środa, 26 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pyton królewski

Mój pyton ma półtora roku i pierwszy raz nie chce jeść już 20 dni ,czy jest to oznaka choroby ,czy może to normalne zachowanie ,dodam że tydzień temu miał wylinkę. Co powinnam zrobić; może ktoś z was miał podobny problem do tej pory jadł co10 dni jednego szczurka

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pyton królewski

To normalne zachowanie. Robi sobie miejsce w brzuszku na większy posiłek. Muszę dodawać, że ten posiłek to ty? :P

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Większe doświadczenie mam z ptasznikami,ale wydaje mi się że nie masz się czego obawiać,zwłaszcza że jest po wylince. www.egzotica.pl na tym forum wypowiada się dużo osób mających bardzo duże doświadczenie z wężami,szybko odpowiedzą ci co może być przyczyną.

Taki temat powinnaś założyć na forum o takowych wężach tam na pewno szybciej i treściwiej uzyskasz pomoc,nie sądzę ażeby ktoś z forumowiczów miał takowego pupila
btw czy ten wąż daje ci się głaskać ?

Jako dusiciel to raczej nie ma innego wyjścia :D Można go głaskać dniami i nocami :P Chyba że trafił się jej wyjątkowo agresywny osobnik.

http://www.terrarium.com.pl/forum/

to znaczy że przyjdzie do Ciebie w nocy pod kołderkę...
co powinnaś zrobić ? lewatywę, ale nie wężowi :)

I gdzie się zwęża jajco węża ?

A są jednak ludzie, którzy mają takie pupile :)
Nie masz się czym martwić. Co to jest 20dni... Regius może i rok czasu nie jeść. Jeśli w ciągu głodówki nie traci bardzo na wadze, nie słabnie itd to nie ma czym się martwić. Ten typ tak ma.
Biorąc się za takiego węża powinnaś znać chociaż podstawowe informacje o gatunku, a widać, że ich nie znasz, skoro pytasz o taką rzecz.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org