piątek, 25 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Abonament telewizyjny

Wyczytałem, że kara za nieopłacanie abonamentu wynosi 30-krotność tej opłaty czyli 462 zł za telewizor lub radio i telewizor. Co ciekawe firmy powinny opłacić oddzielny abonament za każdy odbiornik radiowy i telewizyjny. W przypadku osób prywatnych wystarczy jeden abonament na dowolną liczbę odbiorników w mieszkaniu.
Kontrolerów nie musimy wpuszczać do mieszkania - dlatego są szkoleni tak, żeby pod byle pretekstem wejść do domu. Jeśli już im to się uda i znajdą niezarejestrowany odbiornik telewizyjny albo radiowy, musimy liczyć się z karą. Na wizyty kontrolerów narażeni są szczególnie ci, którzy płacili w przeszłości abonament, a później nagle przestali - poczta ma wykaz takich osób.
Opłacie abonamentu podlegają telewizory i radioodbiorniki (w tym samochodowe, ale tylko wtedy, kiedy nie mamy radia w domu). Ustawa traktująca o abonamencie była pisana dość dawno temu i nie przewiduje abonamentu za urządzenia komputerowe służące do odbioru sygnału telewizyjnego i radiowego (np. karty telewizyjne) - nie trzeba więc za nie płacić.

Wiem, że sporo ludzi nie płaci - czy spotkaliście się z przypadkiem kontroli ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Abonament telewizyjny

Tak a jak w duzej firmie są 3 radia i 2 telewizory i nie chca opłacać ? to dopiero będzie kara.

Ja mam 2 telewizory i 2 radia i nie wiem czy płece ten Abonament bo i poco to komu ?

Tak a jak ci Polak najazd na chałupe zrobią ?

kto zrobi ten najazd ? Zajazd jest na Fadomie

Polak o co ci chodzi ????????????

no właśnie ptysiu ja sam nie wiem oco ci chodzi :(

Autor: ptysiu91 (---.lomza.rtb161c.4lan.pl)
Data: 21-03-05 15:11

Tak a jak ci Polak najazd na chałupe zrobią ?

PTYSIU_BAWEŁNA

Ciekawe kto niby ma mi zrobić ten wjazd na chate ?

Jeśli ktoś szuka se domu to jest Zajazd Fadom i nie musi robić zjazdów !

achas to o to tu chodzi hehe

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
różne
Jagody, Grzyby Kupuję. Łomża, ul. Łąkowa 13.
tel.
nieruchomości
Do wynajęcia kawalerka przy Bernatowicza.
tel. 790287366
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org