czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ŁSM Prąd 660zł wyrównania 130 miesięcznie

Jak to możliwe że mam tyle do zapłaty? 660zł wyrównania i 130zł miesięcznie za prąd w bloku ?
Czy ktoś miał podobną sytuację?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ŁSM Prąd 660zł wyrównania 130 miesięcznie

to zalezy jakie masz obciazenia w domu, plazma kuchenka mikr czajnik bezprzew itp to ciagnie duzo pradu wiec czeste uzywanie tego powoduje takie rachunki, ps odepnij wszystko od sieci i zobacz czy przypadkiem licznik sie nie kreci sam, bo i tak tez bywa :P

y

a ja mam zwrot.. ponad 480 zł :))

a moze masz gdzies mate do ogrzewania podlogowego np.w lazience?to tez duzo pradu ciagnie.

mata ciagnie ok 600W

Ja wiem, że jak urządzenia są na stendbaju to ciagna tyle samo prądu jak by było włączone.

Wyłaczałem ze stenbaja i licznik się nie krecil, ale i tak przyszedł taki sam rachunek jak poprzednio.

Postanowiłem sam zgłosić liczby z licznika i okazało się, że rachunki miesieczne obnizyly mi się o 30 zł.

jaki wniosek ?

Proponuję sprawdzic, czy licznik dobrze pracuje. Ja miesięcznie mam miej więcej 12-130 zł za cały dom, a prądu ciągnę bardzo dużo.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

ja w bloku ok 40zl wysysam z elektrownii. wiec masz cos nie tak

jedyny prawdziwy jasio :}

>PleasurmexC18< nie bardzo rozumiem co masz na myśli że sam zgosiłeś liczby do spółdzielni?? weź wyjasnij..

Na rachunku za prąd jest nr do BOK dzwonisz tam mowisz ze coś nie pasuje tam wtedy chcą numery z licznika i odrazu przeliczane jest ile powinien wynosić rachunek.

Spółdzielnia raczej nie ma nic do rachunkoów za prąd.

ja płace miesięcznie ok 150pln, ŁSM, kuchnia elektryczna (indukcja), tv plasma i akwarium

PleasurmexC18 urzadzenia na stand-by ciagna mniej niz normalnie by byly wlaczone, nie wiem kto ci takich glupot naoopowiadal :P
pomysl logicznie np wezmy pod uwage tv plazmowy, na standby nie dziala ekran podswietlenie i audio!!! te uklady sa wylaczone wiec powiedz jakim cudem moze pobierac uklad stand-by tyle samo gdy jest wylaczony i pracuja inne elementy ???

y

ja płace 170 zł rowniez w bloku hmm...byc moze jest to zwiazane z wzrostem cen energii niestety.

u nas przez cala zime(wlasciwie to od konca pazdziernika do kwietnia) praktycznie caly czas "chodzila" mata podlogowa i tez jak przyszlo rozliczenie to podniesli na 130 miesiecznie.
jesli wczesniej miales bardzo niskie zuzycie to sprawdz bo pewnie cos jest nie tak.

a nie trzeba było magnesów przystawiac do licznika :)

jakie magnesy???myslisz ze wszyscy takie pomysly maja??

akurat u nas ta "podwyzka" to nas nie zdziwila ,poniewaz zdawalismy sobie sprawe z tego ,ze przy macie grzewczej na prad -wzrosna tez i koszta-tym bardziej ze prawie bez przerwy byla wlaczona.

co innego jest jesli ktos placil do tej pory powiedzmy 50-60zl a teraz 130-140 -przy tej samej eksploatacji urzadzen.

A powiedz mi ktos_wielki , czy mieszkasz tam gdzie płacisz ten rachunek od co najmniej roku, czy wynajmujesz mieszkanie od niedawna, bo jeśli wynajmujesz od niedawna, to teraz tak na prawdę płacisz swoje rachunki, a wcześniej płaciłeś poprzedniego lokatora.

taki problem ja takze mam ----------cos nie gra i juz!!!!!!!!!!!!! spisuje licznik co tydzien -odczekam cierpliwie i zobaczymy co wyjdzie!Gdy prad byl drozsz y placilam mniej teraz po obnizce od lutego!!!!!!!!!!! mam rachunek wyzszy o 30 zl i doplata ponad 200 zl

bagrmosen

Mieszkam od Września zeszłego roku

Mi przyszedl rachunek i czegos tu nie rozumiem :d napisane ze nadplaty mam iles tam juz nie pamietam a rachunki na kolejne pol roku przyszly wyzsze niz poprzednim razem... o co chodzi ? skoro nadplata to czemu rachunki wyzsze niz byly ?

ktos_wielki - to dokładnie tak jak ja, też mieszkam od września zeszłego roku i teraz przyszły mi wyższe rachunki niż przedtem i tylko dla tego, że się płaciło mało przez jakiś czas i człowiek nie za bardzo oszczędzał, a teraz trzeba płacić. Więc masz nauczkę na przyszłość, żeby oszczędzać! Ja zresztą też!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org