Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zaśmiecone boisko |
byłem ja sobie wczoraj na spacerku za ulicą Rycerską na boisku i tak się zastanawiam kto jest odpowiedzialny za sprzatanie tego terenu czy SP 9 czy moze Spółdzielnia Mieszkaniowa bo syf tam jest straszny pobite butelki, papiery jedno wielkie śmietnisko. Więc czy tak musi być. cerber cerber
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zaśmiecone boisko |
Myslałem, że chodzi o boisko ŁKS, ponieważ od strony Piątnicy widać na jego tle kupę śmieci, na drzewie przybita tabliczka: Teren prywatny. Wywóz śmieci zabroniony. Pewnie dla innych tak, ale właściciel może. A w śmieciach tych, tworzywa, wykładziny PCW, cegły, wapno itp. Gdzie ochrona środowiska? A co do boiska przy SP nr 9, to zapewne pan prezes SM Perpektywa jeszcze nie był na obchodzie swojego królestwa, czy księstwa po zimie. A samochodem też nie wszędzie się dojedzie. Podobno jedni na drugich się oglądają, boisko ni to spółdzielni ni to szkoły. Dopiero wieczorkiem ma swoich gospodarzy, a ślady ich pobytu widać następnego dnia.
|
|
![]()
|
|
Szkoła albo miasto musi się tym zająć.
|