sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co z przebudową ulicy Poznańskiej?

Zwracam się z otwartym pytaniem: Co z przebudową ulicy Poznańskiej? Czy ktoś wie kiedy ruszy ta od dawna odkładana inwestycja? Przecież już kilka lat temu wykupiono grunty od mieszkańców Poznańskiej w celu modernizacji tej arterii komunikacyjnej. W urzędzie miasta widziałem projekt zakładający budowę trzech rond w najbardziej newralgicznych miejscach Poznańskiej. Niestety dalej nic się nie dzieje.
Jak długo będziemy stali w wielominutowych korkach na Poznańskiej? Dlaczego pomimo tylu wypadków i kolizji miasto nie ma funduszy, by przebudować chociaż najgorsze skrzyżowanie (Poznańska i Wojska Polskiego). Uważam, że to bardzo ważna inwestycja w mieście. Przede wszystkim zmniejszyłaby prędkość wjeżdżających TIRÓW do Łomży i rozładowałaby korki - ułatwiając dojazd do osiedla Maria.

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co z przebudową ulicy Poznańskiej?

popieram

News

Również popieram. Na wyjazd z ulicy Poznańskiej na Wojska Polskiego czasem trzeba czekać bardzo, ale to bardzo długo. Ja rzadko jeżdżę, ale denerwuję się strasznie jak przychodzi mi tam czekać. I co mają powiedzieć kierowcy przemierzający tę trasę kilka razy dziennie? Współczuję serdecznie...

DOBRY POMYSŁ Z TYM RONDEM ALBO ŚWIATŁA ZROBIĆ TAM :)

ŁATWIEJ POWIEDZIEĆ NIŻ ZROBIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZDRO

PEJA I NIE ZMIENIA SIE NIC.......

Z tego co słyszałem, to na wiosnę ma ruszyc budowa ronda między browarem i pepeesem, przy blokach na zakręcie na Poznańskiej. Jednocześnie ma zostać zrobiona przebitka przez podwórka na wprost jadąc od strony al. legionów i rozpoczęcie budowy drogi prosto na trasę Łomża - Ostrołęka.

---
PGG

Siemka Jasta!! masz rację Ja akurat muszę pokonywać to skrzyżowanie kilka razy dziennie! To jest JEDNA WIELKA PORAŻKA TEGO MIASTA!! Spróbuj wiechać rano około 7:50 z Poznańskiej na Woj.Polskiego he he he .... POWODZENIA!! Naprawdę jestem ZA żeby coś w tej sprawie zrobić! Wieśmin ma rację!!! To jest bardzo dobry pomysł !trzeba tam zrobić rondo i sprawa się sama rozwiąże! Pozdrowienia z miasta dla Wieśmina 8-)!!

Siemka Jasta!! masz rację Ja akurat muszę pokonywać to skrzyżowanie kilka razy dziennie! To jest JEDNA WIELKA PORAŻKA TEGO MIASTA!! Spróbuj wiechać rano około 7:50 z Poznańskiej na Woj.Polskiego he he he .... POWODZENIA!! Naprawdę jestem ZA żeby coś w tej sprawie zrobić! Wieśmin ma rację!!! To jest bardzo dobry pomysł !trzeba tam zrobić rondo i sprawa się sama rozwiąże! Pozdrowienia z miasta dla Wieśmina 8-)!!

Dziękuję wszystkim za słowa poparcia. XtraVert pisze o rondzie między browarem a pepeesem. Ma rację co do lokalizacji. Na planach które oglądałem kilka lat temu było także trzecie rondo na Poznańskiej przy wiadukcie (wjazd w ulicę Piłsudskiego).
Plany planami, ale czy naprawdę ta inwestycja ma ruszyć na wiosnę? Byłoby fajnie, choć jest to i tak wielki poślizg wobec wcześniejszych terminów.
Powiedzcie drodzy forumowicze, czy aż tak pilna była wymiana nawierzchni na Al. Legionów? Za te pieniądze można było zrobić rondo na Wojska Polskiego i chodniki przy tej ulicy, by ludzie z Marii i Bawełny nie musieli wykręcać sobie nóg idąc do "miasta".
Wiem, wiem... Al. Legionów ważniejsza, bo nasz super prezydent tam mieszka. Głosując na Pana Brzezińskiego myślałem, że będzie inny, że nie prywata i własne interesy, lecz mieszkańcy naszej kochanej Łomży będą dla niego "numero uno". No cóż, ludzie się zmieniają...
P.s. Dzięki van.kenobi za pozdrowienia.

wieśmin chyba cię w łeb trzasło
tak piszesz jakby przy legionów tylko TA jedna osoba mieszkała
też początkowo myślałem, że z tym remotem to jakaś lipa
ale jak teraz jeżdże to pomiędzy szkołą muzyczną a gośką widać różnicę nierówne popękane i z lekka badziewiaste
to samo od jednostki do primy
wojska polskiego nie jeżdzę to mi wisi ipoza tym tam sie cywilizacja kończy
ale jak mówicie że potrzebne rondo to pewnie tak jest
mi światła potrzebne przy nowym sądzie - tam to jest syf o 15
kiedyś kopernika jeździłem po żonkę a teraz to może ci palma odbić zanim wyjedziesz w polową
i sienkiewicza bym zrobił - teraz z dwornej trzeba w prawo jechać a w sienkiewicza takie dziury że wozu szkoda bo szprychy z kół wypadają
i zrobiłbym światła z przykoszarowej w legionów - tam to sie stoi

heh jak tak dalej pojdzie to bedziemy miec same skrzyrzowania ze swiatlami ii rad najwiecej w polsce :D

Teraz po uszy w tym wszystkim tkwisz
Jak nie wiesz to lepiej śpisz
Zamknij mordę, albo w język się gryź
To potem milczenie okaże się złotem
Mój cały skład ma dwa ważne loga
Pierwsze szanuj przyjaciół, drugie deptaj wroga

MOże za 30 Lat a teraz to mamy 3 ronda i nie zabardzo ładne :(

Takie rondo zbudowano w Zambrowie na ul. Białostockiej i okazało się, że liczba kolizji zmniejszyła się prawie do zera, korków nie ma i można wreszcie normalnie wyjechać z ul. Papieża Jana Pawła II (wcześniej była z tym tragedia - taka jak teraz w Łomży z Poznańskiej na Woj. Polskiego).
W niektórych momentach na Poznańskiej stoi kilkadziesiąt samochodów w korku o długości ok. 300 metrów (do byłej podczyszczalni). Stojąc w takim zatorze można dostać szału zwłaszcza jeśli się każdemu spieszy.

Dlatego jak najszybciej władze Łomży powinny zadbać o przebudowę istniejącego skrzyżowania, albo ograniczyć ruch na Poznańskiej do ruchu lokalnego.

Jest już połowa grudnia, a sieć kanalizacyjna na ul. Poznańskiej jeszcze nie działa. Budomex jako główny wykonawca zupełnie się nie popisał. Budowali wolno, niedokładnie, zostawili dużo bałaganu. Powinni zapłacić kary dla naszego miasta.
A co zrobili na Szosie Zambrowskiej?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org