Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do czego służy straż |
Dziś w godzinach 12-14 zauważyłem przed wejściem do Urzędu Gminy z siedzibą w starym szpitalu wóz bojowy straży pożarnej o nr.bocznym:369b22. Nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby gaszono pożar,ale otóż nie 3 panów w tym 1 w kurtce z napisem straż zmywało brudy i śmieci z pod wejścia do urzędu gminy.Nurtuje mnie pytanie czy Łomża jest tak bogatym miastem żeby do sprzątania wysyłać wozy bojowe straży,przecież wystarczyła by tylko porządna szczotka i chęci dozorcy.......
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do czego służy straż |
Co sie dziwisz Ministrem Gospodarki jest strazak to i strazacy sie gospodarni zrobili. Pewnie to byla jakas akcja zorganizowana :)
|
|
Widac jak mało wiesz na ten temat, ty myślisz ze straż w dzisiejszych czasach jest tylko od gaszenia pożarów??? jak tak to jestes w dużym błedzie. I jeśli się tak lubisz przemadrzalac to było podejśc i się zapytac na pewno by ci odpowiedzieli co robia i dlaczego bo widocznie bylo jakies zagrozenie dla człowieka lub środowiska ot dlaczego Oni to robili a nie jakis dozorca. Pozdrowienia dla wszystkich Strażaków.
|
|
NO mało wiem ,proszę o wyjaśnienie jakie to było zagrożenie?????????
|
|
998 zadzwon a tak informacja zostanie ci udzielona. Czoper1 juz ci odpowiedzial cyt."było podejśc i się zapytac na pewno by ci odpowiedzieli co robia i dlaczego". Nie tylko malo wiesz ale i ciezko myslisz.
|
|
Do czoper1 ja się nie wymądrzam tylko opisuję to co widziałem,a żadnego zagrożenia tam jakoś nie zauważyłem,no chyba że ci chodzi o śmieci o które wojt gminy mogłby się przewrócic,he,he.I pokaż mi gdzie jest mowa o tym że to robił dozorca-jest mowa o tym że do tego sprzątania wystarczyłyby chęci dozorcy.-pozdrawiam
|
|
Tak cię to boli ? ![]()
|
|
A z jakiej odległości to widziałeś???? Może by chęci dozorcy wystarczyły tylko czy by mógł skutecznie usunąc? To równie dobrze mógł byc jakaś plama oleju albo coś innego, nie szukaj taniej sensacji. Forum do czego innego służy więc się nie wysilaj i nie rób zamieszania bo ci to nie wychodzi za bardzo.
|
|
To dlaczego nie podszedłeś i nie zapytałeś? Czyżby bezpieczniej było za firewallem objeżdżać ludzi na forum?
|
|
czoper1 czy ty przypadkiem nie pracujesz w Urzędzie Gminy???,a widziałem to bardzo dobrze z góry i nie widziałem tam plamy oleju,a poza tym olej neutralizuje się posypując piaskiem i składuje w odpowiednim miejscu a nie zmywa się wodą pod ciśnieniem na trawnik-bo to by było zanieczyszczanie środowiska......
|
|
Chlopie tak trudno zadzwonic na straz i sie zapytac ? Szukasz informacji to idz do jego zrodla a nie na forum. Skoro spisales nr boczny wozu bojowego strazy to zapewne zrobiles tez dokumentacje fotograficzna. Mam wiec dwie propozycje. Idz z tym do Uwagi niech zrobia reportarz w TV lub biegnij do jakiegos posla by ten w twoim imieniu domagal sie sejmowej komisji sledczej odnosnie tej niezwykle podejrzanej sprawy. Nie wiesz o co chodzi, nie zapytales sie samych zainteresowanych, nie zadales sobie trudu zadzwonienia na straz i siejesz jakas propagande? Swoja droga w Klewkach wyladowali Talibowie ... i co ty na to ??
|
|
hm... nie wiem czy dobrze kojarzę, ale czy nad wejściem do Urzędu Gminy nie ma szkoły? Może pkgryf się za naukę weźmiesz a nie w oknie stoisz ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
drzewko_szczescia a kto w sobote chodzi do szkoly:)
|
|
Do spliter25--Jak zauważyłeś to w moim 1poście stwierdzam a nie pytam co tam się stało ... A jak zuważyłeś w 4 jest pytanie do czopera gdyż to on stwierdził że było to WIDOCZNIE zagrożenie i sam nie sprecyzował jakie........więc pytałem jego bo może coś mi uciekło....A jak ciebie nie interesują na co idą nasze pieniądze to proszę nie komentuj...
|
|
pkgryf z tego co mi wiadomo to ty szukasz wrazen i dziury w calym... zycie ci sie znudzilo czy co ze atkie bzdury wypisujesz.... a na c ido wasze pieniadze?? na pomozpotrzebujacym.... kurde jak sie sciaga koy zdrzew slupow to nikogo tam nie ma aby pomoc a tutaj zauwazyl cos juz mu sie nie spodobalo... rzyjmij ze to byly cwiczenia takie a nie inne... a i pamietaj mniej wiesz lepiej spisz
|
|
Strażacy nie tylko gaszą pożary, z dużym poświęceniem ratują też zwierzęta. Piłowali grube konary drzew które podczas wichury złamały się i przygniotły w schronisku boksy gdzie przebywały psy. Ratowali też z dużym poświęceniem tonące psy w rzece , które były wyrzucone z mostu przez kochających właścicieli. Jest wiele takich przypadków kiedy zwierzę znajdzie się w tarapatach , wzywana jest straż pożarna. I WIELKIE DZIĘKI WAM ZA TO.
|
|
strażacy to zazwyczaj śpią w remizie :)
|
|
Co ma sprzątanie śmięci wspołnego z ratowaniem kotów czy psów ,....
|
|
Ale uczepiłeś się tych śmieci ! Spójrz na inne pozytywne strony.
|
|
Wy chyba nie bardzo zrozumieliście o co mi chodzi ,otóż postaram się wytłumaczyć, 1 Szanuję pracę strażaków,tylko nie rozumiem dlaczego oni to robili,przecież ktoś im to zlecil ???pewnie ktoś z urzędu gminy ,a może w tym czasie nie daj Boże by wybuchł jakiś poważny pożar i co?Nieciekawie.
|
|
Strażacy robią wiele pożytecznych rzeczy i chwała im za to. pkgryf zauważył zdarzenie, nie podszedł, nie zapytał ludzi tam pracujących. Ok. Zapytał za to na forum. Jeżeli jest ktoś kto zna odpowiedź, to niech jej udzieli, chyba nie była to jakaś specjalna, tajna akcja. Zamiast odpowiedzi będzie bicie piany w efekcie czego pkgryf dowie się jaki jest głupi i jaka głupia jest jego rodzina i wszyscy jego znajomi :))))))) Chyba dobrze jak ktoś widzi coś odstającego jego zdaniem od normy i stara się wyjaśnić. Błąd, że nie na miejscu ??? A co to za błąd??? Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Gdyby komus zalezalo by się dowiedziec o co tam chodzilo to by się dowiedział. Metod sprawdzenia jest wiele, jednak pkgryf wybral najmniej skuteczna czyli forum. I jeszcze w formie wyjaśnienia. Pkgryf ja wiem na co ida nasze pieniadze i dziwi mnie ze ty nie wiesz. Pieniadze publiczne od wielu już lat ida na to samo czyli: autostrady, służbę zdrowia, podwyzki dla nauczycieli. To oczywiście w skali kraju a lokalnie ida na kolejne ronda by miasto było pozytywnie zakręcone, uposażenie radnych i trzech „bogow z ratusza”, kolejne projekty ,których nikt nigdy nie zrealizuje itd. itp. Możliwe ze mi cos umkneło ale ogolnie na to sa przeznaczane nasze pieniadze.
|
|
Straż jak sama nazwa wskazuje służy do STRAŻENIA ....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |