niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wyrozumiałość p.Prezesa SM Ł

Wyrozumiałość pana Prezesa SM Łomża

Mieszkam na Słowackiego 4 ,przed moim blokiem jest duży parking i jest na nim jedno miejsce dla niepełnosprawnych .Do tej pory korzystałem z niego, bo mam orzeczenie o niepełnosprawności (mam kłopoty z nogami i kręgosłupem). Ale takie samo orzeczenie uzyskał niedawno inny mieszkaniec mojego bloku i w związku z tym, który z nas przyjedzie pierwszy, ten parkuje. Natomiast teraz zaparkować w miarę niedaleko(mój problem z chodzeniem) nie jest łatwo. Nie dość, że wiele osób ma samochody, to jeszcze wiele rodzin ma po dwa samochody. W związku z powyższym, napisałem do prezesa Spółdzielni wniosek o wyznaczenie jeszcze jednego miejsca i dowiedziałem się, że chciałbym to miejsce dostać kosztem innych, że miejsce to jest dla gości, a nie stałych mieszkańców osiedla i w ogóle to takie uprawnienia ma „ co druga osoba”, (tu pan prezes zabawił się w orzecznika). Po tej odpowiedzi naszła mnie refleksja - w jakim świecie my żyjemy - świat poszedł do przodu, a gdzie jest Łomża? Tu dalej decyduje o wszystkim pan prezes, a przecież parkingi i budynki to własność spółdzielców, płacimy na jego pensję i powinien pełnić rolę służebną . Natomiast zachowuje się jak udzielny władca, decydując, czy będzie stanowisko dla niepełnosprawnych, który budynek będzie remontowany (nawet 10 lat młodszy od innych, które już dawno tego wymagają). Dochodzi jeszcze aspekt moralny - stosunek do osób chorych i niepełnosprawnych. Ale cóż się dziwić, szanowny pan prezes pamięta czasy inne, bardziej przychylne władzy. Ale moglibyśmy to zmienić..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wyrozumiałość p.Prezesa SM Ł

proponuje napisac do uwagi mysle, ze wtedy miejsce szybko sie znajdzie.

pozdrawiam

Daj nawet znać chłopakom od Bezcennej, w Łomży nie ma o czym pisać więc myślę że w którymś wydaniu z chęcią poruszą Twój problem, a prezesikowi się wtedy szybko odmieni.
Pozdrawiam.

Przeksztalcajcie mieszkania w odrebna wlasnosc to ch... strzeli te spoldzielnie i prezesow. Przestana sie bawic za nasze pieniadze.

Prezes ma niestety rację, takie uprawnienia ma bardzo dużo ludzi i należało by przy wjeżdzie na parking ustawić tabliczkę że tylko dla inwalidów i co wtedy? Skąd wziąść tyle parkingów żeby starczyło dla wszystkich inwalidów których z każdym dniem przybywa coraz więcej.

No właśnie żeby nie być gołosłownym proponuję się wpisywać??? KTO JEST INWALDĄ ??? i chciałby mieć zarezerwowane miejsce dla siebie na parkingu ??? 1) Ja pierwsza!

Ta prezesura to cos podejrzanego.
Zaglaszalem kilkakrotnie porblemy odbioru radia i TV w moim bloku, bo sasiad ma antene CB i snieje mi w odbiornikach.

Pare miesiecy temu zdjeli to gowno mu z dachu, teraz znowu postawil i znowu sieje

fanko bociana twoje poczucie humoru jest wprost bezczelne..! Nie życzę nikomu być inwalidą czy tez w jakimś stopniu osobą niepełnosprawną..i wszędzie mieć pod górkę..chcesz spróbować to innego wyjścia w twoim przypadku nie widze jak skoczyć sobie np z II lub z III piętra, złamać sobie "tylko" np kręgosłup, będziesz mieć grupę i miejsce parkingowe napewno

jakby nie bylo jest to problem!!!!!!!!!!! WSZYSCY PCHAJA SIE NA TEN PARKINKG. Lokatorzy z innych blokow NIE WYRAZILI ZGODY na parkingi , na Slowackiego tak!!!!!!!!! - i mieszkaniec bloku NIE MA GDZIE POSTAWIC samochodu bo lokatorzy z okolicznych blokow pchaja sie bezczelnie , na dokladke z samochodami ciezarowymi JEST JEDNE WYJSCIE !!!!!!!!!!!!!! ALBO pan prezes niech reguluje ruchem albo do akcji wejda blokersi!!!!!!!!!!!

bagrmosen

fanka bocianka, inwalidów umysłowych pomińmy w tym zestawieniu :)

... a więc możesz wykreślić swoją kandydaturę

masz troche racji, ale jak by w bloku zalatwilo sobie takie uprawnienie kilka osob, to nikt nie moglby parkowac, kazdy placi czynsz i ma prawo do parkingu!!

prezes504 a w jakim bloku mieszkasz ? xD bo chyba domyślam się o którą antene chodzi :)
A co do miejsc to u mnie pod blokiem są 2 duże parkingi i jest tylko jedno miejsce parkingowe bo se dziadek wykupił bo stawia swojego grata od lat i nim nie rusza :) a tak nie ma problemu i dla każdego znajdzie się miejsce, ale też nachodzi mi myśl jak inwalida może jeździć ? jak ma trudność się ruszaniem po chodniku to w samochodzie lepiej ??

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org