Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ile osob z Łomży siedzi w islandi |
bo slyszalem ze juz niewiele ? kuzyn wrocil ostatnioo. ze sie nie oplaca juz zabardzo stwierdzil. ale chyba jeszcze duzo osob tam jest odnas z miasta i z okolic?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ile osob z Łomży siedzi w islandi |
chyba tak
|
|
Duzo. Jak sie tak bardzo interesujesz to pojedz i sprawdz
|
|
same kryminały Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
wcale nie same kryminały. Nie pisze się w islandii tylko na Islandii:). Z danych statystycznych wiem że żaden łomżyniak nie "siedzi" na Islandii za to wielu z tego miasta tu mieszka i pracuje. Z całej islandzkiej polonii to właśnie ludzi z Łomży i okolic jest najwięcej, potem Ełk i jego okolice. Niektórym życie się tu posypało, potracili prace i faktycznie na zasiłku kokosów nie mają, wracają do Polski z nadzieją na prace, powodzenia im życze i trochę zazdroszcze bo okropnie tęsknie za krajem, nawet za naszą Łomżą. Różnie to teraz ludziom się układa. Urzad Statystyczny podal wstepne dane o migracji w II kwartale 2010. Z Islandii wyjechalo w tym czasie 1700 osob w tym do Polski 520. Przyjechalo 1000 osob w tym z Polski 140.
|
|
aha !
|
|
To tam się siedzi a nie pracuje ?
|
|
Powoli się kończy to wszystko Islandia nie długo czas na Anglie ,nie opłaca tam jechać na zarobek chyba że na stałe z rodziną to już inna bajka ;-)
|
|
ja teraz siedze;)
|
|
personne, personne, personne, personne,personne
|
|
Nie oplaca sie ludziom z dala od rodziny harowac po np. 200 h miesiecznie za jakies 5-6 tys. to wracaja (normalna rzecz), ale w Polsce rozowo tez nie jest... Zreszto wszedzie zagranica jest ciezej i z praca i z utrzymaniem sie niz przed np. 3 latami. Kto wyjechal w tamym okresie znalazl dobra prace i jej sie trzyma lub rozwinal no to nie ma na co narzekac, a teraz jechac zagranice to nie to samo nie spodziewajcie sie jakies rewelki!!
|
|
moj kolega :D ;)
|
|
Wszédzie sié pokonczy - Polacy przestajá byc najtansi. Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Prawde mowiac jak zaczeliscie ten watek to wam odp.... adamoxxx kryminal to ty jestes debilu.Jestem tu 4 lata i nie placze.Fakt ze nie sa te pieniadze co 2 lata temu przed kryzysem lecz jest i tak o 100% lepiej niz w Polsce a nie wspomne juz o naszym regionie... Praca jest lzejsza ale niue z powodow ze inna lecz z ich normalnego do tego podejscia.U nich nie ma stresu w pracy nikt nie goni jak w polsce i jest ogolnie pelen kurw...a luz.Nie dojdziemy do takich warunkow jeszcze przez kilkanascie lat.Wracaja ci co byli tu krotko nie znaja jezyka lub zawiedli sie bo nagadali glupot ze Boga za nogi zlapia.Lomzyniakow jest sporo,ale zostali ci co maja juz tu zaklepana przyszlosc. A do tego ze wszystko wszedzie sie koncz????Tak ale kiedy zacznie sie w Polsce???? Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |