czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
POLICYJNA PORAŻKA

Dzisiaj to jest 12.06.2009 oglądałem pokaz nieporadności naszej łomżyńskiej policji. Przy parafii Krzyża Świętego było procesja z krzyżem ulicami miasta. Na początku pewna policjantka blokowała przejazd ulicą zawadzką kierując wszystkie samochody na Sybiraków, nawet autobusy komunikacji miejskiej. było by wszystko ok gdyby nie fakt że jej kolega z drugiej strony ulicy nie blokował przejazdu, wiec zastanawiałem się jaki ma to sens. Ale ciekawy był również czas rozpoczęcia blokowania, nie jestem do końca pewien ale muszę przyznać że przez dziesięć minut pani policjantka blokowała ruch zanim wierni raczyli wyjść z kaplicy. Oczywiście to nie był koniec kompromitacji. Po wyjściu wiernych z kaplicy okazało się że nie poszli oni zawadzką tylko ulicą przy Centrum Katolickim, więc jaki cel miała blokada ulicy zawadzkiej nie wiem i mam nadzieje że ktoś mi to wyjaśni. Następnie pan policjant poprosił swoją koleżankę aby zajęła jego miejsce a sam wybrał się na wycieczkę radiowozem i żeby było ciekawie wymusił pierwszeństwo na innym pojeździe, oczywiście nie miał włączonych niebieskich lampek, co powoduje że powinien przestrzegać wszystkich przepisów ruchu drogowego. Z całej tej sytuacji gratulacje należą się temu kierowcy który zareagował odpowiednio i nie doszło do wypadku. Gratuje naszej policji pracowników i wiedzy jaką sobą prezentują. Mam nadzieje że przełożeni wyciągną wnioski i odpowiednio potraktują wynikłą sytuację.

atut

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: POLICYJNA PORAŻKA

no jak napisales o tym na forum 4lomza to wyciagna wnioski napewno.. :)

Nie ma się co dziwić - jaka płaca, taka praca.
A swoją drogą, to raczej przełożeni są odpowiedzialni za wpadki, bo policjant z własnej inicjatywy w tym miejscu nie stał. Ale mogę się mylić.

fakt , jacy przełożeni tacy policjanci i tak jak się od nich wymaga , tak pracują. Generalnie wygląda to tak jak opisał autowiec.
Ale nie w tym jest najgorszy problem. Bardziej niebezpieczne jest to , że tej policji drogowej po prostu nie widać. Nie wiem czy to jest taka taktyka czy też jej po prostu nie ma. Dla mie jako kierowcy , nie są istotne strategiczne zagrywki policji ruchu drogowego naszej komendy tylko zwyczajna obecność patrolu ruchu drogowego na drodze , ulicy. I tu jest totalna bida ,od pewnego czasu patrole ruchu drogowego dosłownie wymiotło. Po prostu ich nie ma!!!!!! . A przecież są nowe samochodu dobre wyposażenie no i obietnice naszego "" Giiiuliiiniego " ha ha ha. I tak patrolu ruchu drogowego nie uświadczysz. Nie jest istotą ich pracy aby być tylko po to aby wlepiać mandaty bo i to też jest potrzebne ale powinni być tam gdzie jest ciężko , trudno i niebezpiecznie na drogach. W takich miejscach ich nie ma , za to pojawią się niechybnie aby posprzatać po tym co zostało jak już sie pojazdy zderzą a to robią już z iście pietycznym namaszczeniem. Tak więc w sytuacji gdy na mieście jest coraz więcej pojazdów nie uświadczysz Pana policjanta ruchu drogowego w miejscach gdzie wypadałoby wyjśc z auta i pokierować ręcznie ruchem - graniczy to z cudem , a jak już wyjdzie na skrzyżowanie to nie widaomo o co mu chodzi. Czy to wówczas jest kierowanie ruchem czy jakaś nowa forma teatru jednego aktora. Takich miejsc gdzie pomoc policjanta w mieście jest potrzbna mamy bez liku i aby je zidentyfikowac nie potrzeba specjalistycznych analiz czy umiejętności . Ostatnio w godzinasz szczytu czy też w dniach weekendowych nie uświadczysz policjanta na głównych ulicach a pomoc takiego bardzo by się przydała , panuje chyba w drogówce zasada róbta co chceta, sami dajta sobie radę. Problemem też jest spokojne przejchodzenie przez przjeścia. W naszym mieście przyjęła się juz wśród pieszych zasada , nie przechodze jak mnie przpuszcza bo drugi i tak może mnie przejechać - ciekawe co?
Panowie policjanci gratuluję , tak trzymać dalej , mamy demokracje , wolny rynek silniejszy, zwyciężą i to jest chyba mottem waszego działania.

pozdrawiam Róża

Róża Lux

Zgadzam się, że jest za mało drogówki w mieście, ale sądzę też, że Policja za mało karze mandatami w tej dziedzinie. Przydało by się więcej. Ruch drogowy...hmm...mnie też to boli, bo nie ma dnia bez wypadku ostatnio. Tylko taka refleksja: po pierwsze drogi. Po drugie system szkolenia i egzaminowania, bo na kursach uczą nie jeździć tylko zdawać egzaminy.

?

Róża Lux

JAKA PŁACA-TAKA PRACA ??????? Ahmed - proszę cię nie rozśmieszaj to po jaką cholerę tam się pchali ??? Kto im kazał po 100 razy zdawać MULTISELECT ??? Tylko poczytaj trochę temat dotyczący tegoż testu a znajdziesz tam całą masę wskazówek jak nie oblać... Aż żal bo potem na ulice miasta wychodzi taki jeden z drugim "STRAŻNIK TEXASU" i stoi i nic nie robi bo mu mało płacą , a jak już robi to zupełnie bez sensu tak jak z tą procesją. Pogratulować błyskotliwości . Na koniec żarcik: Ile jest dowcipów o policjantach?... 0 - to wszystko prawda

nie chce obrazac ale argument "jaka placa taka praca" jest idiotyczny.
Jezeli ktos podejmuje sie jakiejkolwiek pracy, to wie za ile i co ma robic, i tlumaczenie ze pracuje zle bo mi zle placa jest bes sensu.

Jezeli jestes niezadowolony z placy to nie podejmuj sie tej pracy.
A jezeli podejmujesz to znaczy ze zaakceptowales warunki i wymagania.
O ile wiem w naszym kraju nikt do pracy nie przymusza.

?

Róża Lux

Róża Lux jesteś taka pytająca. Coś nie tak?

Może Róża Lux jest świeżo upieczoną LUX policjantką i nie bardzo rozumie bo na MULTISELECT takich zagadnień nie było heh

a pzypadkiem nie jet tak, rze aby zdac multiselekta trzeba miec podstawowo znajomosc fotoszopa?

jedyny prawdziwy jasio :}

?

Róża Lux

A ja myślę, że w sprawie tej procesji to przełożeni tych policjantów powinni zebrać na garba. Ktoś ich tam postawił i kazał blokować. takie akcje na pewno są zorganizowane. Są ludzie od "myślenia" i są od "wykonywania", ale co z tego skoro "myślenie" leży i kwiczy? Poza tym przestańcie uogólniać, policja nie może być w każdym miejscu miasta. Ja czesto spotykam patrole policji jeżdżąc ulicami Łomży. Nie jest źle, w Białymstoku na pewno gorzej:).

Porażką policji są jełopy na wyjących motorach szalejący po Piłsudskiego i osiedlach gdzie obowiązuje 20 km/h i jest strefa ciszy ....

Nie czytałem waszych odpowiedzi.
"autowiec" z tego co opisałeś tak zachowuje się niemal połowa kierowców tam jadących. Aż chce się kląć człowiekowi jak widzi tych 'kierowców' i nie są to nasze sławne "elki". Więc Policja nic tu nowego nie wniosła. A skoro widziałeś łamanie prawa, dlaczego żywo nie zareagowałeś, jak przaworządny obywatel tego kraju nad Wisłą ? Skoro pozwoliłeś na to więc jesteś współwinny, tak mówi litera prawa.

________
Malachit

a gdzie była policja jak pijak przejechał kobiete w biały dzień w Kupiskach - łapała za prędkość czy za przejazd na czerwonym świetlne na legionów?

Róża Lux

Róża jesteś zbyt anty nastawiona. Gdyby za Tobą chodził patrol policji i Cię pilnował powiedziałabyś że Cię inwigilują i ingerują w twoją wolność. Nie mogą być wszędzie więc spojrz na rzeczywistość racjonalnie a nie pretensjonalnie.:)

Róża jesteś zbyt anty nastawiona. Gdyby za Tobą chodził patrol policji i Cię pilnował powiedziałabyś że Cię inwigilują i ingerują w twoją wolność. Nie mogą być wszędzie więc spojrz na rzeczywistość racjonalnie a nie pretensjonalnie.:)

Ps. Może tym mierzeniem prędkości na Legionów także uratowali komuś życie?:)

Po pierwsze to jest zbyt mało policjantów żeby na mieście było 10 patroli... Róża pewnie nie wiesz że policjanci pracują na zmiany i patrolują również trasy :) A kwestia tej blokady ulicy... to nie oni decydują gdzie jadą... od tego sa grafiki ustalane z góry, nie masz pojęcia nie komentuj :) No i kwestia pieniędzy... służba mundurowa to jedna z najlepiej płatnych posad w naszym mieście... nie wierzysz spróbuj się dostać do policji.. a jak się dostaniesz to powiesz czy było lekko :) Pozdrawiam :)

Ps. obejść testy nie jest ciężko, gorzej oszukać psychologa i ponad półroczny pobyt w Szczytnie :)

hej k89 ja nie muszę być policjantem tak jak ty i to zapewne z tej drogówki. Ja jestem kierowcą z tego miasta i takie mam doświadczenia. A ty powinieneś moje i innych opinie wziąść sobie na poważnie do serca i postarać się coś zmienić tak aby było bezpieczniej na mieście. Nie ja obiecywałam , że patroli bedzie dostatek tylko wasz Guliani !!!!!!!!

Róża Lux

hahaha po pierwsze jestem kobietą a po drugie jak moja wypowiedzieć nie jest przeciwko policji tzn ze jestem policjantka tak? Mylisz sie poprostu znam paru policjantów :)a Rozumek był dobrym Komendantem :) Wskazuja na to statystyki i to ze policjanci nie mieli dodatkowych patroli za darmo :) wiec nie krytykuj nie majac pojecia zainteresuj sie dokladniej tematem :) albo poprzebywaj w srodowisku tych ludzi to sie dowiesz moze wieciej :)

Widać zacofanie u niektórych osób i brak wiedzy na tego typu tematy :)

Ps. Oceniamy nie znając...

jak Rozumek był dobrym policjantem to ty chyba dnem w świetle którego on to szczyty intelektu. Twoje wychwalanie tego co oczywiście było śmieszne i żenujace świadczy dobitnie o przydupstwie drogi panie.

Róża Lux

nie wiem czy to brak mozgu powowduje w tobie takie reakcje? ile razy mam powtarzac ze nie jestem panem hahaha no coz niektorzy nawet czytac nie umieja zdarza sie... a gdybys sie troche interesowala policja i tym co robia to bys wiedziala czemu Rozumek zostal WYRZUCONY. Zapewniam cie ze wystarczy pare gazet i bedziesz o niebo madrzejsza :) A dnem to swoja rodzine nazywaj ....

Z reguły komendanci są bardziej menadzerami niż policjantami - a przynajmniej powini:) Wiecej bowiem potrzeba im umiejętności z zarządzania niż z typowej pracy policjanta;)
To tak gwoli porannej refleksji.

przydupas nic więcej , nie robiłbyś facet z siebie pośmiewiska

Róża Lux

wiesz co jestes zalosna szkoda slow na takie scierwo jak ty nara psiuto!

a nie mówiłam ,że dno z niego i dlatego miernoty to dla niego szczyty intelektu.

Róża Lux

przykro mi ale nadal nie wiem o kim mowisz prostaku.... wiesz co jestes dennym wybrykiem natury ktory trafil sie twoim rodzicom... ale coz czasu cofnac nie mozna nie mam zamairu sie tu z toba dluzej wyzywac.. ale ejszcze w tym poscie sobie uzyje :) jestes zwykle gowno i nie szanujesz ludzi i ich zdania nara wiesniaku! potknij sie o wlasne g**** ktorym plujesz

ha ha ha ot jak łatwo wywołać prymitywa do tablicy . Ja na miejscu Gulianiego odstawiałbym takiego miernego przydupasa od cyca.

Róża Lux

wiesz co odp**** sie juz ok? wypchaj sie sianem i tyle moze w ten spossob zaspokoich swoj hamski charakter... tak apropo nie ejstem pracownikiem policji i zadnym przydupasem... a to co mowie to moje zdanie i tyle a jesli nie mozesz zniesc ze ktos inny moze miec racje to sie gon... zero soba reprezentujesz... pewnie mieszkasz w jakims rynsztoku to stad taka agresja... temat uwazam za skonczony

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org