poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
~~~~~~~~~Ubezpieczenie OC ~~~~~~

Kupilem samochod i mam oc do czerwca ale dzis wyrobilem nowy dowod rejestracyjny i slyszalem ze oc jest juz nie wazne ..... ktos ma o tym jakies pojecie ???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ~~~~~~~~~Ubezpieczenie OC ~~~~~~

do czerwca masz wazne tylko musisz przepisac na siebie a jak nie chcesz w tej firmie zostac napisz do mnie maila nr tel to ubezpiecze tobie ten samochod i pokieruje jak to zrobic pozdrawiam

dm

za ile ubezpieczysz :)

Jak chcesz mieć najtaniej to idź do compensy.

Jeśli chcesz zachować ubezpieczenie w tej samej firmie, to tak jak napisałeś OC masz ważne do czerwca. W przypadku wybrania innej firmy, pamiętaj o wymówieniu ubezpieczenia poprzedniemu zakładowi ubezpieczeń.

najtaniej to będziesz miał w Hestii. Wykupywałem ostatnio OC i NW i pojechałem dowiedzieć się o ceny do 4 ubezpieczycieli.( już ich nie będę wypisywał bo będzie że reklama) i w Hestii wyszło mi najtaniej a i tak nie mam zniżek bo pierwszy raz ubezpieczałem. Powiem Ci że różnica największa jaka była między ww firmą a np PZU bodajże to było 112 zł to chyba jednak różnica spora zwłaszcza jak dla mnie młodej osoby która nie szasta kasą na lewo i prawo bo jej zbytnio nie ma. To moje zdanie a jak zrobisz to zależy od Ciebie.

Albinos ciekawe jaka bedzie wyplacalnosc Hestii a jaka innych firm w razie jakiejs kolizji czego ci nie zycze.Nalezy zwracac uwage rowniez na takie rzeczy.

no ja chce jak najtaniej bo tez niemam kasy xD

a i jeszcze jak oc jest na poprzedniego wlasciciela a ja juz zmienilem blachy itp to moge tak jezdzic?

Możesz tak jeździć tylko w razie kontroli policji musisz pokazać umowę kupna samochodu i będzie wszystko ok. też miałam taki przypadek

napewno ?

Autor: młody26 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 06-05-10 13:05

Albinos ciekawe jaka bedzie wyplacalnosc Hestii a jaka innych firm w razie jakiejs kolizji czego ci nie zycze.Nalezy zwracac uwage rowniez na takie rzeczy.

Bzdura.
Hestia nie jest firmą krzak by obawiać się o kasę. Korzystałem parę lat z ubezpieczenia w Hestii i nigdy nie miałem żadnych problemów a cenowo to duża różnica z PZU.
A przez te lata korzystałem już z własnego AC i zawsze wypłacali bez problemów.
Proponuję zapytać w PTU niewiele drożej ale mają taką opcję "drobna szkoda".

Jeśli chodzi o samo OC to co Cie interesuje wypłacalność agencji, skoro odnosi się ono do strony przeciwnej a nie do właściciela polisy. Przy wyborze AC warto przewertować warunki, a jak mowa jest tylko i wyłącznie o OC to wykupuje się tam gdzie jest najtańsze.

Osobiście mam OC w Hestii bo jest najtaniej.

> Autor: młody26 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
> Data: 06-05-10 13:05
>
> Albinos ciekawe jaka bedzie wyplacalnosc Hestii a jaka innych
> firm w razie jakiejs kolizji czego ci nie zycze.Nalezy zwracac
> uwage rowniez na takie rzeczy.
>
> Bzdura.
> Hestia nie jest firmą krzak by obawiać się o kasę.
> Korzystałem parę lat z ubezpieczenia w Hestii i nigdy nie
> miałem żadnych problemów a cenowo to duża różnica z PZU.
> A przez te lata korzystałem już z własnego AC i zawsze
> wypłacali bez problemów.
> Proponuję zapytać w PTU niewiele drożej ale mają taką
> opcję "drobna szkoda".

A swoją drogą kogo obchodzi wypłacalność OC??

Jeśli chodzi o główne pytanie dobrze by zrobić aneks do polisy, zważywszy jednak że to tylko miesiąc, to bym sobie darował i woził umowę k/s i tyle.

MTU polecam

najtaniej

tel 668 392 705

gdzie ta hestia sie miesci ?
w mtu bylem do tej pory i widze ze nie jest juz najtaniej

Nie wiem czy wiecie ale jesli suma odszkodowania was nie satysfakcjonuje to mozecie wystapic o wycene swoja ubezpieczalnie.A napewno stawki sie roznia tak jak i z polisa. Wiem bo znam taki przypadek.

up up

wypowiadac sie bo jeszcze pewny nie jestem xd

Powinnismy sie cieszyc ze w PL sa jeszcze takie zasady ubezpieczania aut i te pieniadze, ktore sie placi to grosze.
Znajomy za OC + AC placi 990 na rok (funtow) i autem moze jechac tylko on i zgloszony drugi kierowca. Nie ma takich akcji ze pojezdze autem taty - kazdy musi miec OC na siebie. Niedlugo i u nas to bedzie.

nokie sobie kup

pzu to złodzieje, zobacz jeszcze może w TUW przy WZGS, ceny są spoko.

W TUWie nie wiem jak dla kogo ale sam sprawdzałem i wcale tanio tam nie jest.

A pzu to fakt złodzieje,przy wycofaniu się i wypisaniu wypowiedzenia facet zrobił głupią minę a składkę na kolejny rok przeliczył jeszcze raz i zniżył o jakieś 200zł,z tym że co mnie te 200zł urządzi jak w sumie musiałbym im 900zł płacić,w compensie wraz z NWW mam za 450zł na cały rok.

ja ubezpieczam ładnych pare lat w TUW i jak dla mnie ceny mało się różnią z innymi firmami, MTU prawdopodobnie nie mają drogo.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org