niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Powróćmy nad Narew ! cz, CI

Dbano o higieniczne warunki do uprawiania wioślarstwa. W 1909 r. w budynku przystani zainstalowano natryski. W okresie międzywojennym takie same urządzenia funkcjonowały w drugim budynku przystani, zbudowanym po pożarze pierwszego budynku. Zawodnicy posiadali do swojej dyspozycji szafki, w których mogli przechowywać ubrania treningowe, sprzęt turystyczny i rzeczy osobiste.

Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. .......................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

czesław

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Powróćmy nad Narew ! cz, CI

:/

Ja to powoli zaczynam lubić Cześka,i tę jego Narem...
...gość jest nieugięty :-) ...

A ja musze przyznac, ze czytam to wszystko tak od dechy do dechy (bo u mnie to chyba z Lomza to tak jak u Mickiewicza z Litwa ... ;)).
Przez dlugi czas, kiedy to te sprawozdania ciagle obracaly sie w dawnych juz czasach, ale powoli, post za postem, zaczely zblizac sie do terazniejszoci, z niecierpliwoscia i antycypacja oczekiwalem kiedy wlasnie te wzmianki p. Czeslawa wejda np. w lata 60-te (NB - ostatni okres mojej 'stycznosci' z Lomza).
Ale coz, niby to byly tam chyba dwa takie posty, ale wlasciwie p. Czeslaw to tylko tak musnal o te wyzej wymienione lata i znow wrocil do 'wiecznosci' :)
Pozdrawiam, wychu

Powolutku dobrnę i do tych lat. Jest więcej o tym w XI numerze Studiów Łomżyńskich i w Aksjologii Sportu pod redakcją Zbigniewa Dziubińskiego wydanej nakładem Salezjańskiej Organizacji Sportowej Rzeczypospolitej Polskiej.

czesław

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org