piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Panie Prezydencie! Po co zastępca w MOSiR?

Panie Prezydencie!

Skoro dotychczasowy dyrektor nie "ogarnia" zarządzanej przez siebie instytucji, nie jest w stanie zorganizować imprez i "dodać jej skrzydeł" to może najwyższa pora mu podziękować? Skoro przez dwa lata p. Sasinowski nie wykorzystał do końca możliwości miejskich obiektów i nadal trzeba je dofinansowywać, to chyba źle o nim świadczy jako o "menedżerze". Może pora dać szansę wykazać się komuś, przede wszystkim, wykształconemu w tym kierunku, człowiekowi z ogładą i kulturą bycia "spoza układu". Może MOSiR potrzebuje "nowej twarzy"? Może p. Sasinowski po prostu nie daje się do pełnionej funkcji za to sprawdzi się na jakimś niższym stanowisku? Chyba minęła już epoka "dyrektorów z zawodu".
Polecam to Pańskiej uwadze!

Leszek Tarnowski

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Panie Prezydencie! Po co zastępca w MOSiR?

Jestem za, pana Sasinowskiego czas już chyba minął. A moje zdanie jest takie że pan prezydent pewnie szuka miejsca dla jakiegoś dobrego znajomego który szuka roboty ale że jakby maił być jakimś zwykłym urzędasem za 1200zł to co to za robota dyrektor to jest ktoś! Niech zatrudni jeszcze z 10 to może igrzyska olimpijskie w Łomży zrobią. A tak wogule ja jak i wielu innych ludzi ze spoleczeństwa łomżyńskiego jest zaj****cie rozczarowane prezydentura pana prezydenta obiecywał dużo a robi to co jemu się podoba a nie ludziom...

zgadzam się z poprzednikiem, jesteśmy zawiedzeni ;(

Też się zgadzam.

PAN SASINOWSKI JUŻ SIĘ WYPALIŁ. PO CO ZATRUDNIAĆ Z-CĘ DYREKTORA I DODATKOWO OBCIĄŻAĆ BUDŻET MIASTA. STANOWISKO DYREKTORA MOSIR POWINNA OBJĄĆ OSOBA MŁODA,KREATYWNA I PEŁNA POMYSŁÓW NA PROMOWANIE OBIEKTÓW SPORTOWYCH ŁOMŻY.CZAS NA ZMIANY W MOSIR ŁOMŻA!!!!

Ale jaja z tym mosirem. Byly zapytania z pewnej firmy odnosnie karnetów na basen, ale był brak odpowiedzi. Zero zaintersowania. Miasto będzie łozyć na utrzymanie, czyli my mieszkańcy! Kiedy ten konkurs???

Zagadka:
Kto rozpieprzył kilka firm w Łomży?

Pewnie jakiś nieudolny "menedżer".

Leszek Tarnowski

Kurcze, na jednym z lomzynskich portali komentując podobny temat, ktoś słusznie zauważył, że MOSIR ma kilku, dokładnie trzech menedzerów w swoich strukturach. Menedżerów sportu rzecz jasna. Sprawdzam po podanym linku i........... faktycznie, jest trzech - do organizacji imprez.

Dział organizacji imprez:
3. menedżer sportu
4. menedzer sportu
5 menedzer sportu

Więc po co kolejny? Może ci są zbyt słabi.... Nie wiem, pomóżcie zrozumieć:)
Gdzie w tym wszystkim logika?

każdy wie o co chodzi ;)

Gadać tak na dyrektora MOSiR'u, a może sami zaproponujcie jakiś pomysł co by było można w Łomży zrobić.Chcecie nie wiadomo jakich dogodzeń ludzie się starają ,ale oczywiście znajdą sie tacy którym by to jak zwykle nie pasowało..Nie było basenu przy PG1 wszyscy narzekali jest basen dalej narzekacie tacy mocni w gadce jesteście tylko i wyłącznie przez szklany ekran,a wątpię że ktoś z was by był tak odważny żeby swoje poglądy wyrazić osobiście prosto w twarz p.Sasinowskiemu

jak widać chyba pan Sasinowski nie do końca potrafi zarządzać tą instytucją skoro trzeba do niej dopłacać i trzeba stworzyć nowe stanowisko pracy by było lepiej, wydaje mi się że potrzeba tam kogos nowego z pomyslem na gospodarowanie, i nie chodzi mi o nowe stanowisko a zmianę "dowódcy". myślę że większość mieszkanców ma podobne zdanie więc Panie prezydencie, czas na zmiany, tylko nie takie jak zaszły w ratuszu ( prawie wcale nie zaszły).

Chłopie ty wiesz wogóle co piszesz.Wszystkie obiekty sportowe należące do budżetu miasta są zawsze dotowane i to w całej Polsce.Na to co piszesz proponuje zmienić lekarza bo ten Ci nie pomaga ;)) A skoro jesteś taki mądry może sam to poprowadź i pokaż nam jakie to proste, bo nikomu i tak nie można dogodźić.....

a Ty sie lecz na nogi bo na glowe to juz za pozno

zgadzam sie z goha007. I co wy się uczepiliscie tego doplacania podajcie chociaż jeden basen w polsce co przynosi zyski a nie straty? Nie podacie bo nie ma takiego. Teraz sie czepiają ze doplacac trzeba a jak ceny na basen podniosą zeby mniej doplacac to na ceny zaczną narzekac. Weźcie ogarnijcie i napiszcie cos konkretnie bo patrze gadac bzdury kazdy potrafi.

no dobra, jeśli tak myślicie to ok, to po kiego nastepny menadzer? pytam sie? po kiego?

nie wiem o co Ci chodzi z tymi menadzerami. Ludzie maja takie stanowiska i tyle.

Jeśli chodzi o polityke i zarzadzanie to we wszystkim widze przekrety, zlodziejstwo i lewe interesy. To tyle co chcialem powiedziec.

...

Popieram torro. O ile dobrze pamiętam czytałem gdzieś że budżet roczny MOSiRU to ok 6 mln zł z czego połowa to pensje. Wychodzi 250 tyś zł na miesiąc! Nikomu nie będę już wyliczał i nikomu nie zazdroszczę każdy niech pomyśli sam. Mi wystarczy że ta kasa mogłaby być podzielona między Łomżyńskie Kluby.

Piszę poprawnie po polsku

Tylko Łomża ŁKS!!!

Czy myślicie, że ktoś dopłaca do "Tropicany" w Mikołajkach? A może do "Warmiaparku"? Proponuję dać etat p. Sasinowskiego któremuś z właścicieli w/w obiektów. Wtedy miasto zapomni o dopłacaniu do interesu.

Leszek Tarnowski

Autor: goha007 (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 24-08-11 19:32

Gadać tak na dyrektora MOSiR'u, a może sami zaproponujcie jakiś pomysł co by było można w Łomży zrobić.

Zaraz, zaraz, chyba ktoś za to kasę bierze co miesiąc - nie uważasz? Jak ktoś nie ma pomysłów i nie jest kreatywny to może się nie nadaje. Nie nam wymyślać imprezy.

Nie mam nic przeciwko tym ludziom. Ale po co zastepca - menedżer?

Zaraz, zaraz Leszku ale Tropicana to prywatna działalność , a nie budżetówka.
Narzekać to każdy potrafi , myślicie że usiądziecie na tyłku i wszyscy za was wszystko zrobią ? Jako anonimy to macie do powiedzenia , ale jak przychodzi co do czego to cisza. Wychylcie gęby z nory i ujawnijcie swoje twarze. Najlepiej to leżeć przed telewizorem z piwskiem w ręku i czekać na cud, narzekając przy tym jacy my to biedni bo nie ma żadnych atrakcji w Łomży... Ale jak już ktoś jakąś atrakcję wymyślić , to oczywiście nie pasuje. Jak nie urok to sraczka..

oj chyba goha007 boi sie o swoją posadę ;P

Każdy orze jak może ale co poniektórzy własność społeczeństwa traktują jak swój prywatny folwark;)

A-Z powiedz konkretnie gdzie takie bzdury wyczytales a nie gdzies cos ktos. A pozatym patrze że wiekszosc ma jakies kompleksy bo co temat o mosirze to jazda i pierdzielnie glupot i bajek, a tak naprawde nikt nie ma o niczym pojecia a sie wymądrza.

xDx kompleksy się ma jak ma się za mały nos;)
Oświeć jak to się w budżetowce pracuje ?

Andy C to widocznie masz małego ;)

xDx no i dobrze przynajmniej ma na tym tle kompleksów. A u ciebie i koleżanki jeszcze chyba sentyment został do komuny?

M@ster bardzo mi przykro ale ja tam nie pracuje.. Czytam tylko te wasze wypociny, a wy zazdrościcie bo jesteście bezrobotni bez jaj i bez celu w życiu ;)

Chciałabyś, dziewczynko, zarabiać tyle co ja i pracować tam gdzie ja. Powiem więcej: jakby w mojej firmie okazało się, że taki p. Sasinowski potrzebuje zastępcy, żeby firma mogła "rozwinąć skrzydła", to by było równoznaczne z tym, że p. Sasinowski już z nami nie pracuje.

Leszek Tarnowski

goha007 ( sraczka) to jakoś wulgarnie brzmi tym bardziej jak kobieta określa biegunkę - rozwolnienie. Dobrze że Ty się nie pocisz i masz jajniki zamiast jader i cel w życiu . Idealna kobieta z Ciebie;)

Oj już ty się 'chłopczyku' o moje zarobki nie martw. Niepotrzebnie wypaliłeś ze swoimi zarobkami , nikogo nie obchodzi ile zarabiasz i gdzie pracujesz.Ważne że jest ktoś , kto dobrze zarządza firmą. Wszyscy doszukujecie się błędów w jej prowadzeniu. Poza tym , ile jest osób , ludzi - nikomu nigdy nie dogodzisz, każdemu będzie źle.

xDx Dodajmy, że w budżecie Łomży na 2011 rok na MOSiR zapisano kwotę ponad 5,5 mln zł. Ponad połowę tej kwoty pochłoną wynagrodzenia pracowników, które wraz z pochodnymi oszacowano na poziomie 3 milionów 203 tysięcy 705 złotych. Źródło 4lomza.pl oraz potwierdzenie z prywatnego źródełka :)
KU*WA jak Wy w ogóle nie wstydzicie się pisać bzdur że MOSiR jest zarządzany dobre?! Rozumiem że rodzinka, że robote załatwili ale do jasnej anielki. Mecz o Puchar Polski - NIE bo trawa coś tam ale banda jehowych już może. Basen?- Przepłacony, bilety drogie, nie spełnia norm na rozgrywanie zawodów jakiejś tam rangi, ludzi nie ma bo większość dalej jeździ do Zambrowa. Dmuchane baseny i skocznie nie załatwią sprawy. Ludzie troche pomyślunku!

goha007 jeszcze do Ciebie pare słów. Przede wszystkim jakie atrakcje wymyśleć? Tu nie ma wymyślonych żadnych atrakcji i za przeproszeniem to ja płacę podatki, ja utrzymuje MOSiR i JA oczekuję od nich kreatywności! Ich obowiązkiem jest "WYMYŚLAĆ" jak to ujęłaś. Chyba, że Twoja wizja jest taka że my mamy myśleć czy jest MOSiR czy nie a darmozjady mają brać kasę. Tylko tu nasuwa się bardzo ważne pytanie - więc po co ten MOSiR?

Piszę poprawnie po polsku

Tylko Łomża ŁKS!!!

Dobrze zarządzana firma nie potrzebuje dodatkowego "menedżera", który jej doda skrzydeł i w pełni wykorzysta jej potencjał. Jak ktoś głosi poglądy, jak "goha ileś tam" to jest to: a) córka/kochanka "dyrektora"; b) jakiś plecak, co zawdzięcza robotę w MOSiRze "dyrektorowi"; c) jakaś sierota po PRLu co nie potrafi odnaleźć się na aktualnym, dzikim rynku pracy.

Leszek Tarnowski

hym, Sasinowski na pewno powinien zostać wymieniony przez kogoś z pomysłem tylko refleksję mam. Już po chwili od podania wiadomości na 4lomza o planach powołania zastępcy każdy miał coś do powiedzenia a teraz milczycie, jakieś takie to łomżyńskie...

goose o co Ci chodzi? myślę że wszystko na ten temat zostało już powiedziane. zastępca jest zbędny i większość mieszkanców tak twierdzi, będą to pieniądze wyrzucone w błoto

Zastępca jest potrzebny i to od zaraz! Nikt i tak Wam tych pieniędzy co on zarobi nie odda, więc mu nie wyliczajcie i nie piszcie że pójdą w błoto. Jak zastępca okaże się kreatywny, to po jakimś czasie stanie się dyrektorem głównym, a obecny "dyrektor" poleci jak piłka na meczu... na AUT!
To jest misterny plan :D

Ja myślę że te młode osoby które są tam menedżerami jak np. p. Marcin ( opowiadał ostatnio w telewizji o turniejach) sobie poradzą. Dajcie im warunki i wolną rękę. Młodość w cenie. A tak? Zatrudnią na stanowisku z-cy i głównego menedżera osobę starszą, i bedzie blokować Młodych!. Do boju! Wierzę w Młodość, a nie stołki dla stołków.

Co do imprez organizowanych przez MOSiR wystarczy wejsc na strone i w galerie i się zobaczy ile tego bylo i nie rozumiem czemu mowicie że nic się nie dzieje. Wiekszość z was pewnie oczekuje koncertu disco polo i piwa za darmo i to waszym zdaniem jest impreza. Wystarczy ruszyć tyłek i się zinteresować a nie siedzieć na forum i pierdzielić smuty.

goha007 Sa i takie osoby ktore powiedzialy Mu w twarz co o nim myśla i dla tego nie pracuja tam... Sasinowski nie robi nic... siedzi tylko na tyłku i bierze pieniadze... Jaka zorganizowal impreze w tym miescie? Czy kiedy kolwiek widzieliscie jakies plakaty na miescie o tym ze cos sie dzieje? Bo ja nie... Jesli nie ma pomyslów na to by cos robic w Łomży to niech odda stolek takim ludziom ktorzy chca cos robic i beda cos robic... Takim ktorym zależy na tym aby nasze spoleczeństwo sie poruszało, aby cos sie w łomży działo, aby młodziez mogla porobic cos ciekawego i porzytecznego zamiast pic piwo na lawkach pod blokiem, w parkach, siedziec przed komputerem lub TV... Jego miejsce powinna zajac osoba która ma pomysly i chęci, a nie tak jak Sasin pierdzi w stolek i nic nie robi tylko czeka kiedy pieniadze dostanie!!!!!!!!!

...jak za dawnych czasów czy się stoi czy się leży kasa ( na pewno niemała się należy). Ponoć w Polsce jest ********* dziura budżetowa ale chyba nie w Łomży bo tutaj każda instytucja państwowa zaczyna mieć paru dyrektorów i kilku doradców. SUPER,BRAWO oby tak dalej pokażmy państwu jak sie roztropnie roz*****la pieniadze z budzetu.

PS. w mieście znowu kogoś zabili ale wiadomo dyrektorzy ważniejsi od bezpieczeństwa ludzkiego...

Poco to i na co to komu ten ''MOSIR'' ? był jeden basen, ''stadion'' i było lux i spokój bo z tego co pamiętam jeszcze kilka lat wstecz tego nie było i nie było żadnych panów prezesów itd.

Jeśli planujecie wyjazd grupowy zagranicę to polecam zgłosić się do https://fokus.waw.pl/wycieczki-szkolne/zagraniczne/wlochy o biuro podróży które ma w swojej ofercie organizację wycieczek. Mają wiele ciekawych ofert na przykład wyjazd na kilka dni do Włoch pełen atrakcji. Na stronie macie więcej informacji to koniecznie sprawdźcie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org