piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zaświadczenie o niekaralności

powiedzcie mi skąd się bierze zaświadczenie o niekaralności ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zaświadczenie o niekaralności

trzeba wziąć z sadu specjalnie pismo, kupić znaczek za 50 zł i wysłać do Białegostoku do KRS i czekać na odpowiedz około 2 tygodni.

Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego...
L. Tołstoj

z sądu

Warrior: nie wprowadzaj dziewczyny w błąd, z sądu dostanie jedynie formularz do wypełnienia a nie zaświadczenie.

Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego...
L. Tołstoj

dzięki za odpowiedź

w lomzy juz wydaja

w jeden dzień w w-wie

elmar1973

Najpierw idziesz do sądu (tego na ul. Długiej). Przy wejściu bierzesz formularz od ochroniarza, wypełniasz go, w kasie kupujesz znaczek za 50 zł. Następnie idziesz z wypełnionym formularzem i znaczkiem do pokoju który się mieści po prawej stronie (patrząc od wejścia). Cała procedura od chwili wejścia trwa ok 15 min. Zaświadczenie jest wydawane od ręki:-)

na dlugiej nie ma sadu

no na dwornej, czepiacie sie
w lomzy sa tylko 2 sady ciezko nie trafic

tunio ma racje tyle ze z sadu przy dwornej.Zaswiadczenie o niekaralnosci wydaja od reki i wazne jest pol roku.Tak dla info to od 12 do 12.30 jest przerwa..:)

Whatever.........

Oczywiście, że takie zaświadczenie wydawane jest w sądzie na Farnej. Kilka dni temu znów musiałem pobrać. Cała procedura trwa około 4 minut, jeśli nie ma kolejki. Najwięcej czasu zużywa się na wypełnienie druku, ale jeśli robisz to n-ty raz, to łatwizna.

Tak na marginesie, szkoda, że kandydaci na posłów, czy senatorów nie muszą takich zaświadczeń przedstawiać.
Pewnie wielu parlamentarzystom zamkniętoby drogę do kasy z diet...

Dziwne te prawo, gdzie Polskę, we władzach reprezentować mogą kryminaliści po wyrokach, a pracownikiem banku, czy jakieś innej firmy musi być osoba o niekaralnej przeszłości..

Musisz udac sie do Sadu Okregowego na ul. Dwornej i na parterze w biourze podawczym poprosic o czysty formularz do wypelnienia, kupujesz znaczek sadowy za 50 zł i wypelniony formularz z nakeljonym znaczkiem skladasz w tym biurze podawczym, jesli nie bylas karalna to wydadza Ci ten dokumnet praktycznie od reki. (od stycznia zmienila sie ustawa w tej kwestii ) pozdrawiam

ul. dworna 16

SZKODA TYLKO ŻE OD 1 STYCZNIA 2007 NIE MA JUZ ZNACZKÓW SKARBOWYCH BUHEHEHE

Bo nie są to znaczki skarbowe tylko sądowe :P

a co się zmienia?

a co wiecie o tzw "wymazywaniu" informacji o tym, ze ktoś był karany (złyszałam, że po 5 latach od wygaśnięcia okresu kary można przeprowadzić taka procedurę...)

okres zależy chyba od wyroku, 5 lat nie jest regułą

WSZYSTKO JEST OK, TYLKO POWIEDZCIE MI, CZY MOZNA TO JAKOŚ ZAŁATWIĆ DROGĄ MAILOWĄ? I CZY TO WOGÓLE JEST AKTUALNE ŻE W TYM SĄDZIE NA DWORNEJ WYDAJĄ TE ZAŚWIADCZENIA? SŁUCHY MNIE DOSZŁY ŻE TERAZ BIAŁYSTOK, LUB WARSZAWA W GRĘ WCHODZI.

DZIĘKI ZA WSZELKIE ODPOWIEDZI

POZDRAWIAM

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org