Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie świeże ciasteczka i pieczywko z "Okruszka" |
Ostatnio kupiłam pyszne ciastka z kremem za 1.50 niestety były bardzo stare .Kogo za to mam winić.Właściciele piekarni już się chyba dorobili bo nie zależy im na klientach tylko na tym żeby pozbyć sie starego towaru ,a najlepsze jest to że za cene świeżego .Gdzie jest inspekcja handlowa.Jest kryzys rozumiem ,ale dlaczego obrywają znowu ci najubożsi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie świeże ciasteczka i pieczywko z "Okruszka" |
am zawsze było nie świeże i drogie nie wiem po co ci beznadziejni ludzie których jak obok przejedz am tam kupują jeszcze
|
|
zaszlam do okruszka i dech mi zapiera, stare ciastka ale jaki wybor
|
|
wreszcie cos normalnego powiedzialas...tylko szkoda, ze nieprawda... ja pieczywa juz tam nie kupuje od dawna nie chce sklamac...ale chleb kupilem tam ostatni raz chyba z 9 lat temu...po tym jak sie rozsypal na wieczor...
|
|
to i we Francji otworzyli ci okruszek ?
|
|
niestrawnosci mozna potem dostac? ten okruszek taki nieznany
|
|
ja byłem świadkiem jak dowieźli chyba jakiś zaczyn, lub zacier w wiaderkach po farbie - przy hamowaniu się rozlało na pace samochodu typu żuk - a następnie szufelką od zamiatania zgarneli i wrzucili z powrotem do tych wiaderek - tfu.... też tam nie kupuję od wielu wielu lat.
|
|
kilka razy z powodu braku opcji zdobycia pieczywa wieczorem byłem zmuszony odwiedzic okruszek i wieczorem chleb calkiem ok, ale rano słabo....
|
|
to byl ulepszacz:)
|
|
tez nie kupuje pieczywa od bardzo dawna,najlepiej smakuje mi z Kraski lub Piatnicy
|
|
hm ja nie raz kupiałam stare ciasto w piekarni Okruszek na przykoszrawej - to nic nowego Nasza bis
|
|
ja kraska lub konarzyce
|
|
Ja tam wcale chleba nie lubię, wolę rogaliki :)
|
|
a ja z owocow to najbardziej browar lubie...z warzyw zreszta tez a z łakoci najbardziej...boczek
|
|
a w okruszku lubie i tak mile wspominane "naszoklasowe zycie" glupie co?
|
|
to że nei świeże to jeszcze nic na przestrzeni lat mozna bylo znaleść w ich pieczywie różne ciekawe przedmioty typu zardzewiały gwózdz ,szklo czy kawałek sznurówki,że o organicznych substancjach juz nei wspomne xD od jakiś siedmiu lat nie kupuje tam i nie kupie nigdy
|
|
Jak pieczywo to tylko z Kraski
|
|
Popieram przedmówców Kraska lub Piątnica a ciasta tylko z Zambrowa. W Okruszku nie warto kupować, chyba ze ktoś woli przepłacać za pieczywo inadające się na bułkę tartą a na wyrobach cukierniczych ostrzyć zęby :P
|
|
Również polecam pieczywo z Kraski, najlepiej jak jest jeszcze ciepłe to wtedy niebo w gębie:), a co do okruszka to tam na przykoszarowej jeszcze nigdy nie kupiłem świeżego chleba, zawsze stare suchary.
|
|
W Piątnicy jest kilka piekarni jak coś... Kraska robi na ilość nie na jakość... Ja w niedzielę kupiłem chleb tostowy (pakowany oczywiście) w Alexie na woj Polskiego i na drugi dzień zrobiłem sobie tosty na śniadanie, to aż zwymiotowałem, bo zauważyłem pleśń... aż mnie teraz nawet podbija... a chleb był z piekarni Sulima. Ale w tym wypadku kto sprzedaje bezpośrednio klientowi za to odpowiada, czyli Alex - odradzam!
|
|
Obok mnie w sklepie mają pieczywo z piekarni na Zawadach i sobie bardzo chwale, chleb zachowuje długo świeżość. Pieczywo z Okruszka pamiętam jeszcze jak był na ul. Wojska Polskiego i przy krojeniu się rozlatywał, jedynie co dobrego mieli to jagodzianki.
|
|
Kraska,Piątnica i okruszek to nie kupuje bo mój dziadek ma chory żeładek a oni za dużo polepszaczy dają i go boli ponich.Tak to nie powiem długo świeże od tej chemi i sprzedajo aż jak ktoś już powiedział "aż zapleśnieje":P Ja mam sklep gdzie kupuje chleb od tylu lat z takiej jednej małej piekarni ale nie będe już reklamy robić:P
|
|
tez czesto suche byly...
|
|
teraz w większości piekarni daje się polepszczacze i różnetakie dodatki no i z tom macie racje ze duże piekarnie robią na ilość a nie na jakość j23-znowu nadaje....
|
|
najlepsza jest piekarnia Śnaidowo u Lipka ale niestety nie wszyscy mają dostęp do niej :) :)
|
|
ja polecam chleb od kuleszy w piątnicy na zakwasie naturalnym , a teraz otworzono piekarnie w radziłowie pan piecze chleb i bulki slodkie pycha zawsze świeże
|
|
napisała co wiedziała, zakwas to zakwas a polepszacze to stosują wszystkie piekarnie w Łomży, bez tego chleb byłby droższy 2-3 razy.
|
|
nie macie pojęcia wcale o piekarnictwie i pie**** takie bzdury ze zal słuchać a polepszacze do chleba i do bułek daje każda piekarnia bo bysice takiej bułki lub chleba nie kupili kto niema pojęcia to niech się nie udziela i widzę ze większosic z was niema pojęcia na ten temat a za sprzedawane pieczywo , ciastka itp. trzeba winic sprzedawcę Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)
|
|
DoPrze nie masz pojęcia i zarazem masz bujno fantazje w wiadrach po farbie... hahahahaha zal.pl ludzie nie wiecie to nie oczerniajcie firmy bez powodu Ze mną to jak z dzieckiem za rękę i do baru... :-)
|
|
aha :)
|
|
raz wybrałem sie tam wieczorem z siostrą, w ciązy była-to jakas młoda laska zza lady mówiła ze NIC świezego nie ma jak na brzuch siostry spojrzała...
|
|
Przynajmniej uczciwa była:)))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |