Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wizje Prezydenta Choińskiego |
Nie wyobrażam sobie połączenia tych dwóch szkół, dlaczego tylko ekonomia i pieniądze, przecież najważniejsze są dzieci - to one są przyszłością narodu, a chyba Prezydent Choiński o tym zapomina, Nie rozumiem też dlaczego wszystko łączy lub zamyka, może wreszcie Pan Prezydent pomyślałby o otwarciu dodatkowewj placówki sprzyjającej integracji młodzieży. Najłatwiej jest zamknąć i zniszczyć ale coś stworzyć i zbudować to chyba nie na ,,barki" Pana Prezydenta. Ale nic się nie martwcie za rok wybory, więc trzeba szybko coś zrobić nieważne co , jak , kiedy, byle coś. Ot i zasługa!!!!!!!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wizje prezydenta choińskiego |
Po pierwsze to nie rozumiem czemu on został prezydentem, jesli nawet nie radził sobie w szkole jako nauczyciel fizyki. Jeśli nie radzil sobie jako nauczyciel to teraz chyba prubuje sie zemścić na Łomżyńskiej oświacie :D Z tego co pamiętam to uczniowie nie mieli szacunku dla niego, bo on miał swój świat. Nie potrafił prowadzić lekcji, a w ostatnich latach kiedy uczył jeszcze to nie wypełniał swojego zawodu jak powinien. Nie był on kompetentnym człowiekiem do tego zawodu. Przykladem takiej niekompetencji było "prowadzenie" lekcji przez 3-5 minut a potem wychodził gdzieś i zostawiał klase... Czy taki człowiek ma prawo piastować taką ważną funkcję jak wiceprezydent? Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
Re: wizje Prezydenta Choińskiego |
Cóż dzieci mniej więc logicznym jest mniejsza ilość szkół. Kwestria, moim zdaniem, nie czy tylko które i w jakim harmonogramie. Pani w przedszkolu mówi, aby córka miała rodzeństwo, cóż, jest nas mniej i becikowe (którego nie ma) też nie pomoże.
|
|
No ja też tego nie rozumiem.
|
|
W kapitalizmie ekonomia jest number one . Szkołę można sobie wybrać z pozostałych , może jeszcze lepszą. Jeszcze pozostaje Białoruś.
|
|
Młode kobiety zamiast protestować powinne rodzić dzieci, a nie tylko wierzyć w stroje i dobra doczesne tego świata, bo dobra przeminą, a one w wieku 30lat stają się samotnymi kobietami.
|
|
Nie wiem czmeu robi sie takie larum z powodu zamkniecia szkoly. Dzieci bedzie za chwile 2 razy mniej a szkol ma byc tyle samo? Z czego ma dolozyc miasto, moze zamknac muzeum? Macie jakies propozycje komu zabrac? Protesy rozumialbym gdyby najbalizsza szkola byla oddalona o 3 km i nie byloby komunikacji miejskiej. W tym wypadku argumentow nie widze...
|
|
Jka zrozumiecie podstawy ekonomi to będziemy mogli porozmawiać...na razie idzcie do biblioteki i wypożyczcie odpowiedznie książki... --------------------------------------------- Po raz kolejny nie pozdrawiam....
|
|
Popieram połączenie tych dwoch gimnazjów. To logiczna decyzja. A to nie jest przecież jakas wiocha, żeby nie można było dorzeć do szkoły trochę dalej położonej.
|
|
Uważam Tor , że nie masz racji. Mniejsze placówki są korzystniejsze nie tylko ze względów bezpieczeństwa, ale też i ekonomicznych. Ja nie wyobrażam sobie nauki w szkole gdzie jest około 700 uczniów-dla mnie to jest moloch , który nie tylko nie nauczy ale jak zdemoralizuje. W szkole Nr 3 każdy wie jak jest a ja nie życzyłbym sobie aby moje dziecko tam chodziło i uważam , że tu akurat najwięcej do powiedzenia mają rodzice bo to są ich dzieci i tylko oni wiedzą jaki sestem nauki byłby korzystniejszy czy szkoła dwustu osobowa czy siedmiuset osobowa. A może pozamykać wszyskie Gimnazja i zrobić jedno kilkutysięczne, bo przecież Łomża to nie wiocha, żeby nie można było dorzeć do szkoły trochę dalej położonej. I wtedy będą warunki naprawdę korzystnie ekonomicznie, tylko, że zaprocentują negatywnie za kilkanaście lat.
|
|
Jak zwykle - problemy w socjalistycznym państwie. Szkoły, jak każda usługa, powinny być płatne. jeżeli rodzice byliby w stanie utrzymać szkołę np. na Marsie, to niech sobie utrzymują, co komu do tego Ale jeżeli już utrzymują te szkoły z moich podatków, to niech utrzymują tylko te, które mają ekonomiczną racje bytu. Pozdro.
|
|
Jeśli komuś zaciasno to może do domu zapraszać nauczyciela ,tylu jest chiętnych 20 zł godzina kosztuje. A prezydent to ma ekonomi pilnować po to został wybrany
|
|
W kazdej szkole istnieje jeszcze zaplecze administracyjne: sprzątaczki, księgowość itp.Śmieszna byłaby sytuacja gdyby po pewnym czasie na 3-4 uczniów przypadałaby osoba z "załogi". Likwidacja szkół, łączenie ich jest sprawą nieunuiknioną. Jak nie w tym roku, to za 2-3 lata. Rozumiem, że ludzie boją się o pracę, ale skończyły się czasy, że czy się stoi czy się leży....to się należy. Brutalna prawda, ale takie są realia - niestety. A niektórzy są po prostu przyzwyczajeni.....Dlaczego my młodzi musimy ciagle odbijać się od drzwi, do drzwi w poszukiwaniu pracy? Nam już jest niezbyt dobrze... A z tego co wiem to p.Chioński myśli o nauczycielach, i nikt ma nie zostać na lodzie. Ludzie trzeba być elastycznym! Czasy sie zmieniają!
|
|
A to on ma jakieś wizje? Ciekawe... Najpierw niech się nauczy porządnie wysławiać, bo aż mi wstyd za niego jak go widzę w TV albo słucham radia... Pozdrawiam
|
|
Może ma zwizje A nauczycieli napewno nie zwolni może zatrudni w Jańskim , tam ponoć można wykładać po takiej szkole jak jest Pan Prezydent a wiecie dlaczego to się jego zapytajcie?
|
|
Nie powinni jej likwidować. A tym bardziej on. Lepiej jest wyrzucić uczniów, którzy wybrali tę oto szkołę i posłać ich tam, gdzie z całą pewnością by nie chcieli? Do nauki też muszą być dobre warunki, a w pg3 z całą pewnością nie są takie dobre jak w pg4.
|
|
Powiem tylko w skrócie: - szkoły nie można traktować jak zakladu produkcyjnego- to inwestycja w przyszłe lata, a nie w "prawa rynku" , - szkoły utrzymywane wyłącznie przez rodziców nie dają gwrancji kształtowania przez państwo polityki oświatowej (choć pewna liczba takich placówek jest dopuszczalna, ale pod warunkiem kontroli nauczania). - skuteczne wychowawczo są tylko szkoły o takiej liczbie uczniów, żeby każdy nauczyciel znał wszystkich przynajmniej z twarzy i szkoły-molochy sa skarajną głupotą (choc pewnie ekonomicznie "poprawne"). - traktowanie oświaty wyłacznie w kategoriach ekonomicznych jest zwykłą dywersją przeciw narodowi bo niestety z zasobnością portfela nie idą często w parze wysokie możliwości intelektualne bananowych synalków. Zbych
|
|
Zbychu, idąc tropem Twego rozumowania cofamy się do czasów radosnej twórczoci PZPR. Żadem kraj nie może sobie ekonomicznie pozwolić na tego typu eksperymenty jak "bezpłatne" szkolnictwo (no, może poza Kubą i Koreą Płn.). Oczywiście, kiedyś być może tak, ale najpierw trza zgromadzić pokaźny kapitał, a to jest mozliwe jedynie w kapitaliźmie - niestety. Pozdro
|
|
a idąc tropem twojego adamusie możemy skończyć w scentralizowanej Łomży, tak jak niegdyś władzy
|
|
jaki człowiek-taka wizja PS. mam nadzieję że nie pijacka A gdzie pracuje rodzina pana prezydenta???
|
|
Wizja jak wizja ale pamieć to jest chyba zawodna, w dyskusjach o problemach oświatowych podczas rozmowy sam prezydent zapomniał że on jest absolwentem szkoły tkzw. DRZEWNEJ. a to chyba dlatego że był zwolennikiem jej likwidacji. TAK TRZYMAJCIE PREZYDENCIE. Łomżanin
|
|
W szkole zorganizowanej na kształt kołchozu produkt ma też kołchozową jakość. I tylko ktoś o ciasnym rozumku kieruje się w tej materii uproszczoną ekonomią. Isnieje coś takieo, jak rachunek ciągniony i trzeba w nim uwzględnić wszystkie konsekwencje bubli edukacyjnych ( patologie, kryminały, bezrobocie i reszta puszki Pandorry) . Nie twierdze, że obiekt na Dwornej najbardziej pasuje na szkołę, ale nie jest to powód do robienia kołchozu w PG 3.
|
|
ktos powiedział że P.Prezydent Ch. nie nadaje sie na stanowisko które aktualnie zajmuje.... zgadzam się w 100%. jak on odszedł z PG 2 kroczyłam przez I semestr 3 klasy, czyli prawie końcówka! mimo ze przyszedł nowy, kompetentniejszy (i młodszy :)) zastępca nie udało się już nadrobić zaległości, które wynikły m.in. z tego że w/w Pan Ch. gonił za karierą!! to jak to sie stało ze on jest wice prezydentem?! wogóle brał udział w jakichś wyborach?! nie pasuje mi tu coś.... co do rodziny Pana Ch. to zona i córka(i) pracują w szkolnictwie (uczą dzieci) w szkole która nigdy nie zostanie zamknięta, bo ma super dyrektorke (p.H. Gałązkę), basen, pedagoga Majewską oraz doskonale rozwiniętą współpracę z dziećmi chorymi!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
Z tego co mi wiadomo to żona Pana Prezydenta już nie pracuje w Szkole Nr 9 tylko w ogólniaku a córka to i owszem w PG NR 1 ALE OPRÓCZ TEGO WYKŁADA W JAŃSKIM I TO EKONOMIĘ PO SZKOLE HUMANISTYCZNEJ, DOBRE CO?
|
|
o ile mi wiadomo to żona pana Ch. nigdy nie uczyła w SP nr 9 a aktualnie uczy w III LO (swoja drogą jest świetna w tym co robi :)!! a córka uczy w SP 10 w klasie bodaj integracyjnej!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
sorki, drobna pomyłka to była szkoła nr 10 a co do reszty to chyba niwiele wiesz
|
|
no nie wiem...... Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
Jeśli chodzi o wice prezydenta to wystarczy tylko powiedziec ze mozna sie za niego wstydzic... Czyta z kartki, jąka się i nie wie co chce powiedziec... Szkoda słów anna
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |