Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pozytywizm |
Stosunek Pozytywistów do Romantyków ..?? Bym prosił od Myślników
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pozytywizm |
Przepraszam, że trochę rozmyję temat ale kiedyś rozwalił mnie post jednego gościa na pewnym forum: "był romantyzm, był pozytywizm ale teraz to już chyba kurwizm jest" :D _________________________________________________________
|
|
dobre;D -pozytywisci wysmiewali romantyczne podejscie do milosci -byli bardziej rozwazni,racjonalni niz romantycy - w zyciu kierowali sie przede wszystkim rozumem - wazna rola pracy w zyciu pozytywistow
|
|
|
mi chodzi ogólem a nie w książkach róznych.. i coś mało tego .. pomożcie jutro ma kartkowke i te pytanie napewno bedzie
|
|
Jest tu jakiś mózg ktory mi napisze to???
|
|
trzeba sie bylo uczyc na biezaco;P stara spiewka ale prawdziwa...
|
|
Jak kartkówka ? Chyba nie jesteś aż takim bezmózgiem, żeby nie pamiętać, że te dwie epoki różnią się literką "r" ! Romantyzm to rewolucja [czytaj: 1830,1846,1863] . Pozytywizmzaś to ewolucja [ czytaj: praca, odrzucenie myśli o walce i wiedza, której Tobie najwyrażniej brakuje . No i parę innych szczegółów . A tak w ogóle - życie jest piękne. Pozdrowienia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |