Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża walcząca |
Kto dostał taką ulotkę? http://pokazywarka.pl/jrxw6v/ Podobno w czerwcu pożegnamy się z naszymi brodatymi przyjaciółmi (przynajmniej z częścią mieszkającą w ośrodku). Może jakiś flash-mob z tej okazji? Jak z jakiegoś Hiszpańskiego miasteczka przepędzono Cyganów (którzy tam jedynie kradli i syf robili) to mieszkańcy zorganizowali z tej okazji festyn - piwo, grill, kiełbaski. U nas byłby to co prawda sukces częściowy (w ośrodku mieszka 200 Czeczenów a w całej Łomży ponad 1000), ale zawsze to jakaś okazja do świętowania. http://www.youtube.com/watch?v=-XIFi0EHz2Y&feature=related#t=2m18s z dedykacją dla naszych miłych gości.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża walcząca |
nie wiem co wy w nich złego widzicie... wszyscy są przeciw nim czym Ci zawinili?? to przecież też ludzie tacy sami jak Ty czy ja, robicie wielki błąd godząc się na likwidacje ośrodka i wysiedlenie ich... częśc kraju w którym mieszkamy przesycona jest niechęcią do innych nacji i rasizmem... powinno byc nam głupio z tego powodu... http://39c9.skroc.pl
|
|
Część kraju przeycona jest naiwnością, politpoprawnością i lizodupstwem. Zapewnie nigdy nie miałeś do czynienia z Czeczenami (nie z pojedynczym, z grupą, jak Czeczen jest sam to jest potulny jak baranek). Przeczytaj ulotkę. Gdzie widzisz tam rasizm? Czy niechęć do utrzymywania nierobów to rasizm? Czy strach przed nożownikami to rasizm? Czy estetyka to rasizm? Czy tylko nacjonalistom przeszkadza to, że park jest opluty i wszędzie walają się czeczeńskie pety? Po likwidacji ośrodka tylko część z nich wyjedzie - reszta dalej będzie żyła z zasiłków w ynajmowanych mieszkaniach. Najlepsze rozwiązanie - znieść zasiłki. To absurd, że zdrowy silny brodacz dostaje zasiłek w wysokości średniej krajowej.
|
|
ile razy bylas zaatakowana przez czeczena? ile masz ran klutych ze nazywasz ich nozownikami ?
|
|
Raz byłam zaatakowana przez Czeczenów. Nie życzę sobie, żeby w moim mieście banda brudasów mnie nagabywała. Z tobą chyba nie będę dyskutować bo masz chyba za 3 lata. Chcesz czekać aż komuś łeb obetną? A może i wtedy powiesz - "ale zrobili to tylko raz, poczekajmy aż zabiją więcej osób". Jaki już kogoś zadźgają to będzie za późno. Z poważnych zdarzeń - porwanie dziewczyny, porwanie biznesmena wietnamskiego, wybicie szyb w samochodzie na ul Konwy, atak nożem na dyskotece w Białymstoku - to tak z grubsza, a ile spraw nie było zgłoszonych? Jak kogoś zabiją będzie za późno na działanie. Tyle przestępstw a jest ich tak mało (z tego tysiąca większość to kobiety i dzieci). Facetów w wieku przestępczym jest pewnie ze 100 - a już tyle przestępst popełnili.
|
|
Dodam, że przez całe życie nie byłam zaatakowana przez Polaka.
|
|
a ile w tym czasie popelnili przestepstw Polacy ? a ja sobie nie zycze by w moim kraju zyla banda nieudacznikow ktorzy i tak w zyciu nie dojda do niczego i nic nie osiagna i co z tego ? jak to sa pobozne zyczenia i nic wiecej
|
|
magdalenko myślę, że Ci argumentów brakuje, atak na Twoją durnowatą osóbkę ze strony Czeczenów jest fikcją i dlatego właśnie stwierdzasz, że _M_L_ ma ze 3 lata i za niski poziom intelektualny, żeby z nim dyskutować. A on zadał Ci banalne pytanie, na które odpowiedzieć powinnaś w 3 sekundy. Więc? "ile razy bylas zaatakowana przez czeczena? ile masz ran klutych ze nazywasz ich nozownikami ?" Ja czekam na konkretną odpowiedź.. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Polacy w tym czasie nie popełnili żadnego przestępstwa. Chyba nie jesteś aż tak głupi, żeby porównywać kilkadziesiąt tysięcy młodych łomżan do ok 100 Czeczenów. Jeśli weźmiesz grupę liczącą tyle samo osób (np 100) to wyjdzie, że Czeczeni popełnili kilka poważnych przestępstw a POlacy żadnego. Ja do porównania wzięłam swoich znajomych - znam ponad 100 młodych łomżan i żaden z nich nie popełnił przestępstwa w ostatnich latach. No czyli też nie życzysz sobie bandy Czeczenów w naszym kraju. Bravo!!! Mam wrażenie, że jestś albo jakimś chłopcem, który wstąpił do McDonalds i teraz mówwią do niego "kierowniku", albo gimnazjalistą z marzeniem, żeby być kimś wielkim. Taki przeciętniak marzący o wielkości. Dlatego koniec dyskusji.
|
|
a ilu znasz czeczenow ? znasz 100 polakow ktorzy nie sa przestepcami 1 czeczena co jest ? czyli wychodzi ze w polsce nie ma przestepcow a kazdy czeczen to bandyta ? nie jestem ani chlopcem z maka ani gimnazjalista bo to nie o mnie temat wcale nie madrzacy sie ... tylko zadaje pytania co do twoich smiesznych wypocin ... zadnej logiki w tym nie ma jakas skarana przez los co nic ci w zyciu nie wychodzi i chcesz by inni mieli gorzej ja pracuje i wcale nie nazekam ze w polsce jest zle ... umiem przyzwyczaic sie do gospodarki wolnorynkowej ktora wlasnie na tym polega ze nie wszyscy musza pracowac ze jedni zarabia wiecej inni mniej im wieksza odpowiedzialnosc tym wieksze pieniadze ze sa zwiazki zawodowe ze mozna wywierac nacisk na pracodawce ze kazdy moze zalozyc wlasny interes ze mozna zarabiac wiele ale i byc biedota ze wszystko zlezy od nas samych ze jak ktos umie to cos osiagnie a jak ktos jest nieudacznikiem to cale zycie bedzie klepac biede skonczyla sie polska szlachecka ... ze kazdy chocby nie wiem jak biedny chcial miec najwiecej do gadania .... i nie czepiaj sie czeczenow ze tyle przestepst ... tylko pomysl .. po co place tyle podatkow na policje skoro ona nie umie nas ochronic tylko szuka wsrod naszych tych co nie podoba sie nam obecnosc czeczenow .... zeby policja zapewnila bezpieczenstwo wylapala tych przestepcow i albo ich posadzic albo deportowac nie byloby tego co chcesz ?? moze gdzies indziej szukac powodow zaistnialej sytuacji ? policja zamiast zapenic nam bezpieczenstwo lapie za to ze nie zapielem pasa w samochodzie i komu zrobilem tym krzywde ? kto na tym ucierpial ? niech pojda w miasto zobacza co sie dzieje ... i wtedy zmieniejszy sie liczba przestepst nie tylko wsrod czeczenow ale i polakow ... przyjma takie kobiety 150cm w kapeluszu 50 kilo wagi.. i jak ona bedzie walczyc z pijanym bandyta ... a place jej z podatkow tyle samo co takiem policjantow co ma 200cm wzrostu 130 kilo wagi i jak zlapie takiego bandziora to mu nie ucieknie ..... i jaki w tym sens ?
|
|
drzewko szczęscia - jesteś dziś po swojej dawce antydepresantów? Już napisałam - raz. Otoczyli mnie i chuchali śmierdzącym oddechem do ucha. Coś tam gadali po swojemu. Może ty czułabyś się wyróżniona, że tacy eleganccy mężczyźni (z dobrymi komórkami w skórach itd) zwrócili na ciebie uwagę. Dla mnie było to nieprzyjemne. Uważasz, że należy czekać aż zabiją z 10 osób? Nie będzie wtedy za późno? Nie trzeba mieć ran kłutych, żeby ich się bać. Aczkolwiek w Białymstoku dźgnęli gościa na dyskotece. A argumentów to brakuje temu śmiesznemu M_L - po kiego grzyba ciągle się chwali, że pracuje w McDonaldsie na zmywaku? Mnie nie obchodzi co on robi. Po co on atakuje mnie personalnie - co jego obchodzi moje życie? Imbecyl stara mi się wmówić, że jestem bezrobotna. Chyba lepiej wiem. Nie dyskutuję z burakami, którzy zamiast pisać o temacie to atakują personalnie. A na jego pytanie odpowiedziałam w 2 sekundy. On na moje pytania unika odpowiedzi.
|
|
kiedy zaatakowalem cie personalnie ? "Imbecyl stara mi się wmówić, że jestem bezrobotna. Chyba lepiej wiem. Nie dyskutuję z burakami, którzy zamiast pisać o temacie to atakują personalnie." pokazaujesz swoj brak kultury ... dobrze ze nie tacy ludzie żądza tym krajem kraj ma sie rozwijac a nie cofac do wiekow sredniowiecznych hehe maka to ja czasem odwiedzam ... a gdzie pracuje ... w silach zbrojnych naszego kraju .... nie wiem czy chcialabys pojechac na wojne .. zobaczyc jak tam ciekawie maja w tej czeczenii i zamienilabys sie z nimi
|
|
ja jestem za festynem z tej okazji to jak wyzwolenie od najeźdźców
|
|
""w silach zbrojnych naszego kraju .... no wlasnie przysiegales "...stac na strazy Konstytucji ..." Art. 31. 1. Wolność człowieka podlega ochronie prawnej. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. 3. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw. Art. 41. 1. Każdemu zapewnia się nietykalność osobistą i wolność osobistą. Pozbawienie lub ograniczenie wolności może nastąpić tylko na zasadach i w trybie określonych w ustawie. z ciebie taki zolnierz jak z koziej dupy armata 10 lat w 25 dywizji kawalerii powietznej i jak Bog mi swiadkiem wykorzystam to czego sie nauczylem i za co placili polscy podatnicy aby chronic nietykalnosc mojej rodziny lub swojej . jeżeli będę w pobliżu bez wahania pomogę innej osobie Na pohybel pisowi, na pohybel Jarkowi i zimnemu Lechowi, na pohybel kościołowi i rm, na pohybel skur.......
|
|
hmm o czym mowisz ? Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. a kto krzyczy by czeczenow przymuszac do odsniarzania i innych ? czy ja cos mowie przeciwko konstytucji ? to ze uwazam ze nalezy przestrzegac prawa ? ze uwazanie ludzi za przestepcow to trzeba im to udowodnic ... ze wszyscy powinni byc rowni wobec prawa ... ze nie mozna nikogo przymuszac do okreslonej pracy ze wzgledu na pochodzenie ze wolny rynek polega na tym ze prace znajduja przedsiebiorczy i ludzie z wyksztaceniem .... ze ludzie pracuja za tyle za ile im pasuje ... nikt nikomu nie kaze pracowac kazdy robi to dowolnie .... gdzie widzisz w tym lamanie konstytucji ? bo jaka to napasc "Otoczyli mnie i chuchali śmierdzącym oddechem do ucha. Coś tam gadali po swojemu." a od tego sa pewne organy w Polsce ktore powinny zapenic bezpieczenstwo .... o ile wiem chodzenie z nozem w Polsce nie jest zakazane a co nie jest zakazane jest dozwolone wiec nie wiem z kad ten lament .... to ze stoja na starym rynku i puki nic nikomu nie robia to tez jest przestepstwo?? w mnie w ploku mieszkala rodzina czeczenska i nic nikomu nie wadzila mieszkali to mieszkali .... raczej gorsi sa "rdzenni" mieszkancy .... czy ja cos mowie o nietykalnosci ? proste ze w razie ataku kazdy ma prawo sie bronic czy to przeciwko czeczenowi polakowi wlochowi czy kazdemu innemu ... czy napisalem ze bym nie pomogl ? tylko niewiem z kad te zale na forum ..... ze nie wiem czy ktos chcialby sie znalesc w warunkach dzialan wojennych bylem w Syrii Kosowie ... wybieram sie na Awganistan .... ten kto nie byl nie widzial nie wie jak tam jest ..... i wielkie halo maja ze stoja ... w czym oni sie roznia od naszych ...? jestem za tym by winnych karac ale wszystko zgodnie z obowiazujacym prawem...
|
|
" bylem w Syrii Kosowie ... wybieram sie na Awganistan ..." do bledow sie nie czepiam "ze nie wiem czy ktos chcialby sie znalesc w warunkach dzialan wojennych" " UNDOF Syria chlopcze siedziales gdzies na jakims odludnym posterunku i co robiles ? nic patrzyles sie w niebo albo patrzyles jak izraelskie merkavy cwicza Kosowo a jakim roku tam byles ? ze sie chwalisz moze juz bylo po calej imprezie a potem tylko siedziales na posterunku 2 misje ( 1 rok) w libanie 3 misje (1,5 roku) w iraku 1 misja (0,5 roku) w afganie ( wybieram sie na nastepna) tyle ze dwie ostatnie to prawdziwe misje bojowe tym sie moge pochwalic "ten kto nie byl nie widzial nie wie jak tam jest ....." chlopcze nie pitol mi tu farmazonach bo prawie nigdzie nie byles i prawie gowno widziales to co opisala magdalena316 to tylko wstep widze kolego ze nie potrafisz czytac i nie rozumiesz co jest napisane w Konstutucji i ustawach to jest ograniczenie swobody i naruszenie nietyklnosci cielesnej odzywasz sie bo nie byles w takiej sytuacji i jestem bardzo ciekawy jakbys zareagowal bedac na jej miejscu ? chlopie zdrętwiejesz ze strachu i nie ruszysz nawet palcem . dodam ze ze w tym momecie to nawet byc sie modlil ze papmersa nie zalozyles . Zycze ci z calego serca zebys jechal do afgana nauczysz sie co to starch jak do ciebie wali jakis hydraulik z RPG nie ma ludzi ktorzy sie nie boja bo starch to rzecz naturalna a jak sie nie boisz to jestes tylko miechem armatnim .A kto twierdzi ze sie nie boi ten jest idiota i glupcem "ale wiem chodzenie z nozem w Polsce nie jest zakazane a co nie jest zakazane jest dozwolone" jakbys sie na mnie natknal to inaczej bys mowil ja sie bronilem ty miales bron w tym przypadku bron biala i kto sie by wylumaczyl ? ja ze bronilem sie ( korzystam z prawa do samoobrony )? czy ty ze atakowales ?- dodam ze nie musialbys atakowac a i tak wszystko byloby przeciwko tobie wystarczy ze bys mial noz w kieszeni z zamiarem uzycia noza . ciezko sie z tego wytlumaczyc nie chce mi sie tu sypac artykulami z KK bo i tak bys beknal "ze wszyscy powinni byc rowni wobec prawa ..." wlasnie powinni a czy sa ( nawet w polsce polacy nie są rownii a nie mowiac o azylowcach to takie swiete krowy w obcym kraju) ???? oni dobrze wiedza sie maja azyl i policja im nic zrobic za bardzo nie moze. Na pohybel pisowi, na pohybel Jarkowi i zimnemu Lechowi, na pohybel kościołowi i rm, na pohybel skur.......
|
|
"w mnie w ploku mieszkala rodzina czeczenska i nic nikomu nie wadzila mieszkali to mieszkali .... raczej gorsi sa "rdzenni" mieszkancy ...." wyjatki tez sie zdarzaja Na pohybel pisowi, na pohybel Jarkowi i zimnemu Lechowi, na pohybel kościołowi i rm, na pohybel skur.......
|
|
Ty mi wyglądasz na typowego "mohera" ograniczonego. Nic nie można Ci przetłumaczyć, bo wbiłaś sobie w głowę coś co dla Ciebie jest już najświętszą racją. Dlaczego obrażasz _M_L_? To właśnie świadczy o Twoim totalnym ograniczeniu i o tym, że faktycznie chyba brak ci argumentów i uciekasz się w przemoc słowną. W którym miejscu napisał, że pracuje w Mc'u na zmywaku? Może po prostu Tobie się w życiu nie układa? Zmarnowałaś kilka szans, które dał Ci los i zazdrościsz mu teraz statusu społecznego? Stałaś się zwykłą zgorzkniałą babą... A o moje środki antydepresyjne się nie martw... Ważne, żebyś zażyła swoje. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
ALE MNIE ROZBAWILILES hahahhahahah juz dawno sie wynioslem z tego moherowego miasta nastepny sie odezwal ktory nigdy nosa nie wystawil za znak drogowy z napisem Lomza idz do koscialoa daj na tace i i budowe nastepnego bo jeszcze ich tam za malo Na pohybel pisowi, na pohybel Jarkowi i zimnemu Lechowi, na pohybel kościołowi i rm, na pohybel skur.......
|
|
jakich argumentow ? raczej tobie ich brakuje czyżbyś dalej świat oglądał przez pryzmat dzieciństwa i mieszkania u rodziców masz rodzine masz dzieci ? watpie ciekawe jakbys zareagowal jak twoja zona wraca ze spaceru z dzieckiem i mowi ze ja czeczeni zaczepiali nie zdarzylo sie to raz takie sa wakacje w rodzinnym miescie Na pohybel pisowi, na pohybel Jarkowi i zimnemu Lechowi, na pohybel kościołowi i rm, na pohybel skur.......
|
|
badyl530 wybacz, mój post nie był skierowany do Ciebie, tylko do magdaleny. I wierz mi, ze widziałam zapewne więcej świata niż ty i na tacę nie dam... ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
|
Autor: magdalena316 (---.anonymizer.ccc.de) To i w Niemczech atakują Cię Czeczeni ? Uspokój się , nie szalej. Festyn jak widać urządzicie sobie z ksenofobem co nazwał się adamosxx , tylko dylemat gdzie , w Polsce , czy w Niemczech.
|
|
magdalena jest w Polsce ale... Jest bardzo szczekata przez neta a w rzeczywistosci jest strasznym tchorzem. Mysle ze nie mozna traktowac powaznie jej argumentow. Pisze przez bramki proxy (jak to tchorz) wiec chyba sama zdaje sobie sprawe ze te bzdury ktore tu wypisuje sa nie zgodne z prawem... Gdybys chciala byc rzetelna i miala odwage bronic swoich racji to nie uzywalas bys bramek. A tak mysle ze jestes smarkata, byc moze zblizasz sie juz do konca gimnazjum... Nie masz zielonego pojecia o utrzymywaniu siebie czy rodziny i zapewne marzysz o pracy w mcDonaldzie na wakacje zeby miec kase na slodycze. Proponuje te bzdury ktore tu wypisuje wpuszczac jednym uchem a wypuszczac drugim.... _____________________________________________________ ![]()
|
|
na 500 przestępstw popełnionych od stycznia w Łomży tylko 5 podkreślam 5 popełniła mniejszość Czeczeńska... może CI się wydaje Magda tylko tak naprawdę Ty nic nie wiesz o życiu! nie rzucaj fałszywych oskarżeń bo Ci ludzie są bardziej w porządku niż nie jeden Polak... teraz już nikt nie pamięta co było podczas II Wojny Światowej jak inne kraje przyjmowały naszych uchodźców pod swój dach jak swojego obywatela nie mówiono o nich z pogardą pomagano nam dzięki temu teraz żyjesz w wolnym kraju, tym ludziom trzeba pomóc a nie odwracać się i udawać że wszystko jest w porządku!!! http://39c9.skroc.pl
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=mbrWqejzQZ0&feature=related
|
|
i po co sie kłócić jak jest wszystko jasne i proste, polacy niech żyją w polsce, a czeczeny w czeczenii. Wszyscy tu patrze operują inteligętnym językiem z pomocą google takim że chyba sami go nie rozumieją i szkół tu pewnie większość też nie ukończyła... większośc tu pewnie też ma ryj jak zlew, bo większośc tu ników wypowiada się co pare sekund na wszystkich tematach tego forum przez cały dzień przed komputerem, pójdzie lepiej do pracy, bo w domu na rencie długo nie pociągniecie.
|
|
człowieku zastanów się co mówisz;) http://39c9.skroc.pl
|
|
piorga - 500 przęspętstw w tym 5 popełnionych przez Czeczenów - podałeś dowód, że Czeczeni maja przestępczość we krwi. Weź pod uwagę, że w Łomży jest tylko ok 70 Czeczenów w wieku 18-30 lat, i pewnie z 20 000 łomzyniaków i okolicznych mieszkańców. Zatem Czeczeni popełniają o wiele więcej przestępstw niż Polacy, tyle, że jest mało Czeczenów i dlatego może się wydawać, że nie popełniają wielu przestępstw. Bardzo rzadka (nigdy) nie zgłasza się przypadków gdy Czeczeni zaczepiają Polaków (potrącą na chodniku - coś tam krzykną, otoczą kobietę i wystraszą ją - tego nikt nie zgłasza). Nie znasz historii - Czeczenia nigdy Polaków nie przyjęła. Polak w Czeczenii pewnie zostałby zabity - oni nienawidzą Chrześcijan. Polak będąc w gościach nie zachowuje się jakby był u siebie - jest grzeczny i pokorny (przynajmniej w czasie 2 wojny taki był). akasha - przykro mi to pisać, ale to Ty zachowujesz się jak tępa smarkula. - co cię obchodzi skąd magdalena pisze? Chcesz jej zrobić wjazd na chatę? Jeśli oskarżasz ją o łamanie prawa - pokaż w którym momencie to prawo złamała. Jakie znaczenie ma w dyskusji skąd ona pisze? W dyskusji mają znaczenie argumenty, a nie wycieczki osobiste (jakie czynił jej ML). To tobie brak argumentów - po prostu czepiasz się jakichś pramek. Po co? Co Cię obchodzi jej rodzina? To naprawde nie jest Twój problem. drzewko_szcześcia - noe chyba też nie jesteś partnerem do dyskusji - wyzywasz magdalenę od moherów (już używanie tego słowa dyskwalifikuje cię). TO M_L zaczął pierwszy obrażać magdalenę - ona się tylko broniła. Dlaczego nie pytasz, czemu M_L obrażał magdalenę? Totalne ograniczenie to atakowanie osoby a nie problemu w dyskusji. Ci Cie obchodzi prywatne życie magdaleny. To nie Twoja sprawa. Magdalena - brawo - wygrałaś dyskusję. Podałaś świetnne argumenty, których Twoi dyskutanci nie potrafili złamać. ML akasha drzewko - pewnie jesteście tak zajadli w swojej nienawiści, że nie zauważyliscie argumentów magdaleny - żadne z was się nie odnoisło do: 1#- Polacy nie są nic winni Czeczenom 2#- Polacy za granicą ciężko pracowali a nie dostawali zasiłków 3#- ten kto czuje dług wobec Czeczenów powinien sam go spłacać 4#- swoje zarobione pieniądze każdy powinien wydawać tak jak chce 5#- Nie jest normalną sytuacja gdy zdrowy silny Czeczen dostaje więcej zasiłku niż ciężko pracujący Polak 6#- Polacy mają prawo czuć się bezpiecznie 7#- Czeczeni popełniają więcej przestępsw - jest ich niewielu a były juz dwa porwania, dźgnięcie nożem - bardzo poważne przestępstwa, było rozbicie szyb w samochodzie i szereg drobnych bójek (łomżanie w tym czasie nie porwali nikogo a jest ich o wiele więcej (łomża liczy 60 000, mniejszość czeczenska - 1000 osób) 8#- magdalena nie czyniła wycieczek osobistych - to wy właziliście z brudnymi buciorami w jej życie, ona się broniła, dlatego nazwała M_L "imbecylem" - czy słusznie czy nie to inna sprawa. 9#- zmuszanie Czeczenów do odśnieżania? magda nic takiego nie pisała. Napisała, że powinni dostać pracę a nie pieniądze za darmo, bardzo słusznie - oni stoją nonstop na starym rynku a w tym czasie mogliby coś pożytecznego zrobić 10#- wszyscy powinni być równi wobec prawa - dlaczego Polak nie dostaje zasiłku (niektórzy dostają 340zł) a Czeczen zgarna aż 1400 zł miesięcznie 11#- muzułmanie w każdym kraju Europy, gdzie dostawali zasiłki teraz stanowią ogromny problem (Francja, Dania, Szwecja) nie pracują za to podpalają samochody - chcecie tego w Polsce? 12#- to że mamy złodziejski rząd i różne afery nie znaczy, że mamy tolerować każdą patologię 13#- ML - w jednym poscie piszesz, że są afery, że majątek państwowy jest wyprzedawany za bezcen, w drugim piszesz, że nie można bezpodstawnie oskarżać - trzeba udowodnić. Udowodnij zatem, że rząd kradne, że są afery. Jak narazie toczące się procesy uniewinniały wszystkich bohaterów afer. Zatem po co piszesz brednie? Jeśli któreś z politpoprawnych chce podyskutować to bardzo chętnie podyskutuję, ale - nie róbcie mi osobistych wycieczek - moje życie prywatne to moja sprawa, to czy pracuję czy nie to moja sprawa, to czy siedzę przed kompem czy nie to moja sprawa, to czy piszę z Niemiec czy z Kongo to moja sprawa, to czy mie się w życiu układa - to moja sprawa. O moim zyciu nie chce z wami rozmawiać, chętnie poznam, natomiast, wasze argumenty odnoście Czeczenów. Jaką macie odpowiedź na te argumenty, które wymieniłem od myślników? ML, akasha drzewko i inni obrońcy Czeczenów - zauważcie, że jesteście Polakami i to naszą stronę powinniście trzymać. Gwarantuję Wam, że za granicą nie moglibyście liczyć na pomoc Muzułmanów (dopoki nie przeszlibyście na Islam), co prawda, Polak Polakowi też noż w plecy może wbić, ale na tym forum nikt was nie atakuje, jesteśmy po tej samej stronie. Dlaczego sączycie jad? Skąd w was tyle nienawiści? Chętnie poznam Waszą odpowiedź na moje argumenty (konkretnie i na temat). Nie czyńcie atakjów osobistych - moje życie osobiste to naprawdę nie wasza sprawa. Odnieście się jasno i konkretnie do argumentów. Pozdrawiam.
|
|
I jeszcze jedno - napiszcie, dlaczego wyzywacie normalnych ludzi od rasistów i ksenofobów. Ksenofobia byłaby wtedy gdybyśmy bali się obcych - Czeczeni siedzą w Łomży (siedzą i leżą, na pewnie nie pracują) juz 7 lat - NIE SĄ OBCY. Ksenofobia byłaby wtedy, gdyby ludzie protestowali przeciw sprowadzeniu obcych, których jeszcze nie znają - my już Czeczenów znamy. Rasizm byłby gdybyśmy pisali WHITE POWER, PRECZ Z CZARNYM, DOKOPAC Żółtkom. My nie jesteśmy rasistami, Chińczycy w Łomży nam nie przeskadzają, czarni (jeśli jacyś są) też nie. A CZeczen należy do rasy białej.
|
|
Osobiście dla mnie ich pobyt mi nie przeszkadza. Ich wygonić czy wysiedlić to tak jakby z innych krajów powypędzać Polaków, ale czy ktremr polakowi za granicą przysługują na ładne oczy większe zasiłki i prawa jak obywatelowi, który płaci na nich podatki? W tym kraju prawo zawsze było na bakier, a najlepiej naszym rządom żerować na ludziach, którzy przynoszą dochód a później publikować i się chwalić jacy to oni są cool, więc dla mnie w następnej kadencji możecie popierać nawet Czeczena, oby nie kolejnego złodzieja politycznego, bo tych nie brakuje. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
jak wam źle to wy się stąd wynieście....najprościej to uczepić się biednego człowieka. My nie chcemy w mieście rasistów!!!!!! Chcemy normalnie zyć, pracować a nawet kolegować. Miejsca tu jest dość dla wszystkich. Pozdrawiam wszystkich, wesołych świąt!!!
|
|
dokładnie, zgadzam się, rasizm won!!! miejsca starczy dla wszystkich
|
|
Dalej się czepiacie czeczenów?? Banda frajerów nie potrafiąca sobie znaleźć pracy czy miejsca. Mnie ciekawi czemu w Polsce taka rodzinna atmosfera między ruskim ,a czeczenem.Pewnie interesy. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Hah, właśnie przeczytałem wszystkie wasze posty. Najbardziej dziwi mnie podejście Polak - dobry, uczciwy, sumienny / Czeczen - złodziej, bandyta, nożownik, który zaczepia ludzi na ulicach, bo nie ma nic innego do roboty - i wszyscy są tacy sami! Sam osobiście bardziej obawiam się idąc osiedlami nocą, że dostanę po łbie od młodych rodaków spod bloków niż Czeczena na mieście. Mam pomysł. Może tak weźmy pod lupę któreś osiedle i chłopaków podpierających tam bloki - będziemy patrzeć czym się zajmują, czy aby każdy z nich ma pracę, zliczymy ich wykroczenia i przestępstwa a na końcu przesiedlimy gdzieś w lubuskie! Nie będą mi tu stać "nieroby, które do niczego w życiu nie dojdą" pod blokiem i "nagabywać" jeszcze na moim podwórku! (wykorzystałem słowa, które padły w rozmowie wyżej :)) Zacznijmy przesiedlać takich Polaków! :D
|
|
to daj tym chłopakom z pod bloków pracę cycu
|
|
No to odbijmy piłkę - dajmy pracę Czeczenom.
|
|
ty to musisz być jakimś ciężkim frajerem, żeby się bać na własnym podwórku czeczyczenczycom to ja mogę dać miotłę do czynów społecznych, a nie mi tu robotę odbierać której i tak nie mam albo mogą też robić tam co 800 złotych płacą i pracodawca zapomina że jesteś człowiekiem
|
|
Napisałem "bardziej się obawiam" a nie "boję się", pomiędzy tymi sformułowaniami jest pewna różnica. Chciałem przez to powiedzieć, że ryzyko jest większe. Jeśli nie masz roboty, to jej poszukaj, a jeśli zgarnął ci ją ktokolwiek, Czeczen, Wietnamczyk czy jeszcze ktoś inny - to znaczy, że był lepszy od ciebie. A jeśli jej nie szukasz to pisz mi tu, że ktoś ci ją zabiera i dlatego jej nie masz. Taka to już chyba polska domena, że wszyscy siedzą sfrustrowani i obrzucają wszystko i wszystkich dookoła, zamiast się ogarnąć i zrobić coś ze sobą. Ja osobiście, będąc kiedyś w przyszłości pracodawcą, wolałbym zatrudnić lojalnego i pracowitego obcokrajowca niż wiecznie narzekającego, leniwego Polaka. Pozdrawiam.
|
|
tylko kolegów z osiedla nie zatrudniaj bo cie jeszcze zgwałcą :) szukam, ale niestety moja matka nie pracuje w kadrach no a lepszy to chyba nie będę bo rodakowi państwo nie pomaga, a tym bardziej nie da na tacy, tak jak tym lepszym.
|
|
Cash - to żeś mnie rozbawił - uważasz, że Czeczen (jakikolwiek) jest pracowity i nie leniwy - no to zatrudnij Czeczena - powiesz mu , że coś źle zrobił to ci zęby wybiją. Politycznie poprawni podkulili ogonki - żaden nie odpowiedział na punkty wymienione przez Protagorasa.
|
|
Tego nie powiedziałem, powiedziałem natomiast, że mając do wyboru polaka i obcokrajowca, wybrałbym osobę bardziej kompetentną. Nikogo nie wrzucam (tak jak wy) do jednego wora, Polaków do jednego, a Czeczenów do drugiego, bo w jednej jak i drugiej społeczności znajdziemy ludzi porządnych jak i tych o gorszej reputacji. Nie licytujmy się po której stronie jest ich więcej.
|
|
Zaden nie odpowiedzial poniewaz jestescie ograniczeni umyslowo i niestety dyskusja z wami nie ma zadnego sensu. Musialabym sie znizyc do waszego poziomu a z szacunku do siebie tego nie zrobie. Wydaje wam sie ze wyciagacie tu zabojcze argumenty ale prawda jest taka ze nie macie zadnych argumentow. Staracie sie wygnac czeczenow z lomzy bo we francji sa zamieszki.... Argument nie do zbicia... Gratuluje.... Poza tym sluchac sie nie da tego jeczenia: - niech ida do roboty a nie kase za nic dostaja! Po czym nastepuje: - niech mi nie zabieraja pracy ktorej i tak nie ma! Poczytajcie to moze w koncu zauwzycie jacy jestescie zalosni.... Praca jest ale nie dostanie sie jej siedzac przed komputerem na tlustej dupie. Samo czytanie ogloszen nie wystarczy trzeba tez rozhustac wyhodowane sadlo i potoczyc sie w miasto i popytac o prace.... I nie potrzeba do tego mamy w kadrach... Wystarczylo sie uczyc i teraz z praca nie bylo by problemu.... Ale patrzac na takiego np Czesia to tez wolalabym zatrudnic czeczena.... _____________________________________________________ ![]()
|
|
to nie jest rasizm to jest bronienie swoich własnych interesów i potrzeby bezpieczeństwa wobec wojującego islamu. Ten jest głupcem kto sądzi ,że w przypadku czeczenów mamy do czynienia z miłującymi pokój ludżmi. Wcześniej czy pożniej stworza potencjalne zagrożenie ze względu na fakt ,że ich religja nie toleruje i nigdy nie będzie tolerować ludzi innej wiary. Bimbo
|
|
Cash - masz rację - wśród Czeczenów też są uczciwi ludzie a wśród Polaków tępi kretyni tylko te proporcje ... Całe sedno tkwi w proporcjach - wśród Polaków ok 10 % to pasożyty pijaki i gówniarstwo spod znaku JP, wśród Czeczenów 95% to cwaniaki i agresywne darmozjady. Czytałam artykuł w Wybiórczej -tradycyjnie broniącej agresywych pasożytów. Autor oczywiście bronił, że ludzie są różni, że Polacy też, że się należy itp. Dotarł do rodziny czeczeńskiej gdzie oboje pracowali - (i kobieta i mężczyzna!!!!) - to był powód dla którego uznał, że Czeczeni to pracowici ludzie. Jednak przyznał uczciwie, że takich rodzin nie ma wiele cytat "w całym Białymstoku, rodziny które sobie radzą samodzielnie można policzyć na palcach jednej ręki". Artykuł był o Łomży - czemu takiej rodziny szukał aż w Białymstoku? Czy w łomży wśród 1000 Czeczenów nie ma ani jednej uczciwej rodziny? Pewnie nie ma. akasha - w każdym komentarzy pokazujesz swój poziom - a raczej jego brak - potrafisz tylko obrażać ludzi a zionąć jadem. Nie potrafisz dyskutować i odnieść się do argumentów. Nosisz głowę w chmurach a tak naprawdę nie reprezentujesz sobą więcej niż przeciętny Czeczen. Takich Polaków nietoleruję. Popatrz za granicą - Włosi trzymają się razem, Meksykańcy też. Pobij jednego Murzyna, zaraz zjawi się 20 jego "braci". Wietnamczycy - jeden za drugim skoczy w ogień. A Polacy - zawsze trafi się taki smoleń, czy taka akasha, która nóż w plecy wbije. Która nienawidzi Polaków, woli trzymać z obcymi niż ze swoimi. Stąd Polacy mają taką opinię za granicą przez takich popapranych ludzi, którzy srają na własną tożsamość narodową. I teraz odpowiem na tę skromniutką merytoryczną cześć twojego posta. - dlaczego sądzisz, że u nas będzie inaczej niż we Francji? 30 lat temu we Francji działo się to co dziej się u nas teraz - powolny napływ Muslimów, głosy rozsądku tłumione przez wrzaski mulitikulti, oskarżenia o rasizm. Gratulujesz, czyli przyznajesz, że nie potrafisz zbić tego argumentu? Jeśli potrafisz to przedstaw przesłanki sugerujące, że u nas nie będzie palenia samochodów. - czytaj uważnie - ja nigdy nie pisałam, że ktoś mi zabiera pracę, wręcz przeciwnie - chętnie zatrudniłabym Czeczena do skopania ogródka czy coś w tym stylu.
|
|
magdalenko... juz w innym poscie napisalam ze nie ma we mnie ani ciut nienawisci... i nie zamierzam wbijac nikomu noza w plecy ani w zadna inna czesc ciala.. ani polakowi ani czeczenowi ani turkowi czy murzynowi ani nikomu innemu. Bardziej bym sie obawiala ciebie:) Nie wysuwam zadnych argumentow poniewaz z wami i tak nie ma dyskusji. Szkoda czasu i nerwow:) Jak wam sie argumenty koncza zaczynacie na kogos naskakiwac i wyzywac go:) Ja nie uwazam tego za dyskusje:) A co do twoich pogladow tych odnosnie obcokrajowcow i tych ktore ujawnilas w temacie o samotnych matkach... Mam nadzieje ze kiedys wydarzy sie w twoim zyciu cos co je zmieni:) I nie pisz zaraz ze zycze ci czegos zlego bo tak nie jest:) Moze wydarzyc sie cos dobrego co pozwoli ci inaczej spojrzec na swiat:) Pozdrawiam:) _____________________________________________________ ![]()
|
|
... jestem za nacjonalizmem, czeczeni do czeczeni. Polacy do Polski... tylko szkoda ze wtedy by sie okazało że nasz kraj byłby minimum o 5 mln ludzi większy. Oj to wtedy by było przestępstw i to z bratniej ręki. I pomyśleć że na podobne tematy na forum są narażeni nasi rodacy w innych krajach, gdzie oni sa imigrantami... jak to sie mówi punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
|
|
akasha "Zaden nie odpowiedzial poniewaz jestescie ograniczeni umyslowo i niestety dyskusja z wami nie ma zadnego sensu" i tak dalej się udzielasz pryszczata okularnico :) chodziłem roboty szukałem i nie pier*dol kto co robi chyba że masz szklaną kule wiedźmo bagienna a jęczenia to twoja wiocha słucha jak się wszystkie psy z okolicy do ciebie zlecą i tu się chyba czyta, a nie słucha feministo z wąsem
|
|
W skrzynce z jabłkami leży jedno jabłko zgnite. Żeby ocalić resztę jabłek trzeba wyrzucić/odstawić te zgnite by ocalić dobre. Krótko i na temat.! Ktoś narobi dzieci i siedzi sobie w domu ogląda mecz z piwkiem a ja mam na te dzieci płacić.? Nie.!!
|
|
Po podjętym stanowisku Rady Miasta , z Czeczenami nie będziemy się żegnać. Jest to przyzwolenie na dalszą działalność Zajazdu Zacisze jako azyl dla uchodźców.
|
|
Czesiu widac nie grzeszysz rozumkiem (co widac po twoich postach) i stad problemy ze znalezieniem pracy... _____________________________________________________ ![]()
|
|
czy są i gdzie można wpisac się na listę o zamknięcie ośrodka dla uchodzćów w łomży - prosze o informację Bimbo
|
|
głupia babo se chyba chłopa nie możesz znaleźć i masz przeje*bane życie, tylko kula ci została i psy powsinogi
|
|
Protagoras #- Nie jest normalną sytuacja gdy zdrowy silny Czeczen dostaje więcej zasiłku niż ciężko pracujący Polak 6#- Polacy mają prawo czuć się bezpiecznie zgadzam się z tymi twierdzeniami, ale to chyba wina rządu, że takie prawo zostało ustanowione. Powinni dostawać zasiłki podobne do Polaków, wtedy nikomu by to nie przeszkadzało, że siedzą w Polsce. Jeśli obywatel Czeczenii popełniłby przestępstwo powinien być wydalony z naszego kraju (tak jak traktowano kiedyś Polaków w Niemczech). Osobiście nic do nich nie mam i nie przeszkadzają mi zupełnie. Normalne społeczeństwo jak każde inne. Mają prawo do życia w normalnym świecie.
|
|
adam123 - oczywiście, że to wina rządu. To rząd zgodził się na wejście do UE, do Schengen - a co za tym idzie zobowiązał się do wypłacania zasiłków agresywnym pasożytom i zgodził się na napływ brudasów. To rząd zapewne niedługo zgodzi się na przyjęcie Muzułmanów z Francji i innych państw, które sobie już nie radzą z inwazją agresywnych brodaczy. To rząd prowadzi błędną politykę, ale to nie powoduję, że nie mamy prawa o tym problemie rozmawiać i domagać się zaprzestania karmienia troli w naszym mieście. To, że tu piszemy nie znaczy, że liczymy na to, że Czeczeni się zreflektują "aha - nie lubią nas tu. Oddajmy beemki, najnowsze telefony i skórzane kurtki, które kupiliśmy za zasiłki i wyjedźmy". Oni będą tu siedzieli tak długo jak długo rząd będzie i dawał ogromną kasę, mieszkanie, jedzenie. Wystarczyłoby skończyć z socjalizmem a sami by stąd wyjechali. akasha - szkoda, że w dyskusji nie potrafisz używac argumentów a zamiast nich obrażasz swoich rozmówców.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |