Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
blad HDCP TV "n-ka" |
Jak w temacie. Mam TV "n"i wszystko bylo ok od 1,5 roku ,a od paru dni problem z odpaleniem dekodera i ciagle pojawiajacy sie blad HDCP. TV z dekoderem nbox polaczony kablem HDMI. Jaka moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy. Trudno mi uwierzyc ze TV raptem stracilo zdolnosc kodowania HDCP. pozdr.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: blad HDCP TV "n-ka" |
http://www.nhdtv.pl/forum/showthread.php?t=5117 a wystarczyło wpisac w google "Błąd HDCP"
|
|
Kilka dni temu była aktualizacja softu w dekoderach Nki, soft zawierał błędy i dekodery albo gubią synchronizację z telewizoami HDCP ( żadko ) albo działają gorzej. Pozostaje Ci : 1) Sprzwdzenie innego kabla HDMI 2) Nekanie infolinii Nki 3) Przełaczenie dekodera w tryb DVI Ad 3) Przyciśnij i przytrzymaj na 10sek przycisk RES, wtedy eNka powinna przejść w tryb DVI.W tym momencie musisz również podłączyć kable do dźwięku pomiędzy Nką a TV, zwykłe chinch'e. Jeżeli to nie zadziała zostaje ci wyjście "component"
|
|
Ps. Jeśli pomogłem to 50 zł się należy :)
|
|
A nie prościej wyciągnać wtyczkę zasilającą z dekodera na 5 sekund?
|
|
a czy na pewno tv jest wpelni kompatybilne z hdcp? zamiast szukac odpowiedzi tutaj lepiej zwroc sie do pomocy technicznej. ps hdcp dziala takze na gniezdzie dvi, component jest nie chronione - to chyba jedyny praktyczny sposob aby nagrac sobie obraz wysokiej rozdzielczosci na komputer - poprzez przechwycenie sygnalu z tego gniazda
|
|
to wyciągnij to nic nie da soft jest zwalony
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |