Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
INDUKCJA PORODU W ŁOMŻy |
Witam Mam pytanie do kobiet, które miały wywoływany poród w łomzyńskim szpitalu.....Jestem dzien po terminie i jesli w ciagu 4 dni nie urodze mam sie stawić w szppitalu...jaka jest procedura postepowania,kiedy wywolaja porod...czy czekaja..jak to było w waszym przypadku..Dziekuje za odp i pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: INDUKCJA PORODU W ŁOMŻy |
mnie można powiedziec że wywoływali ponieważ wody mi odeszły ale nie miałam skurczy, podłączyli mi kroplówkę ( niestety nie pamiętam co to było) i bardzo szybko dostałam skurczy i zaczął się poród :) myślę że w pozostałych przypadkach jest tak samo Powodzenia , pozdrawiam :) :)
|
|
Po termienie to moga czekac do 2 tygodni tak przewaznie jest jezeli wszystko jest ok chyba ze np wod nie jest za malo albo lozyko juz zbyt stare to dzialaja wczesniej cos z tym, ja mialam po termienie jedna indukcje tzn taki jakby test czy sa skurcze po tym czesc dziewczyn dostawala skurczy i rodzila mi sie porod nie wywolal chociaz podczas niego czulam skurcze wiec za jakies 2 dni mialam indukcje juz na porodowce i w koncu sie zaczelo ale byly tez takie ktore po 2 indukcjach nic wiec 3 i jak tez nic to juz cesarka.Urodzilam przez ciecie tydzien po terminie.Powodzenia i bez obaw.
|
|
powiem ci tak.najpierw zrobia ci OCT to podlaczenie kroplowki z niewielka iloscia oksytocyny.zobacza jak reagujesz tzn jak reaguje twoj organizm.ja mialam dwie takie proby.po drugiej urodzilam wiec indukcja nie byla potrzebna Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
mam nadzieje ze i w moim przypadku tak bedzie...chcialabym juz dzidzie tulic........
|
|
czy ja glupia czy wy??? o ile wiem to 2 tygodnie do przodu lub do tylu? tak dzial natura! czy z wami cos nie tak??? bagrmosen
|
|
Halina nie chodzi o to czy ktoś jest głupi czy nie tylko o to czy z dzieckiem jest ok. Jeżeli są wskazania do indukcji to się ją robi.Ja miałam trzy porody wywoływane zawsze po terminie cos ok 2tyg.Stare łożysko mało wód i to jest powód do indukcji samo widzi mi się nie jest podstawą.
|
|
Zgadzam sie z Toba trio,halina chyba nie była w ciazy,to nie wie.....Piszcie kobitki jestem ciekawa jak było w waszym przypadku
|
|
mam jeszcze pytanko...kiedy robiiona jest indukcja po oc tescie?nastepnego dnia?
|
|
Ja mialam indukcje porodu, bo moj synek nie spieszyl sie na swiat. polozyli mnie do szpitala w czwartek rano- wieczorem zrobili zastrzyk. Nastepnego dnia, w piatek rano tez dostalam zastrzyk z oksytocyna, a potem poszlam na porodówkę pod kroplówkę. W sumie to nie bylam pewna, czy urodzę, bo lezala ze mna dziewczyna, ktora 2 razy byla juz na porodowce pod kroplówką i nic. Mi sie jednak udalo i w piatek po poludniu bylam juz razem z synkiem:) dream on
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |