środa, 09 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Browar nie jest już sponsorem ŁKSu

choćby nie wiem jak mnie suszyło piwa od browaru nie tkne:)

Live for nothing or die for something...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Browar nie jest już sponsorem ŁKSu

a mi nasz Browar smakuje niezmiennie... :D

i bardzo dobrze, ze juz nie sponsoruje.. a piwo jak bede mial ochote to napije sie jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz

Ja preferuje tylko mocne trunki ;)) browar jest dla mięczaków :DD

Mięczak to Cie robił i kurestwo spłodził i sie tu nie pucuj.

Browarowi sie nie dziwie a chętnie wypije xD

Pomysłowo.

Proste było ze tak bedzie.
Browar przejeli dunczyczy i w dupie maja nasz klub hehehe
a zreszta i tak lipa grali to po co nam wiekszy wstyd w Polsce od tego ze niby miasto a wiocha jak nic.

Ciekawe jakie byly okolicznosci zerwania umowy sponsorskiej ??? czy klub chcial za duzo czy znowu browar dawal za malo ??? tak czy owak to jest wstyd dla calej lomzy zeby browar patrzyl sie na ratusz i czekal ile da prezydent , a sami tylko by ochlapy rzucali !!!!!!!! ostatecznie byli glownym sponsorem , a patrzyli sie na innych !!! chcialbym zobaczyc ich miny gdyby na koszulkach klubowych bylo logo zywca lub lecha albo innego browaru ???? ja osobiscie nie wypije lomzynskiego browarku dotad az nie przejza na oczki !!!!!!!!!! to jest moje zdanie - rodowitego lomzyka !!!!!

mario

i bardzo dobrze że nie sponsorują po co wywalac kasę w błoto dla takich pajaców na murawie, tego piłką nożną nazwac nie można tylko kopaniną, w koncu powinni zlikwidowac ten cały śmieszny klubik.

Na co mieli dawac kase ? Na splate dlugow? I co to dla nich za reklama na "zywym trupie" , tu nie ma sentymentow.

panowie z tego co wiem to browar lomza sponsorowac chce nasz ŁKS lecz jest taki psikus ze urzad skarbowy zablokowal konto ŁKS-u i pieniadze przelewane na to konto sa zabierane przez skarbowke.... a po wypowiedzi kuraora ŁKS-u wiadomo ze gdy miasto zaplaci 70 tys. zł dla skarbowki i 30 tys. dla ZUS-u to browar znow bedzie przesylal pieniadze na konto ŁKS-u i od nowa podpisze umowesponsorko...

Browar to jedyny poważny sponsor ŁKS-u, innych po prostu nie ma, Duńczycy sami mają kłopoty, właśnie zamykaja browar w Koszalinie.Mówienie, że znajdzie się inny sponsor np. Zywiec w sytuacji gdy drużyna praktycznie nie istnieje ( za dwa tygodnie ruszają rozgrywki) jest śmieszne.Taka jest prawda, ale to już koniec ŁKS-u - niestety.

A moze teraz niech przysponsoruja klub ci ktorzy doprowadzili do jego dlugow albo niech oddadza to co wczesniej przejedli i przepili. Kiedy prokuratura sie zajmie tymi ktorzy ten klub doprowadzili do bankructwa i zalatwiali swoje interesy pod przykrywka ŁKSu. Nie ma co sie dziwic browarowi i miastu ze nie chca dawac pieniedzy ja bym tez za nikogo dlugow nie splacal.

się podniecali II ligą i się nie utrzymali nie wiem jak jest dokładnie więc nie udzielę się na ten temat ale życzę im powodzenia !

---===CICHO CIEMNY JA===---

jak tu sponsorować drużynę skoro sam prezydent (czyt. miasto) kładzie przysłowiową "lachę" na to co się dzieje z klubem i moim zdaniem Koszalin nie ma z tym nic wspólnego...

i tak każdy patrzy na każdego i wychodzi z tego hujnia z grzybnią.... ;/

Po co sponsorowac cos czego juz prawie nie ma. Prawda jest taka ze sponsoruje sie tych ktorzy potrafia cos pokazac. To ze klub upada to nie wina pilkarzy ale dzialaczy ktorych jak do tej pory jeszcze nikt nie rozliczyl z lodow ktore tam krecili jak kasa byla.

Czytając oświadczenie Royal Unibrew nie sposób nie przyznać tej firmie racji w decyzji którą podjęli. Jej władze zaproponowali na tacy biznesowe rozwiązanie dla klubu!. ŁKS wymaga zbudowania od podstaw !,należy zamknąć rozdział który ledwo wisi . Tam potrzebne jest podejście biznesowe, od nowa, należy przeprowadzić gruntowny reengineering klubu, wtedy można mówić o ponownym powrocie sponsora. Tam potrzeba nowej jakości, nowego spojrzenia, nowych celów i nowych ludzi którzy się tym zajmą i nie zechcą napchać sobie kieszeni. Do tych ludzi napewno nie należy żaden kurator.

popieram Royal, 100% racji
co powiecie na Kmite Zabierzów, gdzie grali w miarę dobrze, a sponsor się wycofał ? Należy wycofać się z rozgrywek, a nie wystawiać się na śmiech kos, jak np. Stomila czy Grajewa. Zamiat wydawać pieniądze na to runde, lepiej formalnie stworzyć nowy ŁKS lub słacić bądź umorzyć długi. Tak dłużej być nie może, trzeba teraz Nam odważnych decyzji . . .

Łomża, Łomża, Łomża . . .

A ja uważam że w tym klubie poza piłkarzami i trenerem jest wiele więcej "łbów" które wyciągają łapy po klubową kasę, bo logicznie myśląc za tych parę milionów co przeszły przez klubową kasę można było "coś" stworzyć na przyzwoitym poziomie, a tu co jest- BANKRUT i dopóki nie wejdzie poważny sponsor który będzie jednocześnie zarządzał klubem to w tym mieście będzie można pomarzyć o jakimś poważnym klubie. I niema co mieć pretensji do prezydenta tej "upadającej prowincji" że nie chce dać pieniędzy na długi bo proste on ich nie narobił, a przy takim kryzysie jaki jest ta kasa przyda się na coś naprawdę pożytecznego. Może głupio to zabrzmi ale jestem kibicem eks-ŁKS-u i też bym chciał żeby chłopaki grali. Dlatego WŁODARZE tego FC ŁOMŻA jak ja nie mam paliwa w samochodzie to go nie pcham tylko kupuje paliwo i jadę dalej, a jak nie mam kasy to porostu nie ruszam autem z domu tylko chodzę piechotą i nie proszę nikogo żeby mi wlał paliwa..........

Zgadzam się z Tobą. Sponsor głowny powinien pełnić rolę administratora klubu, a nie tylko kiesy z kasą.

Royal Unibrew odcina się na dzień dzisiejszy od klubu nie dlatego że źle grają, lub że nie ma pieniędzy, a dlatego że jest tyle negatywnych opinii, i atmosfery na około. Firma nie może sobie pozwolić na to że ktoś ją z tym będzie negatywnie kojarzył.

Coś mi się wydaje że ROYAL UNIBREW ma chęć dalej wspierać klub, bo to doskonałe narzędzie promocyjne. Reklama którą widać, o niej słychać, i kreująca pozytywne wzorce jakim jest sport.

Moja rada jest taka aby Royal Unibrew zastanowił się nad przejęciem roli administracyjnej i decyzyjnej w klubie, zatrudnić ludzi i określić cele główne i pośrednie co nie znaczy że trzeba się pchać do ekstraklasy.

Wtedy miasto będzie wspierało na pewno taki rozwój sprawy.

Pozostaje kwestia długu: Myślę że jak by Royal zdecydował się na taki układ to by wspólnie z miastem można było spłacić dług w całości i tym samym odciąć się od przeszłości i od ludzi którzy tą przeszłość kreowali. Oczywiście Rogal nie dołoży się do długu jeśli nie będzie widział realnych korzyści , wiec u pozostaje kwestia umowy z miastem także na innych płaszczyznach, czy to inwestycyjnych, czy to innych

Pytanie tylko czy firma może sobie na takie coś pozwolić, i czy w okresie "spowolnienia gospodarczego " nie lepiej będzie zainwestować w nowa linię produkcyjną lub po prostu wstrzymać się :)

PS: Myślę też że prokurator lub jakaś komisja śledcza powinny zająć się sprawą dlaczego klub jest tak zadłużony i kto jest za to odpowiedzialny. Bo tak tego nei można zostawić

Tarczyn myślę, że przeceniasz jednak możliwości Royala, o spłacie długów nie ma mowy. Royal obecnie ma wiele innych problemów niekoniecznie związanych ze sportem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

praca
Zatrudnię kierowcę C+E brak doświadczenia nie jest problemem, mile widziane uprawnienia dźwigowe, praca na miejscu, 8 godzin dziennie. Dzwonić w godzinach 9-14.
tel. 602367846
mj
nieruchomości
Sprzedam łąkę 1 ha na Pniewie (działka 99) 200702_2.0026.99.
tel. 509983069
nieruchomości
Mieszkanie do wynajęcia ul. Ks. Janusza 4, umeblowane I piętro 49 m2.
tel. 696049789, 664744330
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org