czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ćwiczenia

Czy wiecie jak jest na ćwiczeniach w szkole językowej na reymonta? Boli mnie kręgosłup i słyszałam, że tam są prowadzone takie właśnie ćwiczenia wzamcniające i że jest fajnie i spokojnie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ćwiczenia

Jeśli boli Cie kręgosłup to zgłoś sie do jakiegoś terapeuty lub kogoś kto Cie zdiagnozuje lub pokarze Ci ćwiczenia które faktycznie Ci pomogą. Jeżeli boli Cie kregosłup to nie wszystkie Cwicznia są dla Ciebie odpowidnie, wiele z nich moze Ci zaszkodzić... Przyczyn bólu kregosłupa jest wiele i nie zawsze gimnastyka wzmacniająca mięśnie posturalne jest dobrym rozwiązaniem...Taka gimnastyka moze zapobiegac, ale nie zawsze leczyc...
pozdrawiam

Ok, masz rację, ale poćwiczyć nie zaszkodzi... Ponoć ćwiczenia te prowadzi rehabilitant, więc chyba wie co można a co nie.

..., ale ktoś kto ma problemy, np ból kregoslupa może sobie zaszkodzić. nie należy bagatelizować takich problemów. a na cwiczeniach osoba prowadzacA INDYWIDUALNIE nie diagnozuje pacjenta... po prostu prowadzi cwiczennia :) ja jestem za taka formą aktywności ruchowej- to fajny pomysł, ale nie dla każdego. Wielu osobom to szkodzi...jak boli kregosłup to trzeba pójść do specjalisty, a nie na gimnastykę...
Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org