Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wulkan |
podobno ma wybuchnąc- sa przypuszczenia- wulkan znajdujący sie obok tego "małego" ktory wybuchl ostatnio... co sie dzieje na tym swiecie ?:(
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wulkan |
Rok 2012 sie zbliza :)
|
|
Przeciez wybuchy wulkanow sa czyms naturalnym i normalny na ziemi wiec nie wiem o co Tobie chodzi? Co sie dzieje na tym swiecie? Dalej to samo co zwykle. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wulkan poczytaj sobie.
|
|
ta ta ta . jedz jedz mnie dalej. chodzi mi o to ze duzo tragedii jest ostatnio
|
|
Takie tragedie zawsze byly, są i bedą... to wszystko media, ktore to ostatnimi czasy wyolbrzymiaja wszystko do rozmiaru apokalipsy...
|
|
sypie się wszystko!!! ;/ AutoPokaz.pl
|
|
Moze wybuchnie, moze nie, na razie tylko lodowiec sie topi i masa wody schodzi z gor, droga krajowa przecieta w 2 miejscach, nieco ludzi ewakuowano. Jesli wybuchnie to dopiero sie bedzie dzialo. Ale to nic bo pozostal jeszcze jeden wulkan w okolicy i ten dopiero moze namieszac ;)
|
|
zenek zrób cos , w koncu jestes saperem
|
|
zenek pamiętaj...to ten czerwony przewód ala lawina
|
|
Teraz powinni dowalic Islandii oplaty za emisje CO2 SOx NOx i innych zanieczyszczen :P
|
|
a co to ich wina ;>? natura ma wiele twarzy :)
|
|
oj tam, my panikujemy a Islandczycy całkiem spokojni, no może poza tymi korych domy sa zalane i zasypane popiołem. Proponuję forum na iceland.pl:)
|
|
|
|
Nie ma paniki jeszcze w tym kraju nie nauczono ich przyslowia "z igly widly" ... :).. To reawda wulkan narazie daje sie we znaki europia tu na islandi cisza lecz moze wiatr sie zmieni...Potrzebne beda maseczki lecz podejrzewam ze Reykjavik wyjdzie obronna reka... ;) Co do Katli bo taka ma nazwe ten najwiekszy moze on wywolac pewne komplikacje na cala europe lecz kiedy i czy wogule to zagadka.... Narazie miejmy nadzieje ze ten wygasnie jak najszybciej...mam dzisiejsze fotki z okolic Sellfos wulkan i tam widac jak na dloni,wiec nie jest to popirdulka.... Pozdrawiam...... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
Zdjecia zostaly wykonane w islandii www.youtube.com/watch?v=Zy4P51xmQF4
|
|
ZDJĘCIA NIE MOJEGO AUTORSTWA! Pobrane z www.visir.is
|
|
crusader tak oczywiscie wyglada ta czesc islandi blisko wulkanu ale jezeli tu jestes sam wiesz ze ogulnie w kraju jest oko... Mam fotki dzis z podrozy do selfoss i tam widac ze to naprawde nie jest malutkie zdarzenie a do wulkanu 100 km...lecz nie wiem jak je tu wgrac... Pozdrawiam... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
Balthazar2205 jak chcesz dodac fotki to wrzuc je na jakis serwis typu fotosik.pl lub fotohub.pl a puzniej podasz tutaj na forum linki. ja sie wybieram w niedziele z aparatem ten rejon.
|
|
Nie wiem czy nie jest zamkniety ten teren ja rowniez chcialem tam jechac ale mam tylko (niestety) osobowy samochod.....Sprawdze to co mi podales dzis z Sellfoss bylo widac naprawde caly wyziew tego wulkanu i jak na moje zdanie to nie jest malenstwo.... Pozdrawiam.... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6b0bc77cdb3e9b9.html Dzisiaj tzn...wczoraj o 19.oo w drodze do Sellfoss Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/284a5d09022fca3d.html A to ponad 100 km do wulkanu niezle jaja co????? Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
wow. fajne fotki. sprubuje i ja jakies wykonac i dodac tutaj. Góðahelgi :)
|
|
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed2681e2ee0c35d1.html Z kolegi mieszkania o godz...20.oo w piatek...1oo km od erupcji wulkanu... Niezla jazda hahaha... Mam nadzieje ze Katla w tym sezonie bedzie spac.....bo jej skutki beda 1ocio krotnie wiekrze.... Pozdrawiam.... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
crusader czekam na jakies wiesci narazie sie tam nie wybieram ale wiesz .....blisko moze w niedziele z nudow polece...Pozdrawiam Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
rzeczywiście baaardzo zabawne.
|
|
Da rade, nie takie rzeczy sie robilo. Tym niemniej jeszcze dzisiaj wybiore sie sprawy obadac zeby byc na biezaco gdyby zaszla potrzeba interwencji ;)
|
|
Brzeczyszczykiewicz.......moze mam plakac ak ty to lubisz.....?????? Siedzisz i mleszczysz wiecznie cos nie tak.... Podejscie do sytuacji.....super Moze sie czasem usmiechnij Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
encepence.....Dupe se oclij masz tak samo w tym pustym lbie na.....ne jak Tojo smieciarz.... Myslisz ze narod Islandzki chcal tego ze 800 osob musi koczowac w szkolach ze nie ma wylotow z Islandii ze ze ze ......... Pajacu to jak deszcz pada kiedy ma ochote co bedzie jak wybuchnie Katla??????? Naprawde bedzie wielki przestuj w lotach...zawsze wybuchala (historia) po tym niby malutkim wulkanie... Wtedy bedziesz mial pole do popisu........ A pozatym jak idziesz srac tez daj znac bo trzeba za to zaplacic pajacu..... Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
Ale kulturalnie rozmawiacie:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |