Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowy sklep - bezprawne użycie wizerunku ? |
Dzisiaj w swojej skrzynce zalazłem ulotkę nowo powstającego sklepu odzieżowego. Nazwa nie ważna nie chodzi o reklamę. Na ulotce jest zdjęcie dziewczyn z zespołu, girlsband-u THE SATURDAYS Nie wierzę, że zespół wyraził zgodę na promowanie sklepu odzieżowego w Łomży, bo jeśli nie wyraził zgody to jest to bezprawne użycie wizerunku do celów komercyjnych. Zagrożone oczywiście sankcjami karnymi. Napisał bym to do właściciela, ale na ulotce nie ma danych kontaktowych. Pozdrawiam i życzę sukcesów :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowy sklep - bezprawne użycie wizerunku ? |
A ty nie masz chyba większych problemów :-) tylko takie głupie posty zakładasz,kogo to obchodzi że jakiś sklep sobie coś tam użył...a może akurat ma zgodę na użycie wizerunku skąd możesz wiedzieć,to tylko zaśmiecanie tego forum które i tak już jest dostatecznie zaśmiecone tematami o kebabach albo która kiełbasa lepsza.... tyle w temacie..... Pozdrawiam
|
|
obronca prawa sie znalazl:)zawsze zyjesz wg przepisow?? Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
cały czas, całe życie :)
|
|
Jeśli sesja zdjęciowa była komercyjna i fotograf ma umowę - więc może dawać/sprzedać zdjęcia i do sklepu z odzieżą , butami - kebabem czy czym tam chce. A może zespół wyraził zgodę?
|
|
A ja się ciesze, że ludzie dostrzegają takie rzeczy. Chcemy żyć w państwie prawa to miejmy jego świadomość i je przestrzegajmy. Zdjęcia nie widziałem ale faktem jest, że można opublikować wizerunek osoby publicznej bez jej zgody, gdy został on utrwalony w związku z wykonywanym przez nią zawodem.
|
|
ty chcesz zeby Polska byla panstwem prawa???marzenia scietej glowy.czlowieku na jakim ty swiecie zyjesz??najpierw to by sie musieli do dupy wszystkim przkretom dobrac -ale jak to zrobia to w polsce same emeryty zostana juz wogle.:) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
|
Interesuje mnie tylko czy łomżyński przedsiębiorca podpisał umowę z The Saturdays, bo jeśli tak to trzeba się tylko cieszyć, że łomżyńskie sklepy reklamowane są przez celebrytów. o zadnej babi nic nie wiem, ale wszystko jest okey dopóki na jajkach nie ma wizerunku np. Obamy hehe
|
|
ale ty masz nei ruwno pod sufitem ![]()
|
|
ić stond !
|
|
pleasurmexC18 co cie obchodzi czy podpisal umowe czy nie.nie uwazasz ze to nie jest twoj problem??? czep sie moze tego ze chodniki sa nie poodsniezane na wikszosci osiedli.wyslij petycje do spoldzielni:) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Mam to ulotkę,wiecie dokładniej gdzie ten sklep otworzo ?
|
|
Katrina102 naucz sie pisac sierotoooooooo
|
|
A jak się nazywa tan sklep?
|
|
LUDZIE POZAGRYZATA SIE. Najważniejsze by komuś dowalić . BRAWO. ?
|
|
"Konfident, Sprzedawczyk – osoba lubiana, miła, uczynna, zawsze można na niego liczyć. Wzorowy obywatel. Życiowy cel konfidenta to podpierdolić jak największą liczbę ludzi dzięki czemu jest on niesamowicie popularny i kochany, a że miłość bywa brutalna to często zdarza się, że zostaje przyjacielsko skopany, zrzucony ze schodów, ukrzyżowany." ![]() _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
Ja się nie znam i bym nie powiedział że one są z zespołu jakiegoś ,bardziej że jakieś nowe galerianki :) a ty chłopie patrze światowy wszystko wychwycisz.
|
|
Kto mądrzejszy to zrozumiał, że nie chodzi o donoszenie, a o dyskusję na temat używania cudzej własności. Większość forumowiczów widać nie ma nic przeciwko, aby ktoś zarabiał pieniądze na ich wizerunku. Trochę chyba za ambitny temat jak na ten Hyde park. Pozdrawiam ludzi z owego sklepu i życzę sukcesów, bo jednak każdy przejaw przedsiębiorczości w tym mieście trzeba pielęgnować.
|
|
idz sie utop do narwi czleku bez muzgu!!!!!
|
|
Co tak na niego wsiadacie? Ma racje. A martuchnam jest chyba wlascicielka tego sklepu bo gdyby mogla to by zagryzla... _____________________________________________________ ![]()
|
|
a jachcialem uprzejmie doniesc ze moj sasiad to na pewno zlodziej i oszust bo kupil sobie nowy samochod.dziekuje.
|
|
widziałam ;)
|
|
i jak wrazenia? kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
C18 nie lubisz jak uzywaja cudzej wlasnosci? To przejrzyj swoj komputer, znajdziesz tam na pewno troche cudzej wlasnosci za ktorej uzywanie nie zaplaciles ani grosza... podejrzewam ze od systemu zaczynajac ;o))
|
|
|
PleasurmexC18 ok pisz sobie co chcesz,ale nie na tym forum!!Dobrze wiesz ze zaglada tu policja i prokuratura,a dzieki Twojej ciekawosci ktos moze miec goraco przy d...e
|
|
Koniec końców od tego te służby są ;)
|
|
Autor: rolnik69 (82.139.163.---) Data: 10-02-10 14:14 PleasurmexC18 ok pisz sobie co chcesz,ale nie na tym forum!!Dobrze wiesz ze zaglada tu policja i prokuratura,a dzieki Twojej ciekawosci ktos moze miec goraco przy d...e Jesteśmy tu monitorowani jako jednostki potencjalnie zagrażające sielankowej, wspaniałej i pieczołowicie dopracowanej strukturze systemu społecznego, którą stworzyli nam nasi lokalni oraz stołeczni włodarze. _____________________ one track, one thruth. ![]() the thruth tracker
|
|
A ja do twórcy tego tematu powiem tyle. ORMO żyje ORMO czuwa ORMO życie nam zatruwa. Tak tak konfidencie. Cokolwiek by się nie działo to skarż się na każdego co ma lepiej od Ciebie. Zakładam że słabo w życiu Ci się wiedzie jeśli masz czas na pisanie do kogoś o to tym czy ma do jakiegoś zdjęcia prawa autorskie :-) A jak Kaufland rozdaje gazetki to też się dowiedz czy aby na pewno mają prawa do zdjęć kiełbasy którą reklamują ! Pamiętaj o tym ! :-)
|
|
Nie ma się co gorączkować Panie i Panowie. Nie wiadomo tak do końca kto tu winien. Właściciel sklepu, grafik, czy drukarnia? Fakt jest za to jeden: kradzież nie popłaca i co tu mają do tego Wasze stwierdzenia na temat ludzkiej zawiści. Jak się nie umie interesu prowadzić to komornik go szybko zlicytuje. Ktoś inny otworzy podobny. Może będzie reklamowany przez urocze łomżyńskie dziewczyny, które dostaną za udostępnienie swoich fotek sowite wynagrodzenie. ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
ręce opadają....
|
|
Straszycie ludzi policją a fakt jest taki, że tego typu przestępstwa są ścigane z powództwa cywilnego. Nikogo nie oskarżyłem o kradzież, więc nazywanie mnie konfidentem traktuje jako niezrozumienie tematu. Pisząc bardziej przystępnie dla "moich oszczerców", załóżmy taką opcję, w której jesteście urzędnikami państwowymi i na stronie urzędu są opublikowane wasze zdjęcia. Pewna firma bez konsultacji z wami używa owych zdjęć w kampanii reklamowej promującej lek na pryszcze. Jeśli wam się to spodoba to możecie upomnieć się do owej firmy o opłatę za korzystanie z waszych zdjęć lub też wywalczyć odszkodowanie przed sądem cywilnym za bezprawne użycie waszego wizerunku. No, ale nie możecie tego zrobić, bo będziecie pomówieni o donosicielstwo oraz określone jako osoby, którym nie powiodło się w życiu. Z drugiej zaś strony cieszy mnie mała ilość merytorycznych odpowiedzi, ponieważ potwierdza to badania statystyczne twierdzące, ze 75 % społeczeństwa to osoby nieładnie mówiąc po prostu głupie. Jak już wcześniej pisałem właścicielowi sklepu życzę wszystkiego dobrego w interesach, a moje wypowiedzi nie miały celu szkalowania pana/pani osoby jak i interesu.
|
|
PleasuremexC18 bardzo głupio się tłumaczysz. Zakładając ten post myślałeś, że wielu cię poprze i razem napiszecie donos na policję a ty położysz się spać z przeświadczeniem, że dobrze spędziłeś dzień (czyt. dojebałeś komuś aby za dobrze mu nie było). Jednak ku mej radości zostałeś zjechany za konfidenckie aspiracje i może następnym razem się trochę zastanowisz zanim kogoś oskarżysz. Pamiętajmy głupotę należy piętnować!!!! ![]()
|
|
swoją wypowiedzią potwierdzasz tylko moje poprzednie spostrzeżenia :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |