Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Siemens C65 |
Kupiłam niedawno nowy telefon siemens C65, ale od początku zaczął mi się "wieszać" i wyłączać np. przy otrzymaniu smsa. Myślałam, że mam źle skonfigurowaną baterię, ale okazało się, że koleżanka ma podobny problem również z nowym telefonem. Nie wiecie może czy wymienią mi telefon na nowy model z powodu jak podejrzewam wady fabrycznej?? I czy może ktoś jeszcze miał problem z tym modelem telefonu?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Siemens C65 |
tzn nie na nowy tylko na inny model ;)
|
|
Poproś też o wgranie nowego softu do komórki, może pomóc.
|
|
Jak sie konfiguruje baterie?
|
|
Chyba raczej chodziło o formatowanie baterii? No ale nie łapmy za słówka ;) Złe zformatowanie akumulatora napewno nie jest tu przyczyną. Proponuję oddać aparat do serwisu. Niestety na inny model możesz raczej nie liczyć, jeśli kupowałaś telefon u przedstawiciela sieci komórkowej.
|
|
Wyczyść te metalowe blaszki w bateri. Może to być spowodowane tym że styki są brudne i gdy telefon potrzebuje więcej powera a go poprostu nieotrzymuje i wyłącza się.
|
|
A co do siemensów ! To może ktoś wie jak zrzucić zdjęcia z siemensa MC-60 mam kabel (com) telefon -komputer . i niewiem jak to zrobić? Może potrzebuję jakiegoś programu? Nowy update ze strony siemensa sobie załadowałem na telefon ale nic na temat zdjęć tam niema może ktoś coś wie na ten temat ! pozdro ALL!
|
|
Z telefonem dostałes plyte na ktorym jest program do tego.
|
|
Siemka NEMO! jak go kupiłem to poza ładowarką i baterią nic więcej nie było. Naprawdę! Wziąłem go w abonamencie w salonie ery i żadnych dodatków nie dostałem . Moze wiesz kto ma taki program??
|
|
Cześć! Aby ujarzmić Siemensa obojętnie jakiego, jesli nie dostałeś w zestawie płyty z oprogramowaniem to wejdź na stronę Siemensa, ale tą anglojęzyczną (międzynarodową). Możesz to zrobić wychodząc z polskiej stronki Siemensa poprzez wybranie w tzw nawigatorze odpowiedniego języka. Potem wchodzisz do działu "Downloads & Applications" i wybierasz właściwy model telefonu. Musisz ściągnąc program "Siemens Data Suite", to w przypadku MC60 to ok. 18MB. Instalujesz go na kompie, podłączasz telefon i hulaj dusza. Możesz wgrywać dzwonki, tapety, loga zgrywać obrazki, zmieniać ustawienia itp. Z tego co pisałeś to załadowałeś sobie jedynie update czyli firmware do telefonu a to jest co innego. Jest to jakby BIOS przez analogię do kompów. Nie załatwia on nic poza poprawieniem ewentualnych błędów w oprogramowaniu wewnętrznym telefonu, czasami dodaje jakieś funkcje. Do zarządzania telefonem z poziomu kompa służy właśnie Data Suite. Powinno to być tez na polskiej stronie, ale w przypadku Twojego modelu go po prostu nie ma z jakichś powodów. Pozdrawiam! Franio
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |