Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
~~~~~~~~~Ubezpieczenie OC ~~~~~~ |
Kupilem samochod i mam oc do czerwca ale dzis wyrobilem nowy dowod rejestracyjny i slyszalem ze oc jest juz nie wazne ..... ktos ma o tym jakies pojecie ??? ![]()
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ~~~~~~~~~Ubezpieczenie OC ~~~~~~ |
do czerwca masz wazne tylko musisz przepisac na siebie a jak nie chcesz w tej firmie zostac napisz do mnie maila nr tel to ubezpiecze tobie ten samochod i pokieruje jak to zrobic pozdrawiam dm
|
|
za ile ubezpieczysz :) ![]()
|
|
Jak chcesz mieć najtaniej to idź do compensy.
|
|
Jeśli chcesz zachować ubezpieczenie w tej samej firmie, to tak jak napisałeś OC masz ważne do czerwca. W przypadku wybrania innej firmy, pamiętaj o wymówieniu ubezpieczenia poprzedniemu zakładowi ubezpieczeń.
|
|
najtaniej to będziesz miał w Hestii. Wykupywałem ostatnio OC i NW i pojechałem dowiedzieć się o ceny do 4 ubezpieczycieli.( już ich nie będę wypisywał bo będzie że reklama) i w Hestii wyszło mi najtaniej a i tak nie mam zniżek bo pierwszy raz ubezpieczałem. Powiem Ci że różnica największa jaka była między ww firmą a np PZU bodajże to było 112 zł to chyba jednak różnica spora zwłaszcza jak dla mnie młodej osoby która nie szasta kasą na lewo i prawo bo jej zbytnio nie ma. To moje zdanie a jak zrobisz to zależy od Ciebie.
|
|
Albinos ciekawe jaka bedzie wyplacalnosc Hestii a jaka innych firm w razie jakiejs kolizji czego ci nie zycze.Nalezy zwracac uwage rowniez na takie rzeczy.
|
|
no ja chce jak najtaniej bo tez niemam kasy xD ![]()
|
|
a i jeszcze jak oc jest na poprzedniego wlasciciela a ja juz zmienilem blachy itp to moge tak jezdzic? ![]()
|
|
Możesz tak jeździć tylko w razie kontroli policji musisz pokazać umowę kupna samochodu i będzie wszystko ok. też miałam taki przypadek
|
|
napewno ? ![]()
|
|
Autor: młody26 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 06-05-10 13:05 Albinos ciekawe jaka bedzie wyplacalnosc Hestii a jaka innych firm w razie jakiejs kolizji czego ci nie zycze.Nalezy zwracac uwage rowniez na takie rzeczy. Bzdura. Hestia nie jest firmą krzak by obawiać się o kasę. Korzystałem parę lat z ubezpieczenia w Hestii i nigdy nie miałem żadnych problemów a cenowo to duża różnica z PZU. A przez te lata korzystałem już z własnego AC i zawsze wypłacali bez problemów. Proponuję zapytać w PTU niewiele drożej ale mają taką opcję "drobna szkoda".
|
|
Albinos ciekawe jaka bedzie wyplacalnosc Hestii a jaka innych firm w razie jakiejs kolizji czego ci nie zycze.Nalezy zwracac uwage rowniez na takie rzeczy. Jeśli chodzi o samo OC to co Cie interesuje wypłacalność agencji, skoro odnosi się ono do strony przeciwnej a nie do właściciela polisy. Przy wyborze AC warto przewertować warunki, a jak mowa jest tylko i wyłącznie o OC to wykupuje się tam gdzie jest najtańsze. Osobiście mam OC w Hestii bo jest najtaniej.
|
|
> Autor: młody26 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) > Data: 06-05-10 13:05 > > Albinos ciekawe jaka bedzie wyplacalnosc Hestii a jaka innych > firm w razie jakiejs kolizji czego ci nie zycze.Nalezy zwracac > uwage rowniez na takie rzeczy. > > Bzdura. > Hestia nie jest firmą krzak by obawiać się o kasę. > Korzystałem parę lat z ubezpieczenia w Hestii i nigdy nie > miałem żadnych problemów a cenowo to duża różnica z PZU. > A przez te lata korzystałem już z własnego AC i zawsze > wypłacali bez problemów. > Proponuję zapytać w PTU niewiele drożej ale mają taką > opcję "drobna szkoda". A swoją drogą kogo obchodzi wypłacalność OC?? Jeśli chodzi o główne pytanie dobrze by zrobić aneks do polisy, zważywszy jednak że to tylko miesiąc, to bym sobie darował i woził umowę k/s i tyle.
|
|
MTU polecam najtaniej tel 668 392 705
|
|
gdzie ta hestia sie miesci ? w mtu bylem do tej pory i widze ze nie jest juz najtaniej ![]()
|
|
Nie wiem czy wiecie ale jesli suma odszkodowania was nie satysfakcjonuje to mozecie wystapic o wycene swoja ubezpieczalnie.A napewno stawki sie roznia tak jak i z polisa. Wiem bo znam taki przypadek.
|
|
up up ![]()
|
|
wypowiadac sie bo jeszcze pewny nie jestem xd ![]()
|
|
Powinnismy sie cieszyc ze w PL sa jeszcze takie zasady ubezpieczania aut i te pieniadze, ktore sie placi to grosze. Znajomy za OC + AC placi 990 na rok (funtow) i autem moze jechac tylko on i zgloszony drugi kierowca. Nie ma takich akcji ze pojezdze autem taty - kazdy musi miec OC na siebie. Niedlugo i u nas to bedzie.
|
|
nokie sobie kup
|
|
pzu to złodzieje, zobacz jeszcze może w TUW przy WZGS, ceny są spoko.
|
|
W TUWie nie wiem jak dla kogo ale sam sprawdzałem i wcale tanio tam nie jest.
|
|
A pzu to fakt złodzieje,przy wycofaniu się i wypisaniu wypowiedzenia facet zrobił głupią minę a składkę na kolejny rok przeliczył jeszcze raz i zniżył o jakieś 200zł,z tym że co mnie te 200zł urządzi jak w sumie musiałbym im 900zł płacić,w compensie wraz z NWW mam za 450zł na cały rok.
|
|
ja ubezpieczam ładnych pare lat w TUW i jak dla mnie ceny mało się różnią z innymi firmami, MTU prawdopodobnie nie mają drogo.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |