym pieniaczem, piszesz o "kąsaniu pzrez Perspektywę ŁKS-u, ale to nieoficjalne wiadomości" i nie będziesz o nich pisał. Wyznawaj zasadę nie wiem to się nieodzywam i nie pisz głupot, dobrze, ze są dwa kluby w Łomży i jeszce kilka w najbliższej okolicy i powinny one ze soba współpracować, mam nadzieje, ze każdy rozsądny kibic oleje twoje złosci personalne i będzie kibicowac każdej z regionalnych drużyn. Teraz mozemy u siebie co tydzień chodzić na mecz tej samej ligi i z tego trzeba się cieszyć
|
|
W żadnym miejscu p. Łada nie poruszył kwestii, o której mówisz, nie martwił się kibicami, którzy zapłacili za karnety. To Perspektywa miała być fajna, a ŁKS-owi miało zależeć tylko na kasie. Poczytaj do końca to, co piszę, a przestaniesz uważać, że źle życzę Perspektywie. Bo to nieprawda. Razem można wiele, niż osobno. Ot, choćby kwestia stadionu. Powtarzam - Perspektywy nie traktuję jak konkurencji, wierzę, że może być partnerem ŁKS-u. Podaj mi swój mail, lub odezwij się na sumo_malaha@wp.pl, to Tobie napiszę o czym mówię. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Powtarzam - WIEM. Tyle, że nie były to oficjalne wypowiedzi, traktowane więc były jako paplanie paru osób. Ale gdy musisz dementować rozpowszechniane plotki któryś raz, to szlag może Ciebie trafić, nie? ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Mnie tez nie pasuje płacic na ten klub, kibicuję dla ŁKS-u Jeśli chodzi o bilety/karnety - toć na mecze KS Perspektywa nikt nie przychodzi i komu by sprzedawali te bilety ! ? ! ? ! ? ! ? Widocznie ten pan z zazdrosci to mówił . DiDi
|
|
A ja napisze z innej beczki. Czyz nie bylo tak, ze jak ŁKS chcial trenowac na boisku przy sp9 to mu nie pozwolono?? Z tego co sie orientuje to Perspektywa ma grac swoje mecze na Zjezdzie, w zwiazku z powyzszym dobrze by bylo znac koszt jaki poniesie za wynajem stadionu... Bo chyba nie bedzie to charytatywne uzyczanie obiektu ...
|
|
Jak ktoś lubi piłkę to pominie te spory i przyjdzie na Orliki w sobotę i niedzielę na Puchar ligi amatorów i tez będzie zabawa i to za darmochę... historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |