Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Powróćmy nad Narew ! cz, CI |
Dbano o higieniczne warunki do uprawiania wioślarstwa. W 1909 r. w budynku przystani zainstalowano natryski. W okresie międzywojennym takie same urządzenia funkcjonowały w drugim budynku przystani, zbudowanym po pożarze pierwszego budynku. Zawodnicy posiadali do swojej dyspozycji szafki, w których mogli przechowywać ubrania treningowe, sprzęt turystyczny i rzeczy osobiste. Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. ....................................... Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego czesław
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Powróćmy nad Narew ! cz, CI |
:/
|
|
Ja to powoli zaczynam lubić Cześka,i tę jego Narem... ...gość jest nieugięty :-) ...
|
|
A ja musze przyznac, ze czytam to wszystko tak od dechy do dechy (bo u mnie to chyba z Lomza to tak jak u Mickiewicza z Litwa ... ;)). Przez dlugi czas, kiedy to te sprawozdania ciagle obracaly sie w dawnych juz czasach, ale powoli, post za postem, zaczely zblizac sie do terazniejszoci, z niecierpliwoscia i antycypacja oczekiwalem kiedy wlasnie te wzmianki p. Czeslawa wejda np. w lata 60-te (NB - ostatni okres mojej 'stycznosci' z Lomza). Ale coz, niby to byly tam chyba dwa takie posty, ale wlasciwie p. Czeslaw to tylko tak musnal o te wyzej wymienione lata i znow wrocil do 'wiecznosci' :) Pozdrawiam, wychu
|
|
Powolutku dobrnę i do tych lat. Jest więcej o tym w XI numerze Studiów Łomżyńskich i w Aksjologii Sportu pod redakcją Zbigniewa Dziubińskiego wydanej nakładem Salezjańskiej Organizacji Sportowej Rzeczypospolitej Polskiej. czesław
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |