czwartek, 01 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
DH w Lomzy

Witam, gdzie w Lomzy mozna probowac DownHillu?
Jakie miejsca polecacie?
Jest moze jakis tor ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: DH w Lomzy

sprobuj zjechać z Bony tylko zdejmij hamulce lepsza frajda ;D

Nie ma miejsc a tym bardziej toru, można popróbować w okolicach Bony, ale rewelacji nie będzie.
Mam nadzieję, że masz porządny rower na odpowiednich częściach a nie pseudofulla za 500, 1000 czy 2000 zł bo to się zaraz rozleci, a z Ciebie nic nie zostanie.

Rower jakis mam, nie jest full, ale amortyzowana rama amor tez nie najgorszy i jakos sie trzyma.
Nie mam zamiaru skakac na 5 metrow, a skoki do 2 napewno wytrzyma.
A Wy jestescie fanami DH?

http://allegro.pl/item967647904_super_rower_giant_faith_3_m_full_okazja_dh_fr.html
zaopatrz się w sprzęt i wtedy będziemy rozmawiać, bo kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz. To nie jest zwykła odmiana kolarstwa (jeśli w ogóle możemy tu o tym mówić). Bez dobrego sprzętu ani rusz.
Napisz co posiadasz!

Skoki z 2 metrów wytrzyma? Dam sobie rękę uciąć że drugi skok z metra i rama połamana, podobnie amor a Ty w szpitalu lub kostnicy.

Tymbardziej utrzymujesz mnie w przekonaniu, że nie masz pojęcia o czym piszesz.

i coś dla Ciebie

http://www.youtube.com/watch?v=STSRb4q3oB4

Rower, ktory podales jest sredniej klasy, jest w cenie w jakiej planuje kupic sama rame.
Rowerem skakalem z ok. 1.5m i wytrzymal wiec podejrzewam, ze i 2m da rade.
Nie bede opisywal mojego roweru bo na dzien dzisiejjszy jest slaby ale do wakacji mam zamiar go zrobic dobrze.

Opisz lepiej swoj rower.

Na jakiej podstawie osadzasz moja wiedze?
Nawet nigdy nie rozmawialismy ze soba.

po tym:
"Rower jakiś mam, nie jest full, ale amortyzowana rama amor tez nie najgorszy i jakoś sie trzyma."

"jakiś", "jakoś" - nie ma to jak precyzja i obeznanie w temacie

ja mam lekki rower do XC, więc nie mam co się tutaj rozpisywać, bo nie o XC jest temat.

Rower podałem średniej klasy, bo raz że nie chcę szpanować tutaj rowerami po kilkadziesiąt tysięcy, a po drugie u nas nie ma terenów pod takie maszyny, więc po co?

Nie odpowiedziales na jakiej podstawie mowisz mi, ze nic nie wiem o tym sporcie.

to widzę, że nie umiesz wyciągać wniosków z tekstu czytanego.

"po tym:
"Rower jakiś mam, nie jest full, ale amortyzowana rama amor tez nie najgorszy i jakoś sie trzyma."

"jakiś", "jakoś" - nie ma to jak precyzja i obeznanie w temacie"

Heh wg mnie to nie sa podstawy by wydac werdykt o jakiejs osobie...
Normalna osoba domysli sie o tym, ze rower jest cienki a "jakos" i "jakis" to po to by nie opisywac dokladnie.
A jezeli chcesz chcesz wiedziec to przedni amor do XC, a rama jest w stanie zniesc przeciazenia w xc.
Mozna wywnioskowac, ze nie masz zbyt wielu lat i poprostu chcesz poszpnowac wiedza zdobyta przed chwila.

Coraz bardziej utwierdzam się w opinii, że jesteś kompletnym nowicjuszem.
Akurat ramy do XC znoszą najmniejsze przeciążenia i można najszybciej je połamać, bo mają być przede wszystkim lekkie, a nie służyć do skakania.
Mam SIDa i jest to typowy amor do XC, który również przy skoku z metra pewnie by się połamał...

I pokazujesz kto tu ma pojecie o temacie.
"Rower górski do XC powinien być lekki i sztywny, aby podjazdy można było pokonywać jak najszybciej (rowery najwyższej klasy osiągają wagę ok. 7-9 kg). Sprzęt musi być także bardzoWYTRZYMALY i zwrotny, tak aby płynnie pokonywać zjazdy i techniczne odcinki trasy"
Cross country to nie tylko jazda po prostej to skoki, omijanie przeszkod i wiele innych rzeczy, i musza znosic duze przeciazenia.
Twoj rower to pewnie rower z Tesco wartosci 300 zl z napisem XC, wiec nie dziwne, ze przy metrze by poszedl. Ja moim skakalem na wys. 1.5m i zniosl bez problemu ladowanie...
Najmniejsze przeciazenia to znosza kolarzowki a nie rowery typu CC.

kolego, musi być jak najlepszy stosunek masy do wytrzymałości, przy czym w Xc bardziej stawia się na to pierwsze. Nie jesteś w ogóle oczytany, bo potrafisz wstawiać tylko cytaty ze źródeł zewnętrznych. Poczytaj różne książki fachowe jak i opinie z forów ogólnopolskich i międzynarodowych i wtedy będziemy mogli podjąć konstruktywną dyskusję.

Podejmujemy tu rozmowę na temat rowerów górskich, a nie szosowych więc w odniesieniu do nich pisałem mój poprzedni temat.

Nie zamierzam chwalić się za ile złożyłem moje dwa rowery, bo by Ci szczena opadła, ale powodzenia Tobie życzę, bo Ty przy którymś skoku po prostu zrobisz sobie coś złego i tyle będziesz miał z tego wymądrzania się.

Dobra nie mam ochoty sie z Toba klocic, niech bedzie na Twoje, fakt nie mialem nigdy drogiego roweru, ale wg mnie to nie ma nic do rzeczy, czytam forum dh-zone.com i stamtad pochodzi glownie moja wiedza.
Nie bede odpisywal na Twojego posta bo nie ma sensu, Ty wiesz lepiej.
Nie wiem co ma wspolnego cena roweru zlozonego do wiedzy, ale niech Ci bedzie.
Pozdrawiam.

Skoro tak czytasz te forum to powinieneś wiedzieć, że cena w tym przypadku idzie zdecydowanie razem z jakością. Koniec z mojej strony.
Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

praca
Przyjmę pomocnika na tynki, daję umowę o pracę.
tel. 517020792
różne
Sprzedam 50 pustaków po 1 zł, bramę garażową 2 skrzydłową, rynny nowe ocynkowane 60szt, beczkę podłużną 600l, 2 rowery kolarzówki i 15 okien z demontażu.
tel. 501535683
różne
Huśtawkę ogrodową wraz z siedziskiem sprzedam, ok. Łomży.
tel. 667246306
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org