wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Długi szpitala w Łomży

Wpływ na to zatrudnienie w administracji szpitala w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie pracuje 2200 osób z czego 300 administracji
w łomży na 1200 osób niestety jest tyko 80 LEKARZY I 400 pielęgniaREK
kto za to odpowiada wyggląda to na celowe działania admnistracji
w Łomży jest 4 dyrektorów

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Długi szpitala w Łomży

A w Norwegii dobry lekarz ma zapewnione mieszkanie dla siebie i dla rodziny + ubezpieczenie i zarabia okolo 24 tys misiecznie :)

Jak ide oddac krew to nie potrzebuje 10 lekarzy.
Dlatego jest tam jeden i 5 pielegniarek.

Moze szpital ma dlugi dlatego ze przekracza limity aby leczyc pacjentow?

Ja na lekarzy zlego slowa nie powiem.

To damianku żeś podał przykład.Uwierz lub nie ale w Polsce dobry lekarz też moze tyle zarobić .Przy kosztach życia zdecydowanie niższych.W Norwegii socjalizm jest oficjalny,u nas jeszcze nie.
A co do długów szpitala,to najlepsza byłaby prywatyzacja z jednoczesną likwidacją biurokratów z nfz.Słabi lekarze boją sie prywatyzacji.System w którym teraz pracują daje im schronienie,bo można byle jak pracować i dostać niezłe pieniądze.Tak jest choćby w naszym szpitalu.
A na koniec czy ktoś z was wyobraża sobie że prywatna firma mogłaby zrobić 34mln długu?Właściciel siedziałby długie lata,a dług i tak trzeba zwrócić.Trzeba skończyc z bezkarnością urzędników,za złe zarządzanie naszymi pieniędzmi osoba odpowiedzialna powinna zostac pociągnięta do odpowiedzialności.

Tyle tylko że, jak sam zaznaczyłeś-"dobry lekarz".

To po pierwsze. Po drugie:-gdyby którego przyłapano na tym że, jakość usług medycznych dla ubezpieczonych, uzależnia od dodatkowej , "wręczonej" kasy, wówczas dostałby takiego kopa, że przejechałby ślizgiem na dupie, cały fiord.

< wieczne im odpoczywanie >

Kolega damian tez pisał o dobrym lekarzu z norwegii.No chyba nie chciałbyś żeby słaby tyle dostawał.A to niestety jest możliwe w tym systemie.
Ustrój jest zły i trzeba go zmienić,nie pytać się ludu czy chcą zmienić tylko zrobić to choćby siłą.Viva Pinochet!!!
Śmieszą mnie tłumaczenia dyrekcji że nfz nie płaci,biedota do szpitala sie pcha.... to jest tragedia. Trzeba skończyć z bezkarnością państwowych kolosów na wydawanie naszych pieniędzy.Ja chce płacić dobrym lekarzom dobre pieniądze,za swoje leczenie.A teraz płacimy słabym lekarzom,dobre pieniądze i niekoniecznie za siebie.NIE MA BEZPŁATNEJ SŁUŻBY ZDROWIA.
Jeśli ja jako właściciel wiem że mogę nie dostać pieniędzy,za wykonaną usługę to ryzykuje bądż nie,ale to ja ponoszę odpowiedzialność.Gdyż to są moje pieniądze.W szpitalach tego nie ma ,jest bezkarność.
I niech nie pieprzą że ludziom trzeba pomóc i ratować ich życie,sprawdżcie czy rzeczywiście wszyscy pacjenci są tak potrzebujący i trzeba ich hospitalizować.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org