niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bezpieczne dzielnice...

Może rozwiniemy na forum temat bezpiecznych miejsc w Łomży lub niebezpiecznych (chodzi mi o napaści , włamania, pobicia).
Kto, gdzie, kiedy i co z tym zrobić

Tomek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bezpieczne dzielnice...

Niebezpiecznie, a właściwie nieprzyjemnie jest na Księcia Janusza w okolicach "centrum" tej ulicy czyli przy bloku 23. Są tam dwa pubu, kafejka. Jak towarzystwo opuszcza lokale to robi to bardzo głośno. Część zwłaszcza małolatów chowa się pod filarami segmentu mieszkalno-usługowego. Teraz to jeszcze idzie wytrzymać, bo okna w domu zamknięte. Gorzej latem. Najbezpieczniej jest moim zdaniem na głównym placy na skate parku. Siedzą tam malolaty, ale często przyjeżdża patrol i jest w miarę spokój.

A kamery nie pomagają ?

Toż tam na rogu jest kamera, interwencja lub działanie profilaktyczne powinno nastąpić w miarę szybko. Ktoś w centrum monitoringu czuwa i w razie potrzeby podjąłby stosowne działania. Zdzichu chyba jesteś przewrażliwiony.

heniek

A propos bezpieczeństwa w naszym mieście - czy sądzicie, że odstraszyło by trochę łobuzów (szczególnie na progu sezonu), gdyby nasi "niebiescy" wypuścili tę swoją specekipę?

Nie wiem czy działają czy nie. W przypadku zadymy zawsze trzeba dzwonić po policję. Nie jestem przewrażliwiony, tylko czasami w nocy chce mi się spać, a klienci pubów nie pozwalają mi na to.

Właniesnie mam zamiar sie przeprowadzić do centrum, czy tam jest spokój

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org