Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pyton królewski |
Mój pyton ma półtora roku i pierwszy raz nie chce jeść już 20 dni ,czy jest to oznaka choroby ,czy może to normalne zachowanie ,dodam że tydzień temu miał wylinkę. Co powinnam zrobić; może ktoś z was miał podobny problem do tej pory jadł co10 dni jednego szczurka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pyton królewski |
To normalne zachowanie. Robi sobie miejsce w brzuszku na większy posiłek. Muszę dodawać, że ten posiłek to ty? :P ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Większe doświadczenie mam z ptasznikami,ale wydaje mi się że nie masz się czego obawiać,zwłaszcza że jest po wylince. www.egzotica.pl na tym forum wypowiada się dużo osób mających bardzo duże doświadczenie z wężami,szybko odpowiedzą ci co może być przyczyną.
|
|
Taki temat powinnaś założyć na forum o takowych wężach tam na pewno szybciej i treściwiej uzyskasz pomoc,nie sądzę ażeby ktoś z forumowiczów miał takowego pupila btw czy ten wąż daje ci się głaskać ?
|
|
Jako dusiciel to raczej nie ma innego wyjścia :D Można go głaskać dniami i nocami :P Chyba że trafił się jej wyjątkowo agresywny osobnik.
|
|
http://www.terrarium.com.pl/forum/
|
|
to znaczy że przyjdzie do Ciebie w nocy pod kołderkę... co powinnaś zrobić ? lewatywę, ale nie wężowi :) I gdzie się zwęża jajco węża ?
|
|
A są jednak ludzie, którzy mają takie pupile :) Nie masz się czym martwić. Co to jest 20dni... Regius może i rok czasu nie jeść. Jeśli w ciągu głodówki nie traci bardzo na wadze, nie słabnie itd to nie ma czym się martwić. Ten typ tak ma. Biorąc się za takiego węża powinnaś znać chociaż podstawowe informacje o gatunku, a widać, że ich nie znasz, skoro pytasz o taką rzecz.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |