Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TARGOWICA MIEJSKA |
Przyjechałem do Łomży.sympatycznego miasta. W niedzielę poszedłem w okolice targowicy miejskiej i zobaczyłem horror. Kto zezwala aby coś takiego istniało i to tuż przy dworcu PKS. Nie ma co , piękna wizytówka na przywitanie przyjezdnych , którzy jak widzą ten stwór chcą od razu uciekać z tego miasta.Czy Łomża nie ma władzy,co robi Prezydent miasta,robi tam zakupy ? Taki widok niby targowicy to potwarz i śmiech dla mocarzy Łomży. Panie Prezydencie miasta Łomża czas już z tym coś zrobić albo będzie Pan ciągle wyśmiewany a miasto na tym tylko cierpi. DO ROBOTY !!! JUTRO TO DZIŚ, TYLE ŻE JUTRO
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: TARGOWICA MIEJSKA |
Kolega się zerwał...z Wielkiego miasta Kolna przyjechał.
|
|
Następnym razem wybierz się w dalszą podróż, polecam warszawski dworzec stadion...
|
|
Nie jestem twoim kolegą, to po pierwsze. Kolno, tyle co mi wiadomo, rozwija się lepiej niż Łomża. Urodziłem się w Łomży i mieszkam w tym mieście całe życie oprócz kilku ostatnich lat. Kocham to miasto i mocno na sercu leży mi jego piękno i dostojność. Jesteś tego przeciwnikiem ? a może to ty właśnie jesteś z przybyszewa.
|
|
nie wazne skad ale ma racje
|
|
Jak ci niepasuje to tam nie chodz. Dla niektórych takie targowisko to jedyne utrzymanie, jedyna praca jaka moga wykonywać. Co prawda nie jest tam zawesoło ale czego można sie spodziewać po takim prezydencie tego miasta i wszystkich jego współpracownikach. ;(
|
|
o muj borze. . . nie bylo go kilka lat i ujrzal horor . toz ku*** tam caly czas to wyglada prawie identycznie czego ty siem spodziewales ?
|
|
fakt ze ma racje."targowica" to jeden wielki syf ktory powstal tylko po to zeby zarobic jak najwiecej przy minimalnym nakladzie(nie chodzi mi o kupcow tylko o firme zarzadzajaca targowica) kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
Stadion w Wawie jest gorszy ale u nas też przydałoby się trochę porządku...
|
|
Szymonek wracaj i pracuj w Łomży jak ją tak lubisz. angella
|
|
Widać,że dawno nie byliście w Warszawie skoro piszecie o Stadionie. Otóż wszystko zostało zrównane z ziemią,a "opaleni" handlarze przepędzeni.W chwili obecnej został tylko jeden sektor handlowy,który i tak niedługo bedzie zlikwidowany. Ale tak to jest jak ktoś przyjeżdza do Stolicy PKSem tylko raz w roku na zakupy. Jedźcie lepiej na Orlen na zapiekanki :-D haha
|
|
większość osób piszących na tym forum zna Warszawe i stadion tylko z opowiesci, lub szkolnuch wycieczek, co do targowicy to racja, taki syf w centrum miasta, zwłaszcza od Sikorskiego, latające porwane plandeki, ruski z fajkami i nasi z ziemniakami na odcinku 200-300 metrów.
|
|
Fazzi , nie pier***, bo kolorowi nadal biegają po całym,a ich dzieci ganiają się z pistoletami, jak ku*** w jakimś Dżalababadzie , jest jeden sektor pełny i prawda,zostanie zlikwidowany we wrześniu(?) jak mi dobrze wiadomo. I nie udawaj też takiego światowego człowieka haha
|
|
szanowni ptomkowie roztrząsaczy gnoju nie ma co się sadzić. Rozumię ,że to w tych naszych stronach obowiazujace standarty i nawet kupa gnoju zostałaby zapewne nazwana przez was sklep, ogrodniczy z nawozami. Prawda jest niestety inna i ludzi normalnych taki stan targowiska bardzo razi. Co wiecej jest ono na wprost wyznacznikiem stanu i poziomu rozwoju miasta. To bezsprzeczny fakt i jak długo mozna taki syf tolerować. Co tu duzo mówić nasz słynny amfiteatr muszla - w jakim jest stanie. Czy tak dużo potrzeba pieniążków aby te dwa miejsca doprowadzić do jakiegoś porządku . Uważam że nie. Problem w tym ,ze trzeba to chciec zrobic i miec poczucie jakiejś estetyki i przywoitości. Ale te cechy miejscowi potomkowie roztrzasaczy gnoju zagubili gdzieś pomiędzy jednym a drugim makaronem. Pifpaf
|
|
Autor: Pifpaf (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 29-07-10 10:46 szanowni ptomkowie roztrząsaczy gnoju nie ma co się sadzić. Rozumię Pisze się ROZUMIEM
|
|
...a co do targowiska, to przenieśc to gdzieś na rogatki. Było dobrze na ul Nowogrodzkiej - komuś przezkadzało i teraz jest lepiej? Teraz jest bałagan zaróno na drodze w dni targowe jak i tam na tym targowisku. Co z przepisami ppoż, przecież już temat był wałkowany odnośnie tych folii i co? Nic. Ucichło.
|
|
dopiero jak się to zapali i ktos poniesie smierć to wówczas komuś się ciepło zrobi w gaciach. Pifpaf
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |