Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kurs włoskiego |
Witam, Poszukuję osób chętnych do nauki języka włoskiego. Odwiedziłam wszystkie szkoły językowe w łomży i nigdzie nie znalazła się grupa osób, odpowiednia do rozpoczęcia kursu.. nie chcę tutaj prezentować ofert poszczególnych szkół, bo nie chodzi mi o reklamę. chętnych prosze o szybki kontakt, na moj adres mailowy aneta19900@vp.pl (moge podać dodatkowe informacje) szkoły, ktore biorę pod uwagę obecnie to educo (ul. sikorkiego) i lider school (ul. polowa) mozliwe jest tam utworzenie małej grupy 4osobowej. w innych zebranie minimalnej ilosci osob potrzebnej do odbycia się kursu jest praktycznie nie mozliwe (12 osob...) chętnych prosze o kontakt. Tra la la
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kurs włoskiego |
jedz do Włoch na 2 lub 3 miesiace do pracy i przy okazji zarobisz i nauczysz sie bardzo szybko jezyka. Naprawde tylko tak sie nauczysz. W Łomzy sa wyjazdy sezonowe do Włoch i co roku poszukują ludzi.
|
|
tak... domyslam się, zamierzam jednak wyjechac w celu studiowania tam.. jest tam tez kurs, na ktory jade zaraz po maturze, chciałam jednak puki to mozliwe nauczyc sie czegos tu na miejscu. proboje szkolic się sama ale.. przez inne obowiazki włoski przechodzi zawsze na ostatni plan i nierzadko zupełnie nie mam na niego czasu. :) Tra la la
|
|
Nie myslałaś, żeby najpierw nauczyć się przyzwoicie władać językiem polskim?
|
|
:) wypraszam sobie... błędy.. przypadkiem, nie jestem analfabetką. dzięki za tę uwagę, szkoda tylko, ze nie da sie tutaj edytowac postów. :) Tra la la
|
|
aby wątek przez kolejne kilka chwil pozostał świezy... Tra la la
|
|
Znajdź prywatnego korepetytora to będzie lepsze niż szkoła językowa
|
|
w british academy jest włoski na 100% i pewnie możesz się umówić na zajęcia nawet w grupie 2-osobowej tak jak na hiszpańskim tylko cena się wtedy zmienia chyba, ale idź i zapytaj to się wszystkiego dowiesz a o jaki poziom włoskiego Ci chodzi - może ja pomyślę?Heinecken napisał(a): > Znajdź prywatnego korepetytora to będzie lepsze niż szkoła > językowa - wątpię:(
|
|
Moim skromnym zdaniem korepetycje sa lepsze z kilku powodów: - po pierwsze nauczyciel poświeca cały czas tylko tobie, - jeśli widzi jakiś konkretny problem z którym sobie nie radzisz poświeca temu wiecej czasu, - jeśli ty masz jakieś pytania czy trudności z danej partii materiału możesz go nimi męczyć do znudzenia, - jest możliwość ustalenia elastycznych godzin zajęć, co w grupie bywa kłopotliwe, wiadomo jednemu pasuje rano innemu po południu - itd, itp... Oczywiście trzeba tylko sobie znaleźć dobrego sprawdzonego korepetytora z odpowiednim wykształceniem, bo ze studentami udzielającymi korepetycji to różnie bywa, jeden dobrze zna język a drugi przez całe studia polega na ściągach a później udziela korepetycji
|
|
U mnie najwiekszym problemem staje się jednak brak kasy, stąd staram się zwerbować jak najwiekszą grupke chętnych. prywatny korepetytor to w jednej ze szkoł koszt 80zl za 45min.. taka suma mnie przerasta. Pani z british school pisała mi, że prowadzą tylko kurs na 3. poziomie zaawansowania, wiec tez odpada. jest jeszcze jak on tam... masters club. zapisałam sie do lider school, ale niestety dzis nie mogłam się czegokolwiek dowiedzieć, bo szefowej nie bylo, a sekretarka powiedziała mi, ze w mastersie jest zapisanych kilka osob i moze przekierują nas własnie tam... nawet nie wiem gdzie to jest, ale zaraz sprawdzę.:) Tra la la
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |